Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

kOmický blog CXVI.

Padesát odstínů šedi lze překvapivě snadno zažít i v kanceláři. Nikoli s kolegou, ale s tiskárnou. Zejména po neodborné extrakci papíru neproškolenou mírně nervní obsluhou. 

Tento týden se na nás v kanceláři spikla veškerá technika. Tiskárna nejprve odmítla vydat zaseknutý papír, po našem zásahu naopak nepochopitelně plýtvala tonerem. Opakovaný tisk čistící stránky přinesl pozoruhodnou sérii abstraktních umělecký děl s patrným posunem ke světlejším odstínům, leč bílé barvy podkladu se již docílit nepodařilo. Návštěva technika nutná.

Stejně tak účetní program po červencové aktualizaci sice umí "proplácet" zaměstnancům i první tři dny pracovní neschopnosti, zato zatvrzele omítá tisknout. Problém je, že zatímco na neschopence nikdo z nás již leta nepobýval, účetní dokumenty tiskneme často. V závěru týdne začal nečekaně stávkovat i kancelářský výdejník vody, místo záslužného podílu na našem pitném režimu se nenadálým upouštěním zákeřně pokoušel o zapříčinění pracovního úrazu.  

Naší záchranou bylo, že intenzita pracovního úsilí konečně dosáhla letních hodnot. Dokonce jsem se dvakrát za týden dostala na oběd - z toho jednou na skutečné jídlo (!) s vlastním manželem. A podruhé v polední pauze vybrat z mnoha nabízených vzorků správnou barvu našich budoucích krbových kamen. Výběr trval asi 30 vteřin, cesta tam a zpět 30 minut. 

Po značném pracovním úsilí (a nekonečné sérii změn a upřesnění) se mi povedlo zajistit letenky pro všechny umělce (a jejich kytary na vlastních sedadlech) na srpnovou akci. Jsem zvědavá, jestli kytary mají v ceně letu i občerstvení. Pro příště jsem ale připravena téměř na vše, snad jen transport kostelních varhan by mě mohl mírně rozhodit. Každopádně intenzivní komunikace s umělci a jejich zástupci mi pomohla náležitě procvičit jinak zanedbávanou angličtinu.

Uprostřed týdne jsem si rozmařile vybrala jeden den náhradního volna. Nejstarší potomek byl na rybářském táboře; dcera a prcek doma. Mladší děti si jako program na den s maminkou vybraly návštěvu Permonia. Respektive - vybírala dcera, prcek zpočátku protestoval, pak se opakovaně tázal, kdy už tam budeme... a pak skoro nechtěl odejít, protože to byla zábava. Dostal zmrzlinu a při odchodu medaili, kterou se večer doma chlubil tatínkovi. 

Kromě návštěvy oslavanského zábavního parku jsem překvapivě neměla žádné konkrétní úkoly. Mimo přípravy oběda a obsluhy pračky jsem se věnovala odstínům zeleně na záhoncích (při zcela marné snaze eliminovat výskyt plevele mezi ušlechtilými rostlinami). Během odpoledne nebezpečně narostla hromada na pseoudokompostu, záhonky se barevně sjednotily... a já byla zaskočena nadějnou úrodou rajčat a bolestí zad.

Po výkonu při pletí zahrádky jsem byla vděčná za další dva dny v kanceláři s nefunkční technikou, jakkoli tiskárna stále pokrývala papíry šedivým povlakem. Babička s dědou si odvezli děti na chalupu, díky čemuž nám ubyly domácí rodičovské povinnosti. Manžel konečně připevnil poslední garnýž, abych mohla došít a pověsit záclonu v prckově pokoji. Značným posunem byla také aplikace šílené chemie do neodtékajícího odpadu v koupelně. Nejprve jsem se držela návodu (dvě odměrky), potom jsem přidala a nakonec padlo asi půl balení. Po vybublání odporné šedé hmoty začala voda odtékat.

Večer děti barvitě referovaly po telefonu, že ve zlínské ZOO to "bylo super a děda spadnul ke lvům". Bulvární zprávu potvrdili babička s dědou jen částečně, čímž se nám hodně ulevilo. Tatínek mého muže nebyl naštěstí sežrán dravou šelmou. Další překvapivé novinky se týkaly - doma dosud skrývaných - schopností naší dcery pomáhat v kuchyni.

Nutno říci, že druhý večer v prázdném domě mi už bylo po našich záškodnících smutno, a to i nad lahví rulandského šedého. Nejen velikost domu bez nich postrádá smysl. Což neochotně přiznávám, jakkoli mám občas pocit, že z dětí (manžela a práce) zblázním. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jana Kozubíková | pondělí 15.7.2019 16:20 | karma článku: 13,50 | přečteno: 279x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog DIV.

Šest let naši rozlehlou ložnici ozařovala jediná (stínítka zbavená) výkonná žárovka; nedávno ovšem - po měsících marných výstrah - definitivně zhasla.

3.7.2024 v 6:00 | Karma: 12,65 | Přečteno: 205x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DIII.

Na letošní olympijský běh jsem se neuvážene přihlásila v lednu a má zodpovědná příprava spočívala výhradně v posilování s lopatou na dvorku.

25.6.2024 v 20:00 | Karma: 13,52 | Přečteno: 214x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DII.

Jakkoli se trvale snažím obstát ve všech životních rolích, jako „paní domu“ stále významně selhávám.

21.6.2024 v 5:00 | Karma: 11,47 | Přečteno: 205x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DI.

Krizi identitiy mohou v dnešním otevřeném světě prožívat i velké domácí spotřebiče. V jejich případě ovšem pochybuji o vlastním vstřícném postoji.

19.6.2024 v 22:00 | Karma: 12,42 | Přečteno: 217x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog D.

Manželova touha po vodním prvku pod okny se nečekaně samovolně splnila díky intenzivním srážkám. Potěšen však nebyl.

12.6.2024 v 21:00 | Karma: 14,42 | Přečteno: 237x | Ona
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Rusko hlásí zničení ukrajinských systémů Patriot. Jen makety, tvrdí Kyjev

7. července 2024  8:22,  aktualizováno  11:20

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města...

KVÍZ: Valentýnský socialismus a anděl Ferjenčík. Jak dobře znáte politický bizár?

7. července 2024  10:29

Politická propagace už se dávno nedělá jen na tiskových konferencích nebo během kampaně před...

Výjimečný stav v ruské Voroněžské oblasti. Explodoval sklad, prý po příletu dronů

7. července 2024  10:15

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky...

Einsteinův mozek i Napoleonův penis. Relikvie lákaly vědce i obdivovatele slavných

7. července 2024  9:51

Patolog, který ukradl Einsteinův mozek, kněz, co si nechal Galileův prst, nebo Che Guevarovy ruce,...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 525
  • Celková karma 12,84
  • Průměrná čtenost 322x
Zážitky a postřehy matky tří dětí na cestě z moravské metropole do obce Omice. Co můžete očekávat, pokud opustíte panelákový byt a vrhnete se do rekonstrukce kouzelného staršího domu za městem a péče o rozlehlou zanedbanou zahradu.

Seznam rubrik