Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

kOmický blog CLXVII.

Život často vykouzlí situace, které by ani scénárista pod vlivem omamných látek nevymyslel. Můj poslední pracovní týden byl paradoxem od počátku do konce.

Předposlední pátek devatenáctiletého působení v jediné firmě mi konečně nastoupila budoucí náhrada. Mimochodem výběrové řízení jsme sjeli pro velký úspěch dvakrát a uchazečky jsem vybírala nepochopitelně především já. Při osobních pohovorech jsem často měla dojem, že šéf pracuje v jiné firmě.

V den nástupu "náhradnice" se mě kolega optal, budu-li v práci déle. (Nikoli, bezprostředně mi navazovaly masáže). Stejný den nám druhý kolega oznámil, že za týden budou přeinstalovávat počítače a akce započne poslední pracovní den měsíce v 15 hodin. Kdybych si snad plánovala na úplný závěr v kanceláři nocovat... (Neplánovala.)

Od počátku týdne nového jsme s novou kolegyní společně intenzivně plnily zadání z vedlejší kanceláře a střídavě si vysvětlovaly zažité postupy. Na osmihodinové vypětí jsem navázala dvouhodinovkou masáží doplněnou mytím vnitřní části okna masérské provozovny a aplikací omyvatelné tapety ke dřezu. Jak jsem se dostala večer domů si nepamatuji. 

Následující den jsem si - nostalgicky - střihla poslední pracovní večerní akci. Zde byl můj odchod "z rodinných důvodů" oficiálně oznámen a čerstvá posila početného pracovního týmu představena. Slzy jsem neronila, ale kontakt s některými účastníky mi chybět bude. S částí účastníků jsem dokonce absolvovala návštěvu nového wellness (pouze formou oblečené exkurze). Po tříhodinovém jednání zbytky rautu poskytly našim dětem pár štrůdlů a zákusků, z nichž ale stihl manžel během transportu domů třetinu sníst (vlastní váze navzdory). 

Středa v naší rodině patří tradičně edukačním skupinkám s nejmladším potomkem ve škole. Synek během nich polehával a úkoly plnil tak nějak mimochodem. Zjevně na něj "lezla" nějaká nemoc. Po předškolním vzdělávacím martonu byl předán tatínkovi s celkem zbytečnými instrukcemi a já pokračovala ke kadeřnici. (Nenastoupím přece do nového zaměstnání šedivá).

Čtvrtek představoval jediný den, kdy jsem se opravdu mohla v práci zdržet déle. Naplánovali mi "rozlučku" - a rybáři mi z ní udělali frašku. Abych stihla jeden ze dvou početných březnových termínů vyzvednutí předem zaplacené povolenky, vyrazila jsem na pobočný spolek MRS s předstihem. Ve 14 hodin zahajovali a ve 14,10 již stála fronta přes dvoje schody až k východu. V čase předpokládaného času návratu do kanceláře jsem stála teprve na podestě. Vzteklá a bezmocná jsem zvažovala možnosti, ale vytrvat se zdálo jako nejpřijatelnější řešení. Druhý pokus by byl rozhodně nad mé psychické síly.

Po třičtvrtěhodině čekání mi postupně tři lidé za přepážkou důležitě zkontrolovali zaplacené poplatky a příspěvky, vytiskli povolenku a vylepili nové známky. Při závěrečném opatření známek razítkem jsem již neměla - navzdory slušnému vychování - ani sílu poděkovat, natož pozdravit. V 21. století jistě není nutné vypisovat papírky ručně a platby dohledávat v tištěných seznamech... Petrův zdar!

V kanceláři na mě všichni kolegové čekali. Stejně tak ve veganském bistru, kde jsem objednala pár luxusních cupcaků (chlebíčky osychaly v ledničce od rána). O cupcaku spadeném na zem při marné snaze otevřít vchodové dveře domu se podrobněji nezmiňuji.

Loučení jsem přežila pravděpodobně právě díky tomu, že mě výkonní pracovníci rybářského svazu - jako každoročně - řádně naštvali. Poněkud symbolicky se nám nedařilo vytáhnout zátku z nealkoholického šampusu. Obdržela jsem spoustu nečekaných darů a polibků. A následující tři hodiny seděla v kanceláři sama a dodělávala resty, tabulky, zápis z porady a předávací protokol. Cestou domů jsem vymetla oba příkopy, nezajela zajíce a šťastně dojela. 

Poslední den jsme se celou pracovní dobu tvářili, že o nic nejde a že v pondělí bude všechno jako vždycky. Byla jsem za to opravdu ráda. Po avizovaném vypnutí sítě jsem předala fyzicky několik klíčů a dokumentů a mírně dojata odběhla masírovat klienty, abych přišla na jiné myšlenky.  

Autor: Jana Kozubíková | úterý 3.3.2020 21:03 | karma článku: 13,12 | přečteno: 328x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog DIV.

Šest let naši rozlehlou ložnici ozařovala jediná (stínítka zbavená) výkonná žárovka; nedávno ovšem - po měsících marných výstrah - definitivně zhasla.

3.7.2024 v 6:00 | Karma: 12,65 | Přečteno: 205x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DIII.

Na letošní olympijský běh jsem se neuvážene přihlásila v lednu a má zodpovědná příprava spočívala výhradně v posilování s lopatou na dvorku.

25.6.2024 v 20:00 | Karma: 13,52 | Přečteno: 214x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DII.

Jakkoli se trvale snažím obstát ve všech životních rolích, jako „paní domu“ stále významně selhávám.

21.6.2024 v 5:00 | Karma: 11,47 | Přečteno: 205x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog DI.

Krizi identitiy mohou v dnešním otevřeném světě prožívat i velké domácí spotřebiče. V jejich případě ovšem pochybuji o vlastním vstřícném postoji.

19.6.2024 v 22:00 | Karma: 12,42 | Přečteno: 217x | Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog D.

Manželova touha po vodním prvku pod okny se nečekaně samovolně splnila díky intenzivním srážkám. Potěšen však nebyl.

12.6.2024 v 21:00 | Karma: 14,42 | Přečteno: 237x | Ona
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Uběhli jsme padesátikilometrový trail. Běžci se podceňují, říká jeho zakladatelka

7. července 2024  12:21

Boom běžeckých štafetových závodů letos podtrhl již tradiční Vltava run, jehož se účastnilo 304...

Děláme to stejně dobře jako oni. Jak chutnají ženám na Ukrajině mužské profese

7. července 2024  12:08

Bylo to běžné během druhé světové války, je to tak i nyní. V důsledku povolávání mužů do války...

Historik: Bylo vedro a Francouzi ovínění. Napoleon však u Znojma prohrát nemohl

7. července 2024

Premium Skoro každý někdy slyšel o „bitvě tří císařů“ u Slavkova. Mnohem méně se ví, že ve dnech 10. a 11....

Rusko hlásí zničení ukrajinských systémů Patriot. Jen makety, tvrdí Kyjev

7. července 2024  8:22,  aktualizováno  11:20

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města...

  • Počet článků 525
  • Celková karma 12,84
  • Průměrná čtenost 322x
Zážitky a postřehy matky tří dětí na cestě z moravské metropole do obce Omice. Co můžete očekávat, pokud opustíte panelákový byt a vrhnete se do rekonstrukce kouzelného staršího domu za městem a péče o rozlehlou zanedbanou zahradu.

Seznam rubrik