kOmický blog CCXXXIV.

Od prosincového pokusu nahradit péči kadeřnice péčí domácí již napadlo hodně sněhu a mé lehce postříbřené skráně barevně ladí s námrazou; nikterak mě to netěší.

Nad možností vyzkoušet další nepředvídatelný barevný odstín jsem přemýšlela o víkendu, zatímco jsem (vybavena kladívkem a majzlíkem) vytvářela prostor pro elektroinstalaci. Touto důležitou činností mě pověřil drahý choť, který se nominoval na hlavního obkladače odmítajícího jinou pomoc. Tradičně si po ránu důkladně rozmýšlel rozložení kachlí a trpělivě čekal, až v koupelně přestanu vytvářet neprůhlednou clonu.

Předem mě pochopitelně upozornil, že je nutné všechny přítomné předměty (včetně právě peroucí pračky) důkladně zakrýt. Stavební prach samozřejmě dokonale zbarvil můj vlasový porost a umožnil mi při následném pohledu do zrcadla opět zjistit, jak budu vypadat šedivá zcela.

Oblečen do montérek později otec rodiny zkontroloval příslušné drážky a – zjevně spokojen – mi vydal pokyn k zasádrování drátů. S lehce ironickou poznámkou na téma tuhnoucí sádry mi přispěchal na pomoc s jedním hřebíčkem přidržujícím nepoddajný husí krk; ostatní jsem zvládla sama.

Po dopolední směně pomocného stavebního dělníka jsem se vzdálila do kuchyně věnovat se nevděčné přípravě krmě pro hladovou rodinu. U vlastní konzumace jsem vyslovila pochybnost, zda naše tři potomky uživíme za pár let, až nejmladší synek dospěje do žravého pubertálního věku. Manžel – v bezbřehé naivitě – děl, že to už s námi nejstarší dítě nebude sdílet domácnost. Nechci zpochybňovat jeho úsudek, ale matematicky mi to vychází poněkud odlišně.

Při obkládání v koupelně došlo na jednu z rovnějších zdí, pročež dílko milého chotě rychle přibývalo. Navzdory skutečnosti, že jsme odpoledne opustili domov za účelem inzerované procházky s přáteli a vrátili se domů za tmy. Puberťáci hlasitě protestovali, neb dcera musela zrušit přespání kamarádky a synek volný program, to vše za účelem procházky v blátě a dešti. 

Výlet byl završen společenskou částí s únorovým opékáním špekáčků. Dobrovolně jsem se vzdala konzumace, abych poslední dvě hodiny mohla drahého chotě přesvědčovat o nutnosti návratu domů. Veselý tatínek si prozřetelně ponechal klíče od vozidla v kapse, čímž zbytku rodiny znemožnil únik.

Doma statečně usnul zcela oděn na manželské posteli; v příčné poloze znemožňující mi ulehnout tamtéž. Absolvovala jsem noc na nepříliš pohodlném rozkládacím gauči, pravidelně atakována nejmladším potomkem s evidentně divokými sny. 

Ranní koupelnový pohled na nechtěný přírodní melír mě utvrdil v nutnosti zakoupit barvu. Po obědě jsem zbaběle usnula jsem na tři hodiny. K večeru mi puberťáci bez hlasitých protestů pomohli s úklidem, čímž mi umožnili shlédnout na netu širokou nabídku možných odstínů pro vlasový porost. 

Autor: Jana Kozubíková | pondělí 15.2.2021 0:00 | karma článku: 13,19 | přečteno: 371x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog DIV.

3.7.2024 v 6:00 | Karma: 11,65

Jana Kozubíková

kOmický blog DIII.

25.6.2024 v 20:00 | Karma: 13,50

Jana Kozubíková

kOmický blog DII.

21.6.2024 v 5:00 | Karma: 11,47

Jana Kozubíková

kOmický blog DI.

19.6.2024 v 22:00 | Karma: 12,41

Jana Kozubíková

kOmický blog D.

12.6.2024 v 21:00 | Karma: 14,42