kOmický blog CCXXVI.

Rekonvalescence postupuje dobře. Natolik, že jsem se namísto pletacích jehlic chopila malířského válečku a překryla v dlouhé páteřní chodbě domu stopy práce drahého chotě i pana zedníka.

Při té příležitosti jsem obnovila bílou barvu stropu a umyla zevnitř okna i tři radiátory pod nimi. Dokonce jsem z parapetů přemístila všech třicet květináčů a rostliny zbavila vrstvy prachu. Zeď nově zdobí pouze pohybová čidla, ostatní dekorační prvky v podobě avantgardních šmouh a fleků byly nemilosrdně odstraněny.

U naší jediné dcery přespávaly v předvečer malířské akce dvě kamarádky, které jsem – když před polednem vstávaly – uvítala lehce potřísněna Primalexem z výšky štaflí. Zatímco rozespalé návštěvnice koukaly mírně udiveně, dceru matčina aktivita nijak nepřekvapila. Poklidně si potřely rohlíky máslem, odsouhlasily bramborové šišky s mákem k obědu a zmizely.

Se slečnami je zábava. Zejména, když večer stráví tři hodiny ve vodě a hluboko do noci koukají na filmy. Ráno pak marně a zcela zbytečně překrývají tmavé kruhy pod očima korektorem. Tentokrát alespoň při pobytu ve vířivce nezacákaly přilehlá okna; nicméně zaschlé stopy dávné letní koupele po předvánočním úklidu vytrvale volaly.

Malířské aktivity jsem krátce přerušila přípravou jídla, kterou mi mile zpestřil nejmladší potomek svéráznou pomocí. Sladké pokrmy obvykle nepodávám; odrazena kdysi komentářem svého milého muže, který povidlové taštičky (s láskou vyválené lahví a vykrájené skleničkou), označil za zákusek. Stejný milý pán ovšem lehce podcenil nákup na víkend; prázdná lednice žádala improvizaci. Sobotní oběd proto potěšil především děti. A na neděli jsem – po chvíli pátrání - objevila záchrannou dávku zmrzlé drůbeže.

Konzumující adolescenty jsem pozorovala opět z výšin pod stropem (po vypití zeleninové polévky stále hladová). Nasycená návštěva nás odpoledne s díky opustila. Otec poté zaúkoloval starší děti a přidělil každému k mytí jedno okno, sám přiložil ruku k dílu a čistil lehce potřísněné stropní trámy. Potomci zběžně otřeli každý jeden okenní rám a vyčerpání odkráčeli do svých pokojů relaxovat.

Matka do večera domalovala, domyla, vytřela podlahu a vrátila orchideje na parapet. Rozsáhlou sbírku kaktusů - převážně po bývalém majiteli - dekorativně umístil zpět manžel, navzdory vyřčeným hrozbám predikujícím její brzkou likvidaci. Obytná část domova nebývale prokoukla.

Poněkud vysílena jsem pozdě večer ulehla s vědomím, že ráno musím minimálně umýt koupelnu, upéct něco sladkého, předchystat oběd a připravit drobné občerstvení, abychom mohli dopoledne důstojně uvítat hlášenou návštěvu rodičů. Odpočinek odložen na neurčito.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Kozubíková | úterý 1.12.2020 17:25 | karma článku: 16,49 | přečteno: 387x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCVI.

26.5.2024 v 7:00 | Karma: 11,27

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCV.

24.5.2024 v 5:00 | Karma: 13,15

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCIV.

23.5.2024 v 6:00 | Karma: 11,40

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCIII.

17.5.2024 v 6:00 | Karma: 13,38

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCII.

15.5.2024 v 6:00 | Karma: 10,89