kOmický blog CCLXXXVII.

Zatímco na život po narození dětí vás nic doopravdy připravit nemůže, život s dětmi naopak připraví ženu téměř na vše a šance zažít překvapení je mizivá.

Nicméně stát se to výjimečně může. Pokud vyrážíte v doprovodu synů na odpolední rodinnou návštěvu za účelem vypůjčení saka a kalhot, očekávání (hry s bratrancem) má pouze nejmladší potomek. Starší se tváří zasmušile a dvakrát se pod záminkou studia fyziky přeptá, zda tam budeme dlouho.

Slavnostní uvedení do studia si žádá oběti. Sama jsem byla napjatá, zda uspějeme, neb bratranec je o dosti vyššího vzrůstu. Leč vzhledem ke koncertní kariéře hudebníka má společenský šatník na mladého muže nebývale bohatý.

Po příjezdu před dům nás ovanul nelibý zápach, který jsem původně nesprávně identifikovala. Když přišla otevřít zjevně vyčerpaná sestra v pracovním oblečení a s hadrem v ruce, svitlo nám, že zdrojem rozhodně není interiér našeho vozidla.

Z krátkého líčení vyplynulo, že odpadní potrubí pokryté po patnácti letech provozu vrstvou vodního kamene přestalo plnit funkci, což se projevilo zpětnou vlnou ústící ve vaně a sprchovém koutu. Havarijní služba opustila místo činu ani ne hodinu před námi, zanechávajíc potrubí průchodné, leč interiér domu poznamenaný svojí přítomností. V takové chvíli se příbuzní vítají rozpačitě.

Krátce jsem vyhodnotila situaci - volné odpoledne, synci každý se svým očekáváním a nešťastná sestra. Nabízená pomoc od osoby ve světlých kalhotách a bílém tričku byla přijata s nedůvěrou. Již vyzbrojena čistícími prostředky a náhradním oblečení jsem pak návštěvu strávila družným hovorem doprovázeným mytím a desinfekcí postižených prostor.

Použité čistící prostředky mi pomohly zbavit se černých skvrn na rukou od sběru ořechů, a to včetně svrchní vrstvy pokožky. Nicméně interiér uvedly do obyvatelného stavu.

Menší synkové si spokojeně hráli (nerušeni pracujícími matkami). Starší dva probírali šatník a kombinovali kalhoty, saka a košile; což s námi příležitostně z protějších dveří konzultovali. Výsledky byly místy komické, neb výškový rozdíl mezi mladými muži dosahuje téměř dvaceti centimetrů. V závěru nečekaně vyhrálo sako, které již bylo odsunuto do skříně mladšího sourozence.

Připozdívalo se, když jsme odjížděli domů vyzbrojeni zážitky, ramínkem s kompletním oblekem a rovněž třemi výhonky fíkovníku, z nichž doufám alespoň jeden naši péči přežije.

Na názorně demonstrované neblahé účinky vápenaté vody jsem bezprostředně upozornila manžela, abych ho inspirovala k urychlení instalace zázračného dekalcifikátoru na centrální přívod, který již přibližně půl roku čeká na svoji velkou příležitost.

Autor: Jana Kozubíková | pátek 8.10.2021 17:30 | karma článku: 14,18 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog D.

12.6.2024 v 21:00 | Karma: 11,96

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCVIII.

5.6.2024 v 6:00 | Karma: 10,81

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCIX.

4.6.2024 v 21:22 | Karma: 12,41

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCVII.

29.5.2024 v 6:00 | Karma: 12,85

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCVI.

26.5.2024 v 7:00 | Karma: 12,32