kOmický blog CCCXXXXIII.

Ačkoli v soutěži o matku roku nemám na čelní příčky šanci, příležitostně se snažím alespoň o zisk pár bodů.

Výsledkem byl příslib návštěvy koupaliště nejmladšímu potomkovi za účelem prezentace nově získaných plaveckých dovedností. Po letech dětských lekcí plavání - kde trpěl syn, lektorka i všichni přítomní - byly úspěchy nevalné. Stylem raněné čuby se ale dokázal v závěru udržet nad hladinou.

Povinné školní plavání ho dlouho spíš odrazovalo než lákalo. Příležitostně záměrně zapomínal plavky a předstíral nevolnost. Pamětliva vlastní neblahé zkušenosti se silně peroxidovou ze břehu hulákající plavčicí měla jsem pro syna pochopení. Ostatně přestože jsem nucené noření pod vodu upřímně nenáviděla, o pár let později jsem dobrovolně absolvovala základní potapěčský kurz.

Základním požadavkem byla modrá voda, což vylučovalo přehradu i některá koupaliště; po zralé úvaze synek vybral brněnskou Riviéru. Další požadavky byly plavecké býle a nečekaně plavecká čepice. Tato nesloužila jako ochrana vlasů, ale proti zatečení vody do uší. Každopádně v gumové pokrývce hlavy byl plaváček na koupališti jediný.

Babička přislíbila kooperaci a spoluúčast, čekali na mě u brány. Zaměstnání jsem přes dobrou vůli odejít včas opouštěla se zpožděním, provoz byl naštěstí vcelku milosrdný. Na druhý pokus jsem zaparkovala, abych se protáhla úzkou škvírou dveří se zvlášním důrazem na nepoškození laku vedle stojícího BMW. Povedlo se, navíc jsem z něj šaty lehce odstranila vrstvu prachu.

Zádrhel nastal při cestě do šaten. Plavec se odmítal převlékat ve společnosti matky a babičky, pročež se dvakrát nečekaně vzdálil. Po chvíli dohadování provázeného zarputilými výrazy potomka obdržel tento plavky a zavřel se v kabince.

Ke koupání jsme neúmyslně zvolili poměrně bouřlivé odpoledne. Nad městem se stahovala černá mračna, ale předpověď slibovala, že na déšť nedojde. Oblačnosti evidentně odradila část klientely, pročež byly přítomny především maminky s dětmi, zamilované páry a hlučnější skupinky omladiny.

Pro cudnou matku v celkových plavkách bylo v této společnosti poněkud překvapením, kam se plážová móda posunula. V kombinaci s nadváhou a odvahou přítomných se jednalo o rozmanitou přehlídkuodvážně prezentované celulitidy, které si cením z důvodu pozitivního vlivu na vlastní sebevědomí.

Naopak pro přítomné děti byla překvapením tatáž matka, když s potomkem opakovaně zdolávala zprvu pouze klouzačku, později i tobogán - tuto vodní zábavu dosud syn tvrdošíjně odmítal. Naštěstí moje nevysoká postava příliš nevyčnívala. Při delším pobytu ve vodě jsem měla rty obdobně promodralé jako přítomné děti.

Synek se - trvale vyzbrojen brýlemi a čepicí - ochotně potápěl a plaval, jakkoli jeho tempa stále nebyla úplně stylová. Po utrpení plaveckých lekcí a dohadování o školním plavání konečně působil odjmem, že si své praktické ověření Archimedova zákona užívá. Za odměnu vyloudil zmrzilinu a ve druhém kole i ovocný salát.

Výměnu mokrých plavek za suchý oděv zvládl plavec pod ručníkem u bazénu a spokojen s vlastním výkonem hrdě odkráčel k východu. Složení vozidel na parkovišti se pozměnilo, což umožnilo do vozidla nastoupit bez leštění cizího laku. Babičku jsme přiblížili k domovu a večer strávili spolu sami doma. Není špatné být občas jenom maminka.

Autor: Jana Kozubíková | středa 6.7.2022 19:51 | karma článku: 13,72 | přečteno: 273x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog DIII.

25.6.2024 v 20:00 | Karma: 11,82

Jana Kozubíková

kOmický blog DII.

21.6.2024 v 5:00 | Karma: 10,76

Jana Kozubíková

kOmický blog DI.

19.6.2024 v 22:00 | Karma: 11,76

Jana Kozubíková

kOmický blog D.

12.6.2024 v 21:00 | Karma: 14,15

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCVIII.

5.6.2024 v 6:00 | Karma: 11,17