Vláda: Covid přestává být efektivní!

Pochopitelně s nesměrnou dávkou sarkasmu nabývám dojmu, že naše strana a vláda se nějak nemůže vyrovnat se skutečností, že ten virus poněkud ochabuje. A tak nutno vykonstruovat nového nepřítele. Ten prý spojuje masy.

Kdo jím bude? No přeci třeba ti, které i přes jejich věk virus ještě neskolil a oni i nadále tvoří jistou část obyvatelstva, která by mohla být nebezpečným podhoubím pro negativní kritiku ideologie šířenou trubadúry dnešních vládců. V podstatě je možno tyto resistentní odpůrce označit za nepřátele státu.

Kdože ještě? Prostě ti, kteří se i nadále odmítají podílet na mnohdy dubiózních miliardových, a hlavně politických kšeftech. Jako třeba „obchod“ s vakcínami, testy, ochrannými pomůckami. Vzpouzejí se možná i proto, že stát prozřetelně v mnoha případech odmítá převzít odpovědnost za kvalitu a bezpečnost násilím prodávaného pro naše zdraví. Za příklad stačí jen podotknout, že ani ten nejvyšší bratr přes naše zdraví neví pořádně, který test by měl vlastně platit, a tedy kterému důvěřovat. Zvláště, když musí bez rozdílu prodat všechny.

A v neposlední řadě možná vzbuzuje odpor i zcela jasná podpora „moderních technologií“, které částečně přispívají k rozpadu klasických sociálních a politických vazeb a více méně dělí společnost. Problém je v tom, že zde máme nemalou část obyvatelstva, která buď zmíněné nemá, či není ochotna se smířit s tím, že řádný občan je jen ten, který má internet a bedlivě sleduje hysterické výkřiky našich pohlavárů na nějaké té sociální síti. A o „chytrém telefonu“ ani nemluvě.

Ano, to je opravdu závažný problém. Ale z mého pohledu možná i jednoho či dvou miliónů dalších občanů, kteří doufají, že je to spíše záležitost, kterou by měla řešit vláda. A ona i řeší. Po svém. Jednoduše ty, kteří takto smýšlejí, či jsou technicky „zaostalí“ odstrčíme stranou. Prostě mají smůlu, že ještě žijí a nechtějí si uvědomit, že jejich svět, který desetiletí budovali vlastně neexistuje. Někdo jim ho prostě ukradl.

Takže, když budu brutální, tak ti zdraví, neočkovaní, neotestovaní a i ti, kteří ten virus zdolali vlastní silou, jsou přímo na obtíž. Přímo podkopávají veškeré úsilí našich vládních činitelů, kteří nutně potřebují nějak zdůvodnit ty vyhozené miliardy ze státních peněz. Nejsa ekonom se přeci jenom odvážím tvrdit, že tak 10 procent výdajů na „covid“ nateklo do kanálů a dalších 40 procent bylo vydáno zcela neefektivně. A to i pokud se vlastně jednoznačně jednalo o volební kampaň. Prosím uvažovat v řádu miliard, které zaplatíme z vlastní kapsy.

Nu, vládo, co teď? Já si myslím, že asi v nejbližší době budou vydány – jak bych to nazval, protože to může být i přechodné označení – třeba „Zákony páně Arenberga“. Prostě takový manuál, jak zacházet s těmi, jejichž profil se neshoduje s obrazem občana vytvořený současnou vládou. Bylo by to logické. Jednoznačně by se tak určila ta část obyvatelstva, která je zodpovědná za všechno zlo. Jak minulé, tak budoucí.

Přeháním? Zbytečně se rozčiluji? Dobrá. Internet celkem ovládám i přes pokročilý věk. Ale „chytrý telefon“ odmítám. A pomalu nabývám dojmu, že jeho význam nabývá podle ideologie naší strany a vlády stejnou hodnotu jako členský průkaz komunistické strany v dobách nedávných. A já již jednou byl označen za občana „druhé“ kategorie a vůbec nemám chuť se jím stát ještě jednou. Ano, je to těžký oříšek pro dnešní ideologické vůdce. Já totiž nehodlám „vymřít“ jen proto, abych uspokojil vládu mocichtivých a narcistických politiků o jejichž „odbornosti“ již snad není pochyb.     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kotyk | čtvrtek 29.4.2021 14:01 | karma článku: 26,73 | přečteno: 680x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98