Pacient Blatný: Světlo na konci tunelu!

Když si dám vše dohromady, tak podle našeho největšího guru přes naše zdraví a budoucnost budeme v květnu, jak se říká, za vodou. Prostě budeme žít jako dříve.

Nu, počítejte se mnou. V březnu plánuje naočkovat více než milión občanů. V dubnu pak celé tři milióny. Ještě podotkněme, že tak půl miliónu má už očkování za sebou, a můžeme sčítat. Koncem dubna bude tedy celkem naočkováno 4 a půl miliónu lidí. V té době bude mít asi tak 2 milióny lidí covid už za sebou, bez očkování. Minimálně. A to by mnozí odborníci řekli, že možná dvakrát až třikrát tolik.

Jestli se tedy nemýlím, tak se dostaneme na číslo kolem 6 a půl možná 7 miliónů spoluobčanů, kteří budou požívat potřebné imunity. Hurá, to je tedy těch nutných 70 procent, které potřebujeme k návratu do normálního života, tvrdí odborné zdroje. Sláva, vyhráli jsme a to přesto, že jsme na tom nejhůř z celé Evropy. A to jen díky neuvěřitelnému úsilí naší strany a vlády.

Proč o tom nahonem píši. Jednak chci, aby se všichni radovali, že to budeme mít konečně za sebou. Potom také, že to třeba zítra nebude pravda a pak nebude důvod k jásotu. Nu, a potom také je to taková poznámka, shrnutí faktů, které by neměly upadnout v zapomnění.

Minimálně do příštího „brífinku“ našeho pacienta.

Ostatně jsem si také poslechl pro mne první rozhovor s naší příští hygieničkou. A to na vlnách Radiožurnálu, kterému celkem, a ne jenom nostalgicky, věřím. Byl jsem uspokojen. Jenom nechápu to vládní úsilí. Podle mých životních a novinářských zkušeností, je nejvyšší čas hledat již tu budoucí. Tedy ještě jednou. Tu budoucí po té budoucí. Ale jsem přesvědčen, že naše strana a vláda nepotřebuje mých rad a již na tom pracuje. Je to její nejmilejší pracovní náplň. Již víme, že jinak nemá nic jiného na starosti.  

Autor: Michal Kotyk | pátek 5.3.2021 13:49 | karma článku: 15,83 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98