Ohrozit USA bych nedoporučoval! Ale EU…

Pokud mohu posoudit, tak hrozit Bílému domu neřkuli ho ohrozit se ne vždy vyplácí. Jeden by mohl dostat, řečeno po česku, pěkně přes držku. Ale brojit proti EU se naopak vyplácí.

Prozatím každý, kdo byl pro ty v Bruselu panující nebezpečný, dostal miliardy na utišení nespokojenosti. Posledním příkladem je Turecko. Předtím asi Řecko. Nu,  už je to pěkná řádka vykutálených státníků, která tak přišla k penězům. Pravda, trochu jich přepustila i vlastním občanům, ale jen tolik, aby se neřeklo.

Ještě k Turecku. Od té doby, co tam mají americké základny, tak si mohou dělat co chtějí. Jak doma, tak i v zahraničí. Mohou bojovat proti komu chtějí, potírat opozici, kašlat na lidská práva, zavírat nejen novináře, ale i noviny. Likvidovat menšiny a i jinak myslící. Mohou být nacionalisti, urážet druhé a bojovat za Turecko podle svých zájmů a přání.

A my? Za trochu dotací jen hrbíme hřbety. Doma bojujeme na oko proti korupci a té z EU se nemůžeme nabažit. Pravda, je to taková fajnová forma korupce. Dokonce i chráněna zákonem a velice komplikovaná. Přijít na to, kdo z ní  má prospěch je již skoro nemožné. Tedy, že to vše funguje ku prospěchu vyvolených jedinců je jisté. Zda to ale zajišťuje naši budoucnost se sice tvrdí, ale dokázat se to nedá.

Já tomu osobně nevěřím. Proto se domnívám, že přijít k těm penězům pomocí vydírání je mnohem lukrativnější. Poslední vývoj také ukazuje, že spolupráce s Bruselem je méně efektivní, než zdařilý a promyšlený odpor. Takže neměli bychom také najít něco, čím bychom Brusel ohrozili? Prostě se aktivně zúčastnit evropského obchodu.

Že bychom třeba „importovali“ uprchlíky a pak je se ziskem zase „exportovali“ do jejich domovů. Efektivní zisk by byl asi zaručen. Ten dovoz je skoro zadarmo, on si ho vlastně každý uprchlík sám zaplatí. A pochopitelně ten reexport je pěkně drahý, to by Brusel jistě pochopil, ocenil a posléze pěkně zaplatil. Kvóty sem nebo tam. Globální politický velkoobchod by měl být náš cíl.

Vím, že to s těmi uprchlíky je asi blbý nápad, ale přeci jenom tak nějak. Vždyť jsme přeci národ zlepšovatelů a vynálezců.

Autor: Michal Kotyk | čtvrtek 10.3.2016 9:56 | karma článku: 18,42 | přečteno: 417x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98