Není načase obnovit Lidové milice?

Já osobně bych to pokládal za řešení, které by nám umožnilo ujasnit si mnohé pojmy z našeho současného politického života.

V prvé řadě by bylo možno vnést pořádek do diskuse o tom, co si kdo představuje pod vůlí lidu. Já si myslím, že takový dobrovolně ozbrojený občan stojící třeba před vchodem do volební místnosti, by značně zjednodušil rozhodování těm, kteří se jaksi nemohou rozhodnout jak volit ku prospěchu občanstva.

V mnohém by také bylo pomoženo snaze potírat odpor intelektuálních zbloudilců, kteří nějak nemají v lásce vládnoucí hradní elitu. Naše dnešní legislativa zatím bohužel neumožňuje tyto pomatence umlčet. Je sice možné je veřejně diskreditovat, či jim odpírat udělení titulů, ale přeci jenom to není ono.

Proto by nebylo špatné je konfrontovat s fyzickou podobou vůle lidu, která je pochopitelně v přímém rozporu s tím, co si oni pod  tímto zcela mylně představují. Jsou to opravdu lidé, kteří se stále drží prapodivných teorií o nějaké virtuální vládě občanstva. Nechtějí pochopit, že tu jedinou správnou představu vlastní náš pan president a jeho služebníci.

Již z historických zkušeností by nám mělo být jasno, že takový intelektuál je negativní a jen rádoby myšlenková síla naší společnosti, kterou je nutno držet pod přísnou kontrolou. Pokud se dovolávám historie, tak míním jenom tu nedávnou. Příliš hluboký pohled do minula by totiž mohl mít negativní vliv na předem stanovený myšlenkový cíl této jinak zcela volně pojaté úvahy.

Byl bych totiž nerad, aby nějaké nevhodné příklady z minulosti našeho národa přinesly myšlenkový chaos. Je totiž nutné zabránit možnosti vzniku chybných a scestných závěrů. Ty by totiž mohly vyústit ve zcela neplodnou diskusi o demokratických principech, které poslední dobou tak negativně ovlivňují stávající systém moci.

Z hlediska hradního centra je totiž nezbytně nutné jednoznačně poukázat na rozložení sil v naší společnosti. Je jisté, že Lidové milice by možná nepředstavovaly opravdovou většinu, ale je nutno si uvědomit, že jsou to skuteční zástupci lidu. Takříkajíc revolučně smýšlející ideologická špice, která dává vždy přesnou představu o názorech většiny. Ztělesnění této ideologické síly ve fyzické podobě opatřené uniformou a zbraní by se pak stalo  jasným důkazem pro toto tvrzení.

Není pochyb o tom, že by takováto přeměna verbální ideologie do praxe byla velmi vítanou pomocí v úsilí pana Zemana setrvat ve funkci i další volební období. Nehledě na to, že by do nenápadného lidové stejnokroje oblečené osoby  mohly být u vkusným doprovodem při jeho návštěvách občanů. Problém je jen v tom, že naši zákonodárci jsou velmi pomalí a neefektivní. Legislativní cestou není možno realizaci zákona o Lidových milicích zavčasu protlačit.

Jsem však plně přesvědčen, že naše nepřehledná a nefungující legislativa umožňuje i jiné cesty. Třeba něco jako forma neziskové organizace. Myslím, že jejich aktivita je vždy vítána a také rychle povolována. V případě Lidových milicí se přeci jedná o stejný princip. Šlo by jen o to, podpořit tu část ne zcela integrovaného obyvatelstva, která není pevně přesvědčena o tom, že pan president volí pro náš stát tu nejlepší cestu po které je nezbytně nutné bez odporu a s mlčením pochodovat.

Jak jsem již vzpomínal, historie jistě bude na naší straně. Jen si vzpomeňte na ten slavný Únor. Nebýt jeho a Lidových milic, tak co by se z nás stalo? Jen to pomyšlení nahání hrůzu.

Autor: Michal Kotyk | sobota 12.3.2016 6:58 | karma článku: 12,50 | přečteno: 716x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98