Kopec vládní srandy za 50 miliónů…

Tak vláda se prý rozhodla vyhodit právě tolik peněz za kampaň s cílem zlepšit vládní komunikaci o koronaviru. Nevěřím ani očím a ani sluchu.

Pan Babiš vždy sliboval horem dolem, že v jeho vládě budou sedět jen „profesionálové“ a „odborníci“. A hle, oni neumějí ani komunikovat s občanstvem. Teď máme tedy přímo z vládních kruhů potvrzeno to, co již celé občanstvo více méně tuší. Ba si na to i stěžuje. No to je príma, konečně byl hlas lidu vyslyšen.

Dovedete si ale představit, že navštívíte třeba zubaře. Prostě vás bolí zub. On vám tedy „odborně“ koukne do pusy, pokývá hlavou a „profesionálně“ vám sdělí, že by to mohl být kaz. Pak nakoukne do termínového kalendáře a pozve si vás za měsíc s poznámkou, že to snad do to doby nastuduje. Tedy co s tím kazem.

Já jsem zažil opravdu mnoho vlád a v mnoha zemích. Ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Opravdu. A byly to vlády demokratů, diktátorů, teroristů a co já vím co ještě. S jedním jsem se ale setkal skoro vždy. S propagandou. To skoro všude. Ta slouží k upevnění moci. Kampaně slouží většinou v době předvolební s cílem ovlivnit voliče. Obvykle slibují občanům nesplnitelné. Nechme stranou, že to úspěšně funguje.

Již si to vše živě představuji. Celá show bude mít asi různé kategorie, přesně podle různých názorů členů vlády. Musí být přeci demokratická, máme svobodu slova. Sem tam i trocha zábavy, nějaký ten skeč pro pobavení a uvolnění atmosféry. Jediný problém vidím v tom, komu svěřit realizaci. Asi nejlépe TV Barrandov. Tam mají ti mediální „šmejdi“ ty nejlepší zkušenosti. V rámci nouzového stavu by to mohlo projít bez výběrového řízení. Pohoda.

Ale je i možnost, že za to budou odpovědní ti, kteří jako mediální „experti“ tvoří stín našich vládních činitelů. Tedy ti, kteří skutečně zklamali. Prý jako udělat kozla zahradníkem. No, to by byla trefa. Žádný rozumný člověk by tomu neuvěřil, ale na druhé straně by musel dodat, že by to bylo pro naši vládu zcela typické řešení krizové situace. Ovšem je zde ještě jedna možnost, že si to vymyslel nějaký ten kozel. Ó, pardon.

Má snad někdo pocit, že neberu současnou situaci vážně? Že si z ní dokonce dělám srandu? Přemýšlejte, není to snad někdo jiný? Nu, nebojte pohlédnout výš a výš.

Já si myslím, že si dělá někdo srandu z nás občanů. A ta sranda bude pěkně drahá. Vláda se v podstatě rozhodla navštívit, respektive opakovat základní školu. Doufám tedy, že to pro mnohé nebude první setkání se školní výukou. Doufám také, že tam budou konfrontováni s krutou realitou. Na položenou otázku je vyžadována od žáka přesná a jasná odpověď.

A když je ve škole provozován sport, třeba oblíbená kopaná, tak je zvykem, že jedno mužstvo střílí na branku protivníka. A dávat si vlastní góly není zrovna vhodné. A já si myslím, že naše vláda je takový prapodivný manšaft. Jakoby soutěží o to, kdo střelí nejvíce vlastních gólů.

Takže vážená vládo. Nejdříve se rozhodněte pro nějakou linii a té se držte. A pokud to zvládnete, tak možná přijdete i na to, že taková kampaň je přebytečná, vlastně by to mohl být jen další vlastní gól. Nebojte, mluvte jedním jazykem, nepodrážejte si navzájem nohy a občanstvo vám již porozumí. A kampaně, jsou opravdu to poslední, co v současné situaci potřebujeme.

Autor: Michal Kotyk | sobota 31.10.2020 18:07 | karma článku: 20,49 | přečteno: 494x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98