Jsou judisté „lepší“ lidé?

Pozor, nic proti judistům, spíše rozčarování nad „informace“ od našich vládních činitelů o našem boji s tím virem, který se usadil v naší společnosti.

Právě jsem na Radiožurnálu vyslechl zprávu o opatřeních, která platí pro sportovce na probíhajícím mistrovství Evropy v Praze. Žijí prý v „bublině“, tedy v absolutní isolaci. To bych nějak chápal. Co mne však zarazilo, že platnost testů na covid je jenom 48 hodin. Aha.

Mají tedy ochránci judistů zcela jiné informace, než naše vláda? Lepší, nebo horší? Kdo mi na to odpoví? Znamená to tedy, že celé to naše testování je vlastně na houby? Že by měli přeci jenom pravdu ti, kteří tvrdili: Prosím, testujte jenom ty s opravdovým podezřením a příznaky, aby jim mohla být zavčasu poskytnuta lékařská péče.

Znamená to možná, že ti, kteří tvrdí, že ta naše slavná čísla jsou zcela nevěrohodná, mají pravdu? Že by ta oficiální čísla o počtu nakažených mohla být několikanásobně vyšší? Že by názory, že vydáváme v mnohém zbytečně peníze, byly opodstatněné? Že třeba blokujeme mnohdy zdravotní personál, který tak schází u lůžek skutečně nemocných?

Nevím. Nepochybuji o tom, že toto virové onemocnění je skutečně hrozné a zákeřné. Ale právě proto bychom se měli chovat podle toho. Přiznat si realitu. Virus je tu a bude tu. Proti tomu asi nic nenaděláme. Takže neničme pomocí uměle živeného strachu a hysterií všechno kolem. A hlavně to, co je nezbytné a důležité pro naši budoucnost.

Mám totiž pocit, že polovička všech „opatření“ má čistě politický podtext. My tedy, jako občané, nebojujeme jen proti této zákeřné virové infekci, ale asi i za „záchranu“ politických stran. Takže náš pan premiér plní slovo: Budu řídit stát jako firmu! Profit je to základní pravidlo. Jenže já pochybuji, že ten zisk pocítí i občané. Zatím to tak nevypadá. Tomu musí postačit graf „popularity“ stranických spolků.

Značná část obyvatelstva přichází o zdroje obživy. Vláda jim to nakázala. Ovšem je dobrotivá a pošle jim „almužnu“. Ostatně pěkně drahou pro „státní“ kasu. Je už v ní pěkná díra. A kdo ji bude muset zalátat? Právě ti, kteří mají dnes vládou zakázáno do ní přispívat. A pak někdy jim zase vláda povolí, aby ji s ještě větším úsilím a dřinou opět naplnili. A jedinou útěchou a možná i odměnou bude právě pohled na ten graf popularity stranických vůdců.

Paráda. Potlesk je jistě na místě. Ale, já tomu moc nerozumím. Mně to totiž připadá jako podvod. Velký podraz na občana. Ale, možná se mýlím a ničemu nerozumím. To by mne celkem potěšilo.   

Autor: Michal Kotyk | pátek 20.11.2020 8:34 | karma článku: 12,30 | přečteno: 351x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98