Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ááá kdo to přišel? - 3. část

Již devátým rokem posilovnu považuji za svůj druhý domov. Za tu dobu jsem se setkala se zajímavou škálou lidí, že bych mohla vyprávět... Uvařte si čaj nebo kávu, pohodlně se posaďte, přehlídka charakterů se nám chýlí ke konci.

Doufám, že jste si stihli od čtení dostatečně odpočinout, abyste své oči mohli zaměstnat čtením o zbývajících třech typech mužů navštěvujících posilovnu. 

ilustrativní obrázek

V prostorách posilovny se nachází muž, o němž zaručeně víte, že se tam nachází, i přestože jej nevidíte. Jde totiž náramně cítit! Zprvu mě napadlo pana Smraďocha definovat jako muže páchnoucího potem, silným pižmem, tělesným odérem nebo zatuchlým a nepraným oblečením. Ve své podstatě pan Smraďoch může být i muž, který je tak převoněný pánskou kolínskou, tělovým antiperspirantem nebo dokonce parfémem, protože i takový případ na sebe upozorní své okolí, aniž by byl zpatřen. Dostanete-li tu čest se kolem pana Smraďocha projít nebo dokonce v jeho blízkosti pobývat delší dobu, buďte si jisti, že vás budou štípat oči a budete mít podrážděný nos k pšíkání. Dokážu si představit, že mnozí jistě pana Smraďocha převoněného od hlavy až k patě považují za menší zlo než toho, z něhož se zvedá takzvaně kufr. Převoněný exemplář může být však i lišák podšitý. Může se totiž jednat o týpka, co si skutečně zakládá na čistotě a příjemné vůni [pozn.: příjemná je jen v malém množství], a nebo o takového, co jen maskuje několikadenní deficit hygieny a sprchování. Tak či onak, co se týče aplikace pánské kosmetiky také platí staré známé přísloví "Málo je někdy více".

Osobně se setkávám spíše s tím potem a silným pižmem zapamatovatelnými verzemi Smraďocha. Bohužel jsem doposud nepřišla na způsob, jak dostatečně důrazně a zároveň mu diplomaticky připomenout, že netřeba do posilovny tahat repelent na odpuzení všech přítomných a dalších příchozích. Nejsem schopna pochopit, jak je možné, že zapáchající pan Smraďoch nesmrdí sám sobě, aby s tím něco dělal. 

Typ chlapíka, kterého si zprvu vůbec nevšimnete je pan Úchyl. Můj druhý jazyk mi spíše napovídá označení pan Pervert nebo odvozeně pan Perverza, ale zůstaňme čistě u české terminologie. Tento muž se zdá být neškodný do okamžiku, kdy se v posilovně najde objekt svého zájmu. Pana Úchyla poznáte tak, že začne upínat své oči a koncentrovat svůj pohled na vybraný objekt svého zájmu tak často, až do fáze ustavičného civění. Většinou si vybere objekt s ohledem na svou sexuální orientaci...bohužel středem zájmu se stávají většinou některá z dámského osazenstva posilovny. Jedná se zpravidla o pána středního nebo přezrálého véku, který má odvahu předstírat, že jeho zájmem je udržovat si fyzickou kondici, ale ve skutečnosti prahne více po osobní přítomnosti a společnosti objektu svého zájmu. Ne, věřte mi, že opravdu nechcete být tou vyvolenou / tím vyvoleným a raději se pomalu a jistě sunete k místnosti s nápisem ŠATNY. 

...pro dnešek mám dost a vy jistě také. :-D

ilustrativní obrázek

Už už jsem na cestě do šatny, když v tu chvíli do místnosti s posilovacím vybavením přispěchá pan Všudybýlek. Poznáte jej tak, že jeho tréninková seance nemá žádný koncept. Obejde snad všechny možné stroje, že nedokážete ani odhadnout, jaký způsob tréninku má.  Je takzvaně všude a nikde. Přechází z jednoho stanoviště na druhý, na třetí, čtvrtý, pátý...ani nestíhám sledovat, kolik jich má ve svém radaru. Na každém si v rychlosti odpracuje jednu sérii a jde dál. Jeho chování připomíná stěhovavého ptáka, který má svůj velmi obšírný rajón a poletuje v pořadí mezi nimi. Opravdu nemám kapacitu na sledování, zda ta místa střídá v nějaké logické posloupnosti nebo jen ledabyle podle nálady. Chodívá si tímto velmi originálním způsobem zacvičit krátce před zavírací dobou, aby asi měl zaručeno, že si bude moci mezi stroji poletovat dle svých osobních preferencí a nebude mu nikdo stanoviště blokovat. O správnosti jeho cvičebních technik nemůže být v té rychlosti ani řeč. Ve své podstatě se nedivím, že dokonce i já - žena - mám vyraznější svaly než pan Všudybílek. Ono se opravdu nedá dosáhnout viditelného posílení těla, když děláte všechno a nic...a to všechno ještě nesprávně. "Pane Všudybílku, moc ráda bych vám poradila, ale nejsem schopná vás zastihnout u kladky, na lavici u činek, ani na tom stroji, od kterého právě přelétáváte bůhvíkam." 

Tímto bych zakončila typologii pánského osazenstva prostor posiloven, kterou jsem si za ty roky vypozorovala já. Máte možnost si vlastním pozorováním vyprofilovat vlastní typologii...tvořivých nápadů se meze nekladou a každý vnímá  své okolí jinak. Věřím však, že alespoň polovina zástupců z mé typologie by se objevila i v té vaší.
Nutno podotknout, že málokterý muž spadá čistě a na sto procent do jedné z definovaných typů. Například pan Pozér bývá šmrnclý charakteristikou pana Nabubřelého, Kinga, Modelky nebo pana Hekala. Hlavní charakteristiku ale většinou vysledujete, a podle té dotyčného ve své mysli nazývám...opravdu netřeba znát pravá jména dotyčných.

Možná vás napadla otázka, kdo jsem já? Já jsem tichou pozorovatelkou charakterů a příběhů lidí, které v prostředí posiloven potkávám. Nezištně se usmívám a v duchu píši knihu, která nespatří světlo světa, protože mi slouží k plnému vnímání esence přítomného okamžiku a zpestření dne. Nemám potřebu sledovat filmy, protože prostřednictvím ostatních lidí a pozorování svého okolí mám možnost být přímým účastníkem "filmového natáčení"... (nebo dokonce i režisérem a scénáristou)

Pevně doufám, že jste se na přehlídce typů mužů navštěvující posilovny skvěle bavili. Můžete se těšit na typologii ženského osazenstva posiloven. Podotýkám jen, že ta není tak rozsáhlá, poněvadž v této oblasti jsme my ženy jednodušší. :-D

Autor: Ivana Kotoučková | pátek 14.10.2022 6:00 | karma článku: 10,67 | přečteno: 512x
  • Další články autora

Ivana Kotoučková

"Myslíš, že mě uzvedneš?"

Nikdy mě nenapadlo, že se mě muži budou ptát, jestli je unesu. I přesto se takoví najdou – a není jich málo.

10.4.2024 v 6:00 | Karma: 11,60 | Přečteno: 758x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

Kdo je Bohyně?

Tento článek věnuji hlavně ženám, se kterými se chci podělit o vlastní uvědomění, které může mnohým otevřít oči.

27.3.2024 v 6:00 | Karma: 9,48 | Přečteno: 384x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"Disciplína (vy kluci pitomí) musí bejt!"

Ano, disciplína musí bejt (jak vojákům kázal objlajtnant Makovec ve filmu Dobrý voják Švejk), pokud člověk chce dosáhnout svých cílů. Že je však potřeba jí mít ve zdravé míře, o tom vám mohu mnohé povědět já.

21.2.2024 v 6:00 | Karma: 10,69 | Přečteno: 492x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"Rozmohl se nám takový nešvar..."

Kdo by neznal hlášku z českého filmu Pelíšky? Přesně ten mi přišel na mysl po sledování trendů dnešní doby v posilovnách a fitness centrech.

8.2.2024 v 6:00 | Karma: 34,45 | Přečteno: 5771x | Diskuse| Společnost

Ivana Kotoučková

"...tak já to zkusím a uvidím."

Není vám ta věta povědomá? Jsem si téměř jistá, že jste si ji alespoň jednou v životě řekli i vy. A co teprve v kontextu potenciálního partnerského vztahu?

19.6.2023 v 6:30 | Karma: 12,87 | Přečteno: 498x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 733x
Jsem koučkou zdravého životního stylu pro ty, kteří hledají cestu samy k sobě. Můj přístup ke zdraví člověka je celostní, tj. péče o tělo, mysl a duši. 
Mou vizí a posláním je pomáhat primárně ženám na cestě k jejich spokojenému já - přijmout se a mít se rády takové, jaké jsou. Pomáhám jim posílit své sebevědomí, uvědomit si vnitřní hodnotu a žít svůj život z pozice tvůrkyně svého života.

 

https://ivanakotouckova.webnode.cz

MŮJ PŘÍBĚH V KOSTCE

Kvůli životním výzvám a řečem druhých jsem svou výšku (197 cm) vnímala jako prokletí. S tím, že svou výšku nezměním, jsem se naučila nějak žít…nebylo to sebepřijetí, ale spíše stagnace. Myslela jsem si, že cestu sama k sobě najdu přes sport, fitness a diety. To byl i jedním z hlavních důvodů pro studium a získání certifikace fitness trenérky a nutriční poradkyně.

Když už jsem si myslela, že jsem se plně našla, přišel další milník v mém životě, který mi ukázal opak. Ponořila jsem se do studia psychosomatiky, transformace podvědomí, práce s myslí, probuzení své intuice a ženskosti. Od té doby jsem svému životu začala dávat úplně jiný směr a našla jsem své poslání, kterému se naplno a s láskou věnuji.

www.facebook.com/ivankakotouckova

Seznam rubrik