Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Školní sraz !

Z odstupu dospělého a zralého věku - podrobte revizi  své trpké  dospívání ! Jděte na školní sraz po 3O letech!

Čím je člověk starší, tím je moudřejší, tím se o sebe začíná víc starat, a tím víc mu také bohužel ale vše déle trvá. Uf, filosofování mi vždy šlo na štýru. Patřím ale už do této skupiny lidí a pokud se tedy někam – kamsi chystám, neprolítnu už jen koupelnou v mžiku, ale trávím tam nezdravě dlouhý čas a nepřítomné pohledy do šatníkové skříně se rovnají absolutní  vyčerpanosti -  co na sebe.

 Ne jinak tomu bylo i v sobotu, kdy jsem večer „pomalu pospíchala“ na školní sraz. Ano školní sraz, sraz školy – ne jen třídy, ale ŠKOLY. Úžasný spolužák, generace mé matky -  si kdysi vzal na svá bedra zorganizování velkolepého srazu všech  ročníků, kam až zasahuje historie žijících žáků školy. Podařilo se sejít tolik lidiček – že  nechal tento slet zapsat i do Guinessovy knihy rekordů pro největší počet sešlých spolužáku. Ne tedy sešlých věkem, ale na jednom velkém parketu Kulturního domu v Ústí nad Labem. Stala se z toho úžasná tradice. Základní škola v Předlicích u Ústí nad Labem se takto  tedy každé dva roky schází a zaplní celý kulturák.

Letos jsem opět škobrtala na poslední chvíli  i já. Přiznávám se, že se každým rokem, těším víc  a víc. Nějak  častěji  si uvědomuji, že nikdo není nesmrtelný, nenahraditelný a že jsme tu půjčeni jen na chvíli a že čas je naprosto vzácný a nenávratný.  Jsem strašně zvídavá a tak se zajímám  nejen o historii materiální, ale inspirují mě i  lidské osudy. Ráda o nich píši. Takový sraz je pak pro mě přímo pastva pro duši. I letos spolužáci nezklamali. Tedy zklamali ti, co semnou chodili přímo  do třídy. Na můj histerický dotaz „Bože, to už jsou všichni mrtví?“ ...mi absolutně v klidu,  již sedící spolužák odpovídál: „Ne, jen líní!“  Náš stůl s rokem narození 1969 skýtal pohled na čtyři spolužáky, kteří se za nás sešli. I tak ale zábava nevázla. Kolem jedenácté hodiny se zvedl od stolu s rokem narození 1970 opilý spolužák, zavrávoral a ukázal směrem na mě prstem. I ten už nedokázal udržet rovně a vypadla z něj naprosto úžasná věta. „ Jsi stále stejně stará a ošklivá!“ Pak následkem vyčerpání sejmul tři židle a na čtvrté usnul. Okamžitě. Kdysi by mě asi tato hláška totálně rozhodila, teď jsem jen dostala záchvat smíchu. Taky okamžitě. A protože jsem právě ta moudrá, stará a stará-m se o sebe, došla jsem se ještě za spolužákem na čtvrtou židli podívat, zda to přežil. Přežil. Zábava byla naprosto úžasná, vraceli jsme se se spolužáky o 30 – 40 let zpátky. No není to úžasný. Bylo jedno, zda máme na stole cedulku s ročníkem  1969, 1960 nebo 1966 anebo i 1944 a 1938. Okupovali jsme všechny bary i taneční parket. A když se dobrovolně přiznám, že nás muselai, jako zamlada vyhazovat až ochrankai po zavíračce, co dodat. Postupně si nás vyzvedávali taxikáři a naše děti. Úžasný byl vstup přibližně dvacetiletého mladíka, který si také přijel pro svého otce. Korunuji jeho příchod hláškou „Jé, tebe si pamatuji, ty jsi František a seděl jsi v první lavici?“ Laškuji s ním. Okamžitě mi začínají mí vrstevníci vysvětlovat, že né, že to je přece Julkův syn. Nejsem opilá ani senilní. Julkův syn se na mě usmívá, jediný on pochopil můj vtip. Každopádně z jeho očí čtu, že se děsí, toho, že jednou bude sdílet stejné třídní potlachy.  K odchodu nám hraje naše skvělá muzika Olympic, Nazareth…hraje naše hymna, Love Hurts hymna  8.A.

A tak!  Držím spolužákovi panu Punčochářovi palce, aby mu nedošla energie a elán pro organizování dalších srazů – já osobně jsem mu za ně moc vděčná, kde jinde potkat lidi, se kterými jsem se potkávala ve školní družině, o velkých přestávkách na chodbě, prožívala první lásky…..

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alice Kopřivová | úterý 20.10.2015 20:45 | karma článku: 26,17 | přečteno: 1768x
  • Další články autora

Alice Kopřivová

Až i vás posere pták!

Když tě potká ptačí nehoda, ...no prostě tě posere pták, říká se, že to přináší štěstí, tak něco podobného potkalo dnes i mě. Navíc, pták si nevybírá a já dnes taky úplně ne!

26.1.2024 v 21:37 | Karma: 18,77 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Co nám vadí při létání?

....a tak toho je celkem hodně, ne? Včera jsem v rádiu poslouchala zajímavou topku deseti věcí, které nás obtěžují v letadle, zbystřila jsem a občas se fakt bavila....

20.10.2023 v 14:46 | Karma: 20,19 | Přečteno: 547x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Marně hledám - cokoliv!

Někdo hledá smysl života, já klíče, mobil nebo brýle. Pro co jdu do ledničky? Ptám se, když ji otevírám. Přemítám hrůzou v autě, co ta žehlička. Znáte to?

27.9.2023 v 13:05 | Karma: 14,31 | Přečteno: 368x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Adrenalin - útok nebo útěk!

Adrenalin je základním hormonem stresové situace.Vyznačuje se zúžením periferních cév, urychlením srdeční činnosti, rozšířením zornic a aktivací potních žláz. A tohle všechno já běžně znám a mám.

6.8.2023 v 18:46 | Karma: 10,88 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Řeklo by se, zuby – nehty…

..žádná politika, žádný americký triller, žádná česká komedie ani italská detektivka, horor už vůbec ne, jen obyčejný příběh, tak jak jsem to nechtěla.

19.7.2023 v 19:13 | Karma: 16,93 | Přečteno: 440x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  10:19

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Novorossijsk a další přístavní město...

Muž utekl z hořícího bytu na balkon, hasiči ho dostali dolů po žebříku

17. května 2024  10:15

Nečekaný budíček měli dnes kolem páté hodiny ráno lidé z třípatrového bytového domu v Březové na...

Fingerland: Netanjahu do roka odejde, ale Hamás odolá. Válka skončí patem

17. května 2024

Vysíláme Válka o Gazu může skončit patem a zároveň se blíží konec premiéra Benjamina Netanjahua. V Rozstřelu...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36,  aktualizováno  9:52

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1209x
Úsměvy, ale  i smutné chvilky k zamyšlení, příběhy, které nás naplňují a učí žít. Jsem ráda obklopena lidmi, kteří mi život zpestřují, jsem jim za to vděčna. Od mládí jsem si psala deník, skoro deset let. Možná i proto jsem už tehdy brala život až moc vážně. Zůstalo mi to dodnes, všechno až moc detailně řeším,  i když to stejně neovlivním. Každopádně to má i svá pozitiva, snažím se celý život absolutně vychutnat a naplno prožít každou minutu, jako kdybych stále vnímala nenávratnost času. Všem kteří se se svými příběhy v mých knihách objevují upřímně děkuji. Něco úžasného – lidské osudy jsou velmi často sobě tak podobné, nevyzpytatelné a velmi barvité, já  jim jen   trošku  pomáhám, když o nich píši  – kořením je. Příběhy  chaotické, vtipné, někdy strhující. To zbožňuji. Záznamy  života „MEA CULPA“, příběhy které mi dávají šanci psát.“A o tom to vše je!“

V roce 2010 jsem vydala knížku "Povidání pro kamarádky". V roce 2015 nakladatelství Jota vydalo moji druhou kníhu "Nejsem namalovaná".

Seznam rubrik