Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slavia. Fenomén dnes.

Jako fotbalový fanoušek cítím hřejivý pocit, že Liga mistrů bude pro českého diváka atraktivnější účastí Slavie v ní. Je škoda, že poprvé v historii zde nebudeme mít dva zástupce, ale když to má být pouze jeden, tak letos raději Slavia. Už to tak trochu začínala být nuda. Sparta v Lize mistrů. Šest zápasů Sparty v základní skupině na obrazovce skoro každý rok. Je jasné, že mi to sparťané neodpustí, ale chtělo to změnu.

fotbal.idnes.cz

Slavia Praha. Od památného tažení Pohárem UEFA pod vedením trenérů Cipra a Pešiceho, se nedá mluvit o výrazné stopě sešívaných na evropské trávě. Před pár lety nevýrazný spolek mladíků a žádných tahounů. Příchodem Krajčíka se Šventem nikdo neočekával výraznou změnu. Přišel Vlček. Říkal jsem si, žádná jména, jen levné posily v rámci skromného rozpočtu klubu z Edenu. Vlčka jsem si z Olomouce pamatoval jako běhavého dříče, asi proto si ho trenér Hřebík přivedl do Dynama Moskva.

Od té doby jde Slavia nahoru. Mladící se stali sebevědomími oporami, o slovenském kraji zálohy nikdo nemohl pochybovat. Vlček je dopředu neúnavný. Je cosi pozitivního v klubu vršovickém. Snad trenér a dobrý výběr hráčů.

Tak třeba Tavaréz. Proti Ajaxu ve středu přihrál na oba góly Vlčkovi. Ale to není vše. Před první brankou slávisté vyhráli v pokutovém území dvě hlavičky za sebou. Druhá finální patřila právě francouzkému hráči. Než přihrál Tavaréz na druhý gól musel vybojovat míč. Sice by se dalo pochybovat o čistotě souboje, ale šel do toho a vyplatilo se. Podobně důrazně a vítězně svedl o chvíli předtím ještě jeden souboj o míč.

Je to něco, co našim hráčům často chybí. Většinou z těchto tvrdých střetů s míčem odbíhali poraženi. A jak je důležité tato klání vyhrávat se potvrdilo předevčírem.

Slavia má zdravou tvář i ducha. Zralý gólman Vaniak dokonale zapadá a drží tým v těžkých okamžicích. Celá řada sympatických hráčů zažívá štěstí, které si zaslouží. Mladí se stávají již v mladém věku klíčovými osobnostmi.

Má to však jeden háček. V Evropě již byl zájem o Suchého a bude větší. Pozorovatelé si na Arsenalu, na Strahově, v Seville budou zapisovat jména Švec, Kalivoda, Janda, Necid, … Až Slavia vypadne z LM a doufejme, že to bude co nejdéle, budou přicházet různě lákavé nabídky. Bojím se, aby trenér Jarolím nezačínal znovu od nuly. Možná by to byl už jiný trenér.

Do té doby přeji Slavii mnoho úspěchů a aby odpověděla Řepkovi na jeho slova „Ať si to Slavia zkusí jednou za 50 let“ výsledky pro českého fanouška hřejivými a sparťanská srdce dráždícími. A Spartě přeji, aby spolu se Slávií dělali dobré jméno našemu fotbalu. Možná právě v UEFě má Sparta letos větší šanci dojít dál.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Konop | pátek 31.8.2007 10:56 | karma článku: 17,68 | přečteno: 1148x
  • Další články autora

Radek Konop

Pořád je o čem psát (1)

Člověk se stále musí učit. Z dějin i současných událostí, z knih i ze zkušeností svého života ...

3.9.2008 v 7:45 | Karma: 8,03 | Přečteno: 626x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

Pánové, navštivte někdy ona.idnes.cz aneb sex v teplácích

Velmi poučné. Článek „Tepláky jako zabiják vztahu“ jsem si vážně vychutnal. Většina žen prý řeší schizofrenní pocit, že se na jedné straně chtějí po příchodu z práce převléct do pohodlného a na druhé straně se cítí provinile, že se před manželem neoblékají dost dobře. Jakási Lucie má tento pocit na základě rad časopisů, že tepláky jsou hrobem přitažlivosti.

30.7.2008 v 22:26 | Karma: 26,86 | Přečteno: 1596x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

Ojetá auta jsou méně ekologická?

Nejstupidnější na tvrzeních, že staré je méně ekologické a dražší, jsou jejich autoři. Porovnává se mnohé. Klasické žárovky s úspornými. Úsporné jsou sice dražší, přesto se investice do nich vyplatí, berete-li do úvahy ekonomické hledisko. Ekologické je trochu komplikovanější, protože výroba klasické žárovky je nepoměrně jednodušší, tedy ekologičtější. Provoz je zase ekologičtější u úsporné. Zdá se, že v tomto případě je nové opravdu šetrnější i levnější.

22.7.2008 v 22:19 | Karma: 23,70 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

Kašpárci v hlavní roli.

V první chvíli, po vystoupení Bursíka v pořadu Otázky Václava Moravce, to vypadalo, že korupci Čunka audit firmy Kroll nepotvrdil a tedy ministři zahraničí a pro místní rozvoj budou dát vykonávat svoji funkci ve vládě. Nečekané pak bylo vyjádření ministra Schwarzenberga o tom, že audit pokračuje neb chybělo 700 stran spisu kauzy a že snad bude pokračovat i šetření postupu policie a státních zastupitelstev.

16.7.2008 v 17:53 | Karma: 16,44 | Přečteno: 955x | Diskuse| Politika

Radek Konop

A stále se diví, že jsou k smíchu.

Po volbách zelení nechtěli žádného místopředsedu Sněmovny. Se šesti poslanci byli dostatečně soudní, aby si uvědomili, že se 3 procenty poslanců nemohou mít 17% zastoupení v čele Sněmovny (při počtu 6 postů včetně předsedy). Dnes již nejsou žádnými nováčky, v koalici se bojuje o každý poplatek, miliardu a tedy i rozhodovací právo. A tak zákonitě přichází chuť po dalším korýtku. Co na tom, že předseda Sněmovny bude mít 6 (slovy šest) místopředsedů! Je třeba ukojit hlad hladového. Ten je pak spokojenější a povolnější. Takže nic jiného než obchod to není. Rozum zůstává stát. V příštích volbách by mohla uspět ještě nějaká další strana. Budeme pak mít tři maličké straničky a z nich každá bude chtít svého místopředsedu. Pak tu bude KSČM s jedním zástupcem a nakonec dvě největší strany, které se nespokojí s jediným, protože mají ambice na třetinovou podporu voličů. Tedy každá po dvou zástupcích, z nichž jeden bude předseda. Počítal někdo se mnou? Osm lidí. Ještě se diví, že jsou k smíchu?

5.6.2008 v 21:15 | Karma: 21,28 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Pojď sem, řekl mu útočník. Syn netuší, proč to otec udělal

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:18

Přímý přenos Útočník na slovenského premiéra Roberta Fica si k sobě politika nejdřív zavolal, než pětkrát...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Kdo jsem nepoznáte z této fotografie, snad se Vám lépe představím tím, co napíši :))

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky