Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kašpárci v hlavní roli.

V první chvíli, po vystoupení Bursíka v pořadu Otázky Václava Moravce, to vypadalo, že korupci Čunka audit firmy Kroll nepotvrdil a tedy ministři zahraničí a pro místní rozvoj budou dát vykonávat svoji funkci ve vládě. Nečekané pak bylo vyjádření ministra Schwarzenberga o tom, že audit pokračuje neb chybělo 700 stran spisu kauzy a že snad bude pokračovat i šetření postupu policie a státních zastupitelstev.

Vážím si pana knížete pro jeho racionální postoj k různým otázkám a velice lituji, že se nechal zatáhnout do této špíny. Audit de facto neřekl nic nového protože neprokázal vinu, ale ani nevinu. Pochybnosti zůstávají a Schwarzenbergův audit je jen další epizodou v této komedii. Nejenže nic neobjasnil, naopak vyslovil další okolnosti a souvislosti případu a vyprovokoval další otázky.

A tak se začíná mluvit o lobování Zbrojovky Vsetín na ministerstvu obrany za působení Kalouska. Kalousek zvažuje žalobu na Kroll. Do této doby jsem se jen podivoval, dnes jsem se však musel začít smát. Skoro to vypadá, že audit byl napsán schválně, aby vyhasínající seriál dostal novou šťávu a mohli se objevit noví herci. Rozhodnutí padlo, kamera běží dál a poslední klapky se jen tak nedočkáme.

Zdá se, že v předcházejících dílech nejvíce ohrožení ministři pro místní rozvoj a zahraničí zatím odcházet nebudou, zápletka předhodí osudu ministra financí Kalouska za jeho působení na ministerstvu obrany v 90. letech. Tím se na scénu opět začne prosazovat Vlastimil Tlustý a počítat své přímé daně a má dáti dal. To nevydrží Topolánek a nechá se z olympijského Pekingu převést do Tibetu, aby načerpal pozitivní energii před návratem do Čech. Těsně před sjezdem Strany zelených se Dana Kuchtová nechá přivázat řetězem k plotu jaderné elektrárny Temelín a označí Bursíka za zrádce zelených idejí. Mezitím firma Kroll zjistí, kde byl Čunek v den zmiňovaného úplatku. S odvoláním na nejmenovaný zdroj uvede, že Čunek se ten den dohadoval s rómským otcem mladé rómky v osadě za Vsetínem, jak se vypořádá s jeho rodinou, protože to malé musí být nějak zajištěno. KDU-ČSL začne být nervózní z této cizoložské aféry svého předsedy a svolá mimořádný sjezd. Po odvolání Čunka z jeho funkcí ve straně i vládě si oddechne Schwarzenberg a přestane utrácet peníze za audit, který již začal vyšetřovat rodinné poměry paní Vesecké. Dana Kuchtová byla převezena do Střešovické nemocnice s podezřením na nemoc z ozáření. Později se ukáže, že člen republikové rady Matěj Stropnický blafoval, deník Právo zjistil, že Kuchtová se již cítí mnohem lépe, ale tráví odpoledna v Bohnicích na zahradě. Podle posledního vyjádření Strany zelených tam není kvůli špatnému psychickému stavu, ale prý se zde objevil jinak vyhynulý brouček Pytikatus sundericus. To už se smíchu neubránil ani jinak zdrženlivý Jiří Paroubek a při obědě s manželkou Petrou se nad deníkem Právo zakuckal a udusil. Tuto smutnou zprávu přijala s ulehčením česká justice, protože se jí začaly hromadit žaloby předsedy ČSSD na většinu svých přeběhlíků a protivníků. Jiří Čunek opuštěn stranou i rodinou byl naposledy spatřen na náměstí u ohníčku kdesi na Moravě a v náručí houpal malé usmrkané děcko. Jediný kdo uronil slzu, byla Džamila Stehlíková.

Takže se již těším na další zprávy z tisku. Rodinná pouta hadr. Jediné co budu s vážnou tváří sledovat jsou kroky ministra zahraničí. Doufám, že pochopí, že nemá cenu ztrácet tvář a řekne, že tohle divadlo už hráti nebude a nemá zapotřebí se více špiniti. Kašpárkům zdar.

Autor: Radek Konop | středa 16.7.2008 17:53 | karma článku: 16,44 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Radek Konop

Pořád je o čem psát (1)

Člověk se stále musí učit. Z dějin i současných událostí, z knih i ze zkušeností svého života ...

3.9.2008 v 7:45 | Karma: 8,03 | Přečteno: 626x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

Pánové, navštivte někdy ona.idnes.cz aneb sex v teplácích

Velmi poučné. Článek „Tepláky jako zabiják vztahu“ jsem si vážně vychutnal. Většina žen prý řeší schizofrenní pocit, že se na jedné straně chtějí po příchodu z práce převléct do pohodlného a na druhé straně se cítí provinile, že se před manželem neoblékají dost dobře. Jakási Lucie má tento pocit na základě rad časopisů, že tepláky jsou hrobem přitažlivosti.

30.7.2008 v 22:26 | Karma: 26,86 | Přečteno: 1596x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

Ojetá auta jsou méně ekologická?

Nejstupidnější na tvrzeních, že staré je méně ekologické a dražší, jsou jejich autoři. Porovnává se mnohé. Klasické žárovky s úspornými. Úsporné jsou sice dražší, přesto se investice do nich vyplatí, berete-li do úvahy ekonomické hledisko. Ekologické je trochu komplikovanější, protože výroba klasické žárovky je nepoměrně jednodušší, tedy ekologičtější. Provoz je zase ekologičtější u úsporné. Zdá se, že v tomto případě je nové opravdu šetrnější i levnější.

22.7.2008 v 22:19 | Karma: 23,70 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost

Radek Konop

A stále se diví, že jsou k smíchu.

Po volbách zelení nechtěli žádného místopředsedu Sněmovny. Se šesti poslanci byli dostatečně soudní, aby si uvědomili, že se 3 procenty poslanců nemohou mít 17% zastoupení v čele Sněmovny (při počtu 6 postů včetně předsedy). Dnes již nejsou žádnými nováčky, v koalici se bojuje o každý poplatek, miliardu a tedy i rozhodovací právo. A tak zákonitě přichází chuť po dalším korýtku. Co na tom, že předseda Sněmovny bude mít 6 (slovy šest) místopředsedů! Je třeba ukojit hlad hladového. Ten je pak spokojenější a povolnější. Takže nic jiného než obchod to není. Rozum zůstává stát. V příštích volbách by mohla uspět ještě nějaká další strana. Budeme pak mít tři maličké straničky a z nich každá bude chtít svého místopředsedu. Pak tu bude KSČM s jedním zástupcem a nakonec dvě největší strany, které se nespokojí s jediným, protože mají ambice na třetinovou podporu voličů. Tedy každá po dvou zástupcích, z nichž jeden bude předseda. Počítal někdo se mnou? Osm lidí. Ještě se diví, že jsou k smíchu?

5.6.2008 v 21:15 | Karma: 21,28 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Politika

Radek Konop

Steyr dostal druhou šanci? Nebo ČR jde s prosíkem?

Je až neuvěřitelné jak se někteří odpovědní dokážou finančně rozmáchnout. 199 transportérů za 20 mld. Kč. Nekupme to. Karel Kuhnl, bývalý ministr obrany, podepsat kontrakt těsně před koncem svého působení ve vládě. To by nemuselo být nic zvláštního do doby, než se zjistí, že jich tolik nepotřebujeme.

1.2.2008 v 7:27 | Karma: 10,04 | Přečteno: 933x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Chceme posílit vztahy, řekl vietnamský prezident Putinovi. Chválil úspěchy Ruska

20. června 2024  9:07,  aktualizováno  13:28

Vietnam a Rusko mají zájem na posílení vzájemných vztahů, uvedli prezidenti obou zemí To Lam a...

Dvacet výrostků trýznilo v německém parku 14letého chlapce, natáčeli se u toho

20. června 2024  13:18

Na sociálních sítích koluje video, na němž parta asi dvaceti nezletilých v parku v německé Geře...

Do Prahy přijede argentinský prezident Milei. Česko si slibuje větší spolupráci

20. června 2024  13:08

Česko v pondělí navštíví zhruba půl roku po svém zvolení do funkce argentinský prezident Javier...

Muž v restauraci na Národní třídě civěl na dívky a onanoval, hledá ho policie

20. června 2024

Pražští policisté pátrají po muži, který v pondělí odpoledne onanoval v centru Prahy před dvěma...

Objemné plenky mohou způsobit horší paměť
Objemné plenky mohou způsobit horší paměť

Není asi velkým překvapením, že dostatek vhodného pohybu je pro správný vývoj miminka naprosto zásadní. Jen málokdo si ale dokáže představit, co...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Kdo jsem nepoznáte z této fotografie, snad se Vám lépe představím tím, co napíši :))

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky