Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kacaban - ochránce všech krátkosrstých

Povím vám příběh o jedné vlčí smečce. Tahle smečka žila v úrodném kraji. Měla ve svém středu silné a dobré lovce a proto si žila velmi dobře.

Blahobyt celé smečky byl zabezpečen především tím, že všichni mladí vlci byli ochotni lovit a dělit se o kořist s mláďaty a se starými vlky.

Jednou, nikdo už si nepamatuje kdy, zavítali do revíru smečky podivní krátkosrstí vlci a chtěli se do smečky přidat. Byli mladí a vypadali silně, proto je smečka přijala a vzala je s těmi nejlepšími úmysly za své.

Od té doby se ve smečce něco změnilo a věci už nikdy neměly být tak jako dřív. Většina krátkosrstých vlků neměla žádný zájem podílet se na bezproblémovém chodu života ve smečce. Krátkosrstí nechtěli lovit, protože si připadali méně silní a často trpěli různými neduhy. Lov návíc obnášel různá rizika, vlci často utrpěli zranění a čas od času některý z vlků při lovu zemřel.  Proto se krátkosrstí soustředili raději na to, aby byli první při rozdělování jídla, které vlci lovci přinesli. Pro vlky lovce byli krátkosrstí podivíni, kteří nemají potřebu se s nimi bratřit a splynout se smečkou. Krátkosrstí začli tvořit vlastní skupiny, žili v norách, které vlci lovci již neobývali a přenechali jim je. Vlci lovci měli zatím dostatek sil, aby celou smečku uživili.  O krátkosrsté se nestarali a nevadilo jim, že se s nimi dělí o kořist.

Po několika letech se situace změnila. Ukázalo se, že krátkosrstí vlci se množí mnohem rychleji než vlci lovci a vlčí krátkosrstá mláďata přebírají stejné zvyky po dospělých krátkosrstých. Vlci lovci museli vyrážet na lov čím dál tím častěji, aby celou smečku uživili. Navíc byly lovy čím dál tím nebezpečnější a tak mnoho vlků lovců při lovu zahynulo. Tím, že bylo vlků lovců čím dál tím míň a krátkosrstých vlků čím dál tím víc, začlo se nedostávat mláďatům a starým vlkům.

Čas plynul, rodily se nové generace vlků lovců i vlků krátkosrstých. Mnozí z nové generace vlků lovců přišli na to, že je mnohem bezpečnější nelovit a pouze se poprat o ulovenou kořist. Jídla bylo stále méně, ale to nejhorší mělo teprve přijít.

Jeden rok byla ukrutná zima a většina zvěře pomřela. Vlci neměli co lovit. Celá smečka hladověla. Vlci lovci začali obviňovat krátkosrsté, že je pouze využívají a chtěla je donutit k lovu. Bezvýsledně. O zákonech smečky rozhodovali stařešinové vlků lovců. Tito stařešinové byli velebeni celou smečkou, měli různá privilegia a ostatní je uznávali.  Stařešinové nikdy nepoznali, co znamená nedostatek, protože každý z vlků lovců jim odváděl část ze svého úlovku. Tito stařešinové chtěli možná pro smečku to nejlepší, ale ve své bohorovnosti, moudrosti a odtrženi od běžného života, ztratili smysl pro realitu. Proto jejich rozhodnutí jak smečce pomoci byla neúčinná, přicházela pomalu a na špatných místech. Začali se množit případy, kdy nějaký vlk lovec vzal spravedlnost do vlastních čelistí a zakousnul nějakého krátkosrstého. To ostatní vlci lovci odsoudili, protože nechtěli prolévat krev vlků z vlastní smečky. Podobné případy se však množily a hodně vlků lovců začínalo projevovat nesympatie ke krátkosrstým a nebyli ochotni pro ně lovem obstarávat potravu. Konflikty se stupňovaly. Někteří krátkosrstí, kteří slyšeli, že daleko za mořem je smečka zaslíbená, se vidali na dlouhou cestu tuto smečku hledat. V této smečce prý každý vlk krátkosrsté vroucně miloval a lovil pro ně tolik kořisti, kolik jí krátkosrstí byli schopni spořádat. Avšak nevím, zda tuto smečku zaslíbenou našli, protože většina krátkosrstých se vrátila a požadovala, aby jim vlci lovci nalovili tolik zvěře jako by smečku nikdy neopustili. V této chvíli nastal ve smečce povyk, vlci lovci začli být neklidní a cenit tesáky, schylovalo se k masakru. Naštěstí se stařešinové ve své vrcholné moudrosti usnesli, že určí toho nejsilnějšího vlka a ten bude chránit všechny krátkosrsté před ústrky a nespravedlností ze strany vlků lovců. Tohoto protektora nazvali Kacabanem.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Knápek | čtvrtek 2.9.2010 7:10 | karma článku: 19,84 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Jan Knápek

Policie ČR zvýší počty policistů pracujících v utajení

Úspěšný zásah policisty v civilu provedený v Pardubicích na mezinárodně hledaného zločince, po kterém bezúspěšně pátral Interpol již 10 let, jasně prokázal společenskou prospěšnost přítomnosti neuniformovaných policistů na českých přechodech pro chodce. Tisková mluvčí policie ČR k celé věci dodává:

17.4.2015 v 10:09 | Karma: 25,53 | Přečteno: 846x | Diskuse| Společnost

Jan Knápek

Běžecké orgie v chorvatském Igrane

Letos v srpnu jsme se s rodinou vydali do chorvatského Igrane. Cesta nakonec proběhla docela bez obtíží a po krátkém hledání našeho apartmánu, který postrádal jakékoliv označení, jsme se ubytovali. Těšil jsme se na to jak si budu chodit každý den ráno zaběhat.

17.10.2014 v 11:52 | Karma: 11,24 | Přečteno: 701x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Knápek

Životní volba

V čase, který předcházel počátku, začala snít. Její nitro se odpoutalo od celku a začalo se formovat do její znovunabyté jedinečnosti. Nitky minulosti ze všech segmentů jejího dosavadního bytí se pospojovaly do jedné linie, která měla mít brzy dalšího pokračování. Snila o těch, pro které měla být novým darem.

13.8.2014 v 10:26 | Karma: 5,60 | Přečteno: 224x | Diskuse| Ostatní

Jan Knápek

Takový normální nesoudný den.

Seděla na zemi svého dětského pokojíčku a snažila se složit puzzle s kačerem Donaldem. Šlo jí to rychle, složila ho před tím už nejméně tisíckrát. Průvan, který v pokoji byl, si pohrával s jejími jemnými vlásky. „Takhle ne, to takhle to patčí...“ říkala si v duchu a její myšlenky plynuly stále dál s každým dalším složeným puzzlíkem. Do andílka jí zbývalo jen to, aby jí narostla křidýlka.

6.8.2014 v 15:57 | Karma: 6,91 | Přečteno: 382x | Diskuse| Ona

Jan Knápek

Návod pro ženy: Jak se zbavit muže v 7-mi krocích

Jako žena jste perfektně naprogramovaný stroj na přetvářku, citové vydírání a psychologické úskoky. Tyto vlastnosti vám v pradávné minulosti zajistily přežití a zachování rodu. Nebojte se tyto vlastnosti využít v případech, kdy toho svého „mamlase“ máte prostě už dost anebo ho zkrátka potřebujete jenom pořádně „našlápnout“. V případě, že chcete dosáhnout prvého případu, musíte všechny kroky provádět s maximálním úsilím, protože někteří jedinci mají až masochistický pud u podobného stvoření setrvávat, ba co víc, začít zpytovat své svědomí.

1.8.2014 v 11:22 | Karma: 17,89 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Špičky ODS řeší, jak naloží s Novotným. Ve hře je vyhazov i výzva k odchodu

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  18:35

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to není úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Děti málo sportují, tloustnou. Změnit to má nový taneční projekt

14. května 2024  18:33

Sportovní aktivita dětí klesá, naopak se zvyšuje výskyt nadváhy, nebo i obezity. Jedním z důvodů je...

Bulovka po záměně pacientek propustila zaměstnankyni, další je pod dozorem

14. května 2024  18:18

Fakultní nemocnice Bulovka propustila kvůli tragické záměně pacientek jednu zaměstnankyni. Další...

Prezident fandil na střídačce. Hokejové mistrovství přitahuje známé osobnosti

14. května 2024  17:52

Mistrovství světa v hokeji přilákalo pozornost politiků, sportovních hvězd a dalších známých...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1112x
Zaměstnanec stavební firmy sledující veškeré sportovní a politické dění...

Sportovní blog na: http://johnymcknapssportblog.webnode.cz