Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Globální dluhová krize v dětském světě

V jednom zvučném městě jménem Middletown žilo několik rodin. Byli to lidé pracovití, kteří si vždy vydělali na svůj blahobyt a tak se mohli těšit po dlouhé časy ze vzájemné lásky a užívání si života.

Dospělí tu měli spoustu dětí, které jim činili jen samou radost. Není potom divu, že rodiče dávali dětem nějaké to kapesné na přilepšenou, aby se jejich ratolesti také trochu poměly. Děti z tohoto kraje byly ale opravdu moc chytré. Věděly, že v sousedním městě Westfieldu žijí děti, které se nemají tak dobře jako ony a potřebovaly by občas nějakou tu korunu půjčit. „Proč ne?“ řekly si naše chytré děti. „Půjčíme Vám, ale vrátíte nám o něco více“. Takovou předložily nabídku dětem z Westfieldu. Obchod byl dohodnut a naše milé děti začaly prosperovat. Za chvíli nepotřebovali žádné kapesné od svých rodičů a dokonce přinášely do rodinného rozpočtu každý rok nějaké procento ze svého výdělku. Chvilku to takto fungovalo, ale jen do doby, kdy se dětem z Westfieldu začalo dařit lépe. Za pořízené peníze totiž nakupovaly duhové kuličky a ty prodávali dále do Cubelandu se solidním ziskem. To jim přinášelo dostatek příjmů, aby mohly pravidelně splácet půjčky i s dohodnutým úrokem. Proto chtěly ještě více kuliček a tak potřebovaly více půjček od dětí z Middletownu. Děti z Middletownu více peněz neměly, ale věděly, že v Nooblandu mají děti také velké kapesné a že by jim mohly půjčit na nižší úrok než za jaký půjčují peníze do Westfieldu. Dohoda proběhla rychle a dětský svět půjček a kuliček mohl pokračovat.

Jenže, děti z Westfieldu se pěkně vybarvily. Zvykly si, že peněz mají dost a po jejich původní skromnosti již nebylo ani památky, za půjčené peníze si nakupovaly zmrzliny a jiné další laskominy a za chvíli neměly na to, aby dětem z Westfieldu splácely půjčky. Ale jak to tak u gaunerů bývá, jsou vypočítaví a dokáží si i v nelehké situaci poradit. Děti z Westfieldu si začaly vyrábět papírky na které vlastní krví napsaly, že za tento papírek za nějakou dobu zaplatí tolik a tolik peněz a tyto papírky prodávaly a vyměňovali je tak za peníze. Z těchto peněz potom splácely půjčky dětem z Middletownu. Všichni opět byli šťastní. Jediný problém byl v tom, že děti z Westfieldu musely stále podepisovat vlastní krví nové a nové papírky, stále více a více, dluh se nezmenšoval.

Až jednoho dne, kdy děti podepisovaly krví další papírky, tak zjistily, že už je nikdo nechce, nikdo je již nevymění za peníze. A navíc ty protivné děti z Middletownu chtěly svoje peníze nazpět.

Ve Westfieldu, Middletownu ale i Nooblandu zavládlo dětské zděšení. Děti z Middletownu šly žalovat rodičům. Rodiče z Middletownu byli velmi rozezleni a tak se v brzké době setkali s rodiči z Westfieldu a požadovali po nich úhradu dluhů jejich dětí. Rodiče z Westfieldu dluh za své děti zaplatili, ale jelikož byl dluh opravdu velký, museli si na něj půjčit od svých známých a museli ho začít těžce splácet.

Děti z Middletownu byly spokojené, že se vše krásně vyřešilo a dále začaly dětem z Westfieldu důvěřovat, protože věděly, že se za ně v případě problému postaví rodiče a tak dále začalo půjčování na zmrzliny (nikoliv na kuličky jako dříve). Děti z Westfieldu si samozřejmě vesele půjčovaly dál, vždyť se nemůže nic stát, žijí ve 21. století a táta s mamkou to kdyžtak zatáhnou.

A víte jak to dopadlo?

Lidé z Nooblandu zjistili, proč se jejich město jmenuje Noobland.

Lidé z Middletownu zjistili, že jejich předci pocházeli z Nooblandu.

Děti z Westfieldu odmítly za jakýchkoliv okolností nedopřát si zmrzlinu a vydíraly rodiče, ty pod tíhou následků museli prodat vše co jim patřilo, aby dětem zajistili zmrzlinu.

Rozzuření rodiče z Middletownu a Nooblandu se rozhodli si vzít svůj majetek násilím a vyplenili to málo co ještě ve Westfieldu zbylo.

 

Ještě že jde jen o takový hloupý dětský příběh, že?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Knápek | úterý 25.10.2011 12:06 | karma článku: 13,36 | přečteno: 679x
  • Další články autora

Jan Knápek

Policie ČR zvýší počty policistů pracujících v utajení

Úspěšný zásah policisty v civilu provedený v Pardubicích na mezinárodně hledaného zločince, po kterém bezúspěšně pátral Interpol již 10 let, jasně prokázal společenskou prospěšnost přítomnosti neuniformovaných policistů na českých přechodech pro chodce. Tisková mluvčí policie ČR k celé věci dodává:

17.4.2015 v 10:09 | Karma: 25,53 | Přečteno: 846x | Diskuse| Společnost

Jan Knápek

Běžecké orgie v chorvatském Igrane

Letos v srpnu jsme se s rodinou vydali do chorvatského Igrane. Cesta nakonec proběhla docela bez obtíží a po krátkém hledání našeho apartmánu, který postrádal jakékoliv označení, jsme se ubytovali. Těšil jsme se na to jak si budu chodit každý den ráno zaběhat.

17.10.2014 v 11:52 | Karma: 11,24 | Přečteno: 701x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Knápek

Životní volba

V čase, který předcházel počátku, začala snít. Její nitro se odpoutalo od celku a začalo se formovat do její znovunabyté jedinečnosti. Nitky minulosti ze všech segmentů jejího dosavadního bytí se pospojovaly do jedné linie, která měla mít brzy dalšího pokračování. Snila o těch, pro které měla být novým darem.

13.8.2014 v 10:26 | Karma: 5,60 | Přečteno: 224x | Diskuse| Ostatní

Jan Knápek

Takový normální nesoudný den.

Seděla na zemi svého dětského pokojíčku a snažila se složit puzzle s kačerem Donaldem. Šlo jí to rychle, složila ho před tím už nejméně tisíckrát. Průvan, který v pokoji byl, si pohrával s jejími jemnými vlásky. „Takhle ne, to takhle to patčí...“ říkala si v duchu a její myšlenky plynuly stále dál s každým dalším složeným puzzlíkem. Do andílka jí zbývalo jen to, aby jí narostla křidýlka.

6.8.2014 v 15:57 | Karma: 6,91 | Přečteno: 382x | Diskuse| Ona

Jan Knápek

Návod pro ženy: Jak se zbavit muže v 7-mi krocích

Jako žena jste perfektně naprogramovaný stroj na přetvářku, citové vydírání a psychologické úskoky. Tyto vlastnosti vám v pradávné minulosti zajistily přežití a zachování rodu. Nebojte se tyto vlastnosti využít v případech, kdy toho svého „mamlase“ máte prostě už dost anebo ho zkrátka potřebujete jenom pořádně „našlápnout“. V případě, že chcete dosáhnout prvého případu, musíte všechny kroky provádět s maximálním úsilím, protože někteří jedinci mají až masochistický pud u podobného stvoření setrvávat, ba co víc, začít zpytovat své svědomí.

1.8.2014 v 11:22 | Karma: 17,89 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  20:09

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to nebyl úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Jeli sklízet melouny, autobus s nimi po srážce s kamionem vyletěl ze silnice

14. května 2024  20:02

Nejméně osm mrtvých a na 40 zraněných si na Floridě vyžádala nehoda autobusu, který převážel...

Hrozí Gruzii běloruský scénář? Kampaň LGBT fašistů, tepe premiér protestující

14. května 2024

Premium Gruzii v posledních týdnech svírají protesty proti zákonu o zahraničním vlivu. Jde však o mnohem...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1112x
Zaměstnanec stavební firmy sledující veškeré sportovní a politické dění...

Sportovní blog na: http://johnymcknapssportblog.webnode.cz