Přemluv bábu, přemluv dědu

Ten recyklovaný apel od dvou známých herců (Issová, Mádl), jak příští volby nepokazit, jsem přešel mávnutím ruky. Nakonec nebyl mířen na mě, ale vlastně na moje potomstvo a jejich vrstevníky.

To mávnutí rukou jsem si mohl dovolit, v naší rodině žádný generační problém nemáme. Samozřejmě, že můžeme mít různé názory, ale respekt k nim u nás funguje.

Je tu nová doba. Na takovou drzost, co předvedla Issová s Mádlem, si už pomalu zvykám. Chvílemi se mi zdá, že si na seniory zasedli ti z prken, co znamenají svět. Třeba Hrzánová by chtěla blbost dědků a bab řešit jakýmsi testem, zkouškou - přezkoušením. Řidičák prý taky nakonec nedostane každej hňup. Jestli Bára řídí auto, pak je vidět, že tudy cesta nevede. Herečka Holubová zase vidí naději na pokrok v naší vlasti ve vychcípání staré generace. Řekla to na DVTV, a snad aby trochu omládla, měla ve studiu sluneční brýle ve vlasech. To teď mladí hodně nosí.

Jak říkám, mávl jsem nad tím rukou, jen mě napadlo, že Issová (to je ta z té reklamy „JAK VÁM MOHU POMOCÍ“) i Mádl, musejí mít doma taky svoje báby a dědky. Že by rodiče ve výchově něco zanedbali. Z toho mě ale záhy vyvedli a já pochopil, že je to jinak, že mají pifku na starce venkovský. Dokonce pro lepší názornost svoje mladé bojovníky orientovali realistickým piktogramem starého traktoru. To je ten, co jezdí po polích a mezi chalupama. Nasměrování svého názorového ostří už nemůže nikdo z té správné generace poplést. Prostě v Praze žijí senioři a ti co blbě volí jsou báby a dědkové z Vidlákova. 

Těch orientačních piktogramů v klipu, burcujících mladou frontu proti „starejm venkovskejm buranům“, bylo více. Asi to mysleli jako vtip, ne-li, tak já mám o mladé generaci lepší mínění.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Kloboučník | středa 19.8.2020 14:45 | karma článku: 38,59 | přečteno: 1621x
  • Další články autora

Zdeněk Kloboučník

Cikáni a gádžové

11.8.2023 v 17:46 | Karma: 39,12

Zdeněk Kloboučník

Pan prezident

1.7.2023 v 18:09 | Karma: 26,01

Zdeněk Kloboučník

Casanovou na starý kolena

23.3.2023 v 21:45 | Karma: 20,88