Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pochod Praha - Prčice, aneb jak jsme šli a nedošli

Chodíte na výlety? Já tedy jen jednou ročně. A stojí to za to. Pochod Praha – Prčice. 

Takže jsme vyráželi z Prahy – autobusem. Přijel pozdě pochopitelně a naše stewardka (organizatór) Milan nám nenabídl ani cafe latte, ani denní tisk, ani film.... Člověk je z těch žlutejch autobusů nějak moc zhejčkanej. Naše sestava: moje maličkost – je třeba k tomu něco dodávat? , Romana – má milá spolubydlící, Michal – kytarista a bývalý spolužák, Milan – kamarád Michala, Gábina – jedna slečna z koncertu, Tomáš – se super žlutejma fuseklema a Pepča – syn paní starostky. Nu, zkrátka vybraná společnost. 

Vystoupili jsme ve Voticích a hned se hrnuli ke stánku DĚTSKÁ TRASA. Avšak slečnu jsme neuprosili. Jsme holt moc velký na dětský trasy. Nepomohly načerno sehnané studentské průkazy, ani nabídka ginu, ani úplatky.... tak snad jenom ukrást nějaký dítě.... Nezbývalo, než se přesunout vedle a smířit se s tím, že pokud chceme dostat botičku musíme jít o ňákejch šest kiláků víc než loni – achjo... 

Míchání - to jest příprava ginu s tonikem. Jednoduchý jak facka – přesto nás to zdrželo asi hodinu. Vyrazili jsme asi v deset na cestu (pro informaci z Prahy jsme vyjížděli v půl sedmé ráno). 

Následovala cesta z města – (někde tam je tam prý užasná pizzerie), první krpál a stánek s pivem. Vedle piva nás čekalo rozhodování, zdali se vybodnout na botičku a jít dětskou trasu, nebo jít uplně nesmyslně normální trasu a obdržet tatranku s tim umělohmotnym nesmyslem. No.... umělohmotnej nesmysl jsme nedostali a tatranku si koupili. 

Gin ubýval velmi rychle a cesta byla čím dál veselejší. Přemýšlela jsem nad tím, jak užásně se gin k lesu hodí. Že tak stejně voní a chutná a že je s ním v lese hned veseleji. Navíc během cesty můžete potkat veselé zubry, co s vámi prohodí pár slov. Můžete probrat cesty do Paříže. Pohovořit s letuškou o nákupech v Manchesteru. Vyzuzat na kamarádovi cédečko s francouzskou kapelou. Probrat všechny známé a neznámé (Honzu drží manželka zkrátka, Tomáš je zvíře). Zkrátka probrat celej svět na 23 kilometrech (pardon vlastně třinácti, ale o tom až později). 

Stejně se ale všichni nejvíc těší na koupání. Zlatý hřeb „večera“. V lesíku se objevila známá odbočka od hlavní trasy. Cedule ZÁKAZ VSTUPU jakoby nás přímo výzývala ať vstoupíme a smočíme naše (především alkoholem) unavená těla v průzračné ledové vodě. Nikde nikdo, svlékli jsme se a nahatý naskákali do vody. Není nad to vykoupat se v květnu. Sice nás pod vodou očumovali potápěči, ale to nám naládu nezkazilo, spíš naopak. 

Další stánek s pivem byl náš poslední, i když jsme to zpočátku ani netušili. Vyvalili jsme se na trávník, okolo nás pobíhal nervozní Milan, že teda za hodinu nám jede autobus a že to asi nesthineme. To jsme odmávli s tím, že jako oukej, pojedeme vlakem. Střídavě jsme roztahovali a zatahovali deštníky – podle toho, jestli zrovna pršelo nebo ne, střídavě jsme chodili na pivo a čůrání..... A najednou se v zatáčce objevil náš autobus. Zlatej Milánek nám dojednal odvoz – pravda ostatní účastníci zájezdu se na nás nekoukali zrovna mile, ale což - narozdíl od nás měli aspoň botičku. 

Jako tečku po pochodu jsme si dopřáli večeři a koncert v Rock cafe. Pravda, v neděli jsem se ani nehla. Ale miluju okamžiky, když se nemůžu ani hnout. Jen tak ležet, usmívat se jako měsíček na hnůj a vstřebávat zážitky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Hüttlová | čtvrtek 22.5.2008 14:30 | karma článku: 14,30 | přečteno: 1745x
  • Další články autora

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (2. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem. (První část naleznete tady)

13.4.2015 v 22:19 | Karma: 12,44 | Přečteno: 647x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (1. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem.

11.4.2015 v 22:13 | Karma: 12,26 | Přečteno: 858x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Koktejly a sny

- Žádní negramotní taxikáři, žádní kokrhající kohouti uprostřed noci, nikdo se se mnou nechce vyfotit, nikdo mi nenabízí úžasný naušničky, netroubí se tady, nedávaj tu super hindy filmy, zima je tu, krysy tu neběhaj... Je to tady strašně sterilní. - Zaúpěla jsem při pohledu na listopadovou Prahu. Taxikář na se na mě otočil a pozdvihl obočí.

9.12.2012 v 15:07 | Karma: 11,19 | Přečteno: 1346x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Uměleckoprůmyslový víkend

Chodit na muzejní noc je čistej nerozum. To ví každém malej harant. Vzpomínám si, bylo to před lety, nic zlého netuše, dojela jsem na Staroměstskou a vstoupila do Uměleckoprůmyslového muzea. Temno, mraky lidí, někde v dáli tušené, chabě osvícené exponáty.Dav mě nesl, sotva jsem popadala dech a marně hledala ceduli s nápisem „Východ“. Svůj omyl jsem nakonec rozdýchávala na schodech s výhledem na židovský hřbitov. Snažila jsem se najít pokoj v duši.

1.7.2011 v 16:20 | Karma: 10,25 | Přečteno: 1726x | Diskuse| Kultura

Klára Hüttlová

Kolik stojí sex? A kolik láska?

Doba konzumu a nakupování nás mění ve zvířátka. Nejdříve sedíme dlouhé hodiny připoutání ke kancelářské židli, abychom posléze trávili volné chvíle lovem v nákupních centrech. Všechno má svojí cenu – víno z Francie, nový parfém od Gucciho i boty od Baťy. Víme, kde nakoupit levně i kde nakoupit luxusně. Dovedeme si spočítat, kolik utratit za pravou pashiminu a je nám jasné, že ta od vietnamského klenotníka z rohu ulice, je dobrá leda tak na vytření podlahy. Ocenit dokážeme všechno. Ale jaká cenovka visí na komoditách jako sex, vztah a láska?

30.6.2011 v 23:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2890x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vojenská pomoc USA už přijíždí na Ukrajinu, ujistil Blinken v Kyjevě

14. května 2024  6:32,  aktualizováno  10:47

Vojenská pomoc z nedávno schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a...

Co si to dovoluješ, hádal se senior se strážníkem. Přímo před ním šel na červenou

14. května 2024  10:27

Vyhrocenou situaci řešil v minulém týdnu strážník městské policie v Praze 4. Upozornil seniora,...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:25

Nadměrné použití alkoholu a drog podle Krajského soudu v Olomouci nepomohlo otcovrahovi z Tovačova,...

Ukrajinské zajatce je třeba rovnou zabíjet, vyzval šéf neonacistické Rusiče

14. května 2024  10:23

Ukrajinské válečné zajatce je potřeba bez milosti zabíjet, vyzval v neděli Alexej Milčakov, šéf...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky