Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ohlala

Probrala jsem se z alkovolového opojení. Ale nebylo mi zas až tak zle... .Včera jsem vyrazila na koncert mýho kámoše.... Prostě koncert jako každej jinej... Na klukách už jsem byla stokrát, ne? Ne, tohle bylo poprvé, co jsem tam někoho potkala... Někoho, kdo byl važně roztomilej....

Telefon

- Káčo, Káčo, prosim tebe, potřebuju pomoct.

- Co se děje, dítě neštastný?

- Pamatuješ na Šárku? Hele její kluk ji vyhodil z bytu, nemá kde bydlet, nemohla by jít k vám? Je to jen přes víkend...

To byla Elena, jedna z mých nejlepších kamarádek. Fanatik do hudby a virtuálních přátelství. Šárka byla právě ta internetová známost....

- No tak počkej, zeptám se Renaty...

Renata, moje spolubydlicí, spojuje je nás nejen nejen bývalá škola a opožděná puberta (kterou zrovna prožíváme) ale taky vášeň pro jídlo, chlapy, alkohol a večírky.

- Renato, Šárka od Eleny by u nás potřebovala zůstat na víkend, je to OK?

- No hele, nejásám z toho, ale co mám dělat.

- Tak oukej.

Šárka dorazila těsně před tím než jsme s Renatou vyrazily na koncert. Byla cela vyděšená (jako kuře) a zalezla si rovnou na gauč (jako myška). No budiž víkend s ní snad přežiju.

No a koncert – škoda mluvit. Stalo se zkrátka něco, o čem jsem do té doby četla jen v románech.... Jiskra, pohled z očí do očí, objetí, doteky – prostě kýč. Nevěřila jsem, že něco takovýho vůbec existuje.... No taky jsem nevěřila, že vědec, kterej se zabývá jadernou fyzikou, může měřit metr devadesát, mít tmavý oči a tvářit se jak neviňátko boží...... Ohlala.... jak by řekli Francouzi.

Ahoj Kato,

Mel jsem nakonec spoustu prace s pripravou seminare. Musim se priznat, ze jsem te hledal v googlu, ale ani jedna fotka – jen odkaz na skolu a praci. Kazdopadne na koncerte jsi byla hlavni hvezda. Tesim se, az te znovu uvidim J

Mej se, pa Filip

Miluju, když mi někdo píše emaily

Pak přestaly emaily chodit. No ano prostě mi ten idiot přestal psát. Nechápala jsem to, jaktože už nejsem hvězda večírku, jaktože že už mě nechce vidět, jaktože, jaktože, jaktože.... Do hajzlu, proč nepíše?

Šárka u mě pořád bydlela (už asi dva týdny) a já se utápěla v depresích. Z těch mě vytrhla až pozvánka na mejdam ke kámošovi Martinovi, toho z kapely. Utápěla jsem svůj žal ve víně a později i ve vodce až jsem to nevydržela a zeptala se Karla, proč se na mě Filip vykašlal a ve své opilosti mu všechno vyžvanila. Aby nedošlo k mýlce – Filip byl kamarád Karla. Karel na mě chvíli nechápavě hleděl a pak řekl tu větu – „Ale Káčo (ještě mohl dodat ty blbá), Filip je přece zadanej!“ Svalila jsem se na pohovku a vysála půl flašky vodky..... ZADANEJ? ZADANEJ? ZADANEJ!

Mezitím se Šárka odstěhovala, prý se usmířila s přítelem (no potěš, to musí být teda dáreček). A já se pomalu začala vracet do starejch kolejí.... No nic, prostě umřu sama, nikdo mě nebude mít rád, cizí děti se mi budou smát a báby mě budou pomlouvat, kamarádky mě budou provázet soucitnými pohledy a maminka mi bude klást nepříjemné otázky..... Jsou to teda neveselé vyhlídky, ale stanou se horší věci, třeba bych mohla žít v Uzbekistánu, bejt patnáctá žena Mustafy a Mustafa by mohl zabíjet letadlem nevinný Američany..... Achjoooooooo.... ja nechci být sama..... Ja chci Filipa!!!!!

Ozvala se mi Šári, „Káčo nechceš přijít na návštěvu? Dáme vínko, zahulíme, uvidíme a na toho pablba už nemysli.“ Tak jsem se vydala k Šárce.... Zazvonila jsem..... čekala snad věčnost než se otevřely dveře. Zahlédla jsem vysokou postavu, tmavé vlasy, tmavé oči.... Jen jsme tak stáli a oněměle na sebe koukali. Pak jsem se otočila a odešla. Asi měl snahu mě zastavit. Ano, otevřel mi Filip.

 

(listopad 2007)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Hüttlová | pátek 29.2.2008 17:16 | karma článku: 18,07 | přečteno: 1950x
  • Další články autora

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (2. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem. (První část naleznete tady)

13.4.2015 v 22:19 | Karma: 12,44 | Přečteno: 647x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (1. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem.

11.4.2015 v 22:13 | Karma: 12,26 | Přečteno: 858x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Koktejly a sny

- Žádní negramotní taxikáři, žádní kokrhající kohouti uprostřed noci, nikdo se se mnou nechce vyfotit, nikdo mi nenabízí úžasný naušničky, netroubí se tady, nedávaj tu super hindy filmy, zima je tu, krysy tu neběhaj... Je to tady strašně sterilní. - Zaúpěla jsem při pohledu na listopadovou Prahu. Taxikář na se na mě otočil a pozdvihl obočí.

9.12.2012 v 15:07 | Karma: 11,19 | Přečteno: 1346x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Uměleckoprůmyslový víkend

Chodit na muzejní noc je čistej nerozum. To ví každém malej harant. Vzpomínám si, bylo to před lety, nic zlého netuše, dojela jsem na Staroměstskou a vstoupila do Uměleckoprůmyslového muzea. Temno, mraky lidí, někde v dáli tušené, chabě osvícené exponáty.Dav mě nesl, sotva jsem popadala dech a marně hledala ceduli s nápisem „Východ“. Svůj omyl jsem nakonec rozdýchávala na schodech s výhledem na židovský hřbitov. Snažila jsem se najít pokoj v duši.

1.7.2011 v 16:20 | Karma: 10,25 | Přečteno: 1726x | Diskuse| Kultura

Klára Hüttlová

Kolik stojí sex? A kolik láska?

Doba konzumu a nakupování nás mění ve zvířátka. Nejdříve sedíme dlouhé hodiny připoutání ke kancelářské židli, abychom posléze trávili volné chvíle lovem v nákupních centrech. Všechno má svojí cenu – víno z Francie, nový parfém od Gucciho i boty od Baťy. Víme, kde nakoupit levně i kde nakoupit luxusně. Dovedeme si spočítat, kolik utratit za pravou pashiminu a je nám jasné, že ta od vietnamského klenotníka z rohu ulice, je dobrá leda tak na vytření podlahy. Ocenit dokážeme všechno. Ale jaká cenovka visí na komoditách jako sex, vztah a láska?

30.6.2011 v 23:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2890x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky