Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policie na "tapetě"

Pozastavujeme se nad zvyšující kriminalitou, sledujeme brutální napadení, které již nemají nic společného s klasickými vesnickými bitkami, těžko se ztotožňujeme se skutečností, že život mnohdy ztrácí svoji pravou cenu, a to jak z hlediska vlastní bezpečnosti a základního pudu sebezáchovy, tak ohleduplnosti a bezpečnosti pro všechny ostatní, kde to svým chováním a jednáním můžeme ovlivnit. Základním problémem ani nebude skutečnost, že odpradávna dobře situovaní jedinci vykupovali své prohřešky a věřící si mohli kupovat odpustky za svoje hříchy protože, bylo, je a bude.

Zvyšujeme si adrenalin u zpráv a s temperamentem sobě vlastním odsuzujeme bezohledné řidiče, kteří vymysleli nový terminus technicus „vybržďování“, ale sami mnohdy „vyučujeme“ ty rychlejší „zbohatlíky“ ve smyslu dodržování rychlosti dané zákonem, ale už nepřemýšlíme o tom, zdali tím sami neohrožujeme ostatní řidiče a z našeho pohledu nedisciplinovanost může být často z důvodů, které bychom nechtěli zažít ani ve snu. Odsuzujeme zvyšující agresi, ale necháváme své děti, aby se vyjadřovali jako nejnižší společenská vrstva a stejné výrazy slýcháváme nebo čteme v médiích, které jsou schopny udělat vše, aby se zavděčili široké veřejnosti a byly „COOL“ i pro mladé. Zkrátka jsme pobouřeni a čekáme jak ti „oni nahoře“ to vymyslí, aby lidé byli lepší, lépe spolu komunikovali a nacházeli vůči sobě respekt a úctu.

Většinou nefungující metodou, jak se postavit čelem proti negativním sférám dnešního světa, je výchova přesvědčováním i osvětou a vynakládaním velkých finančních prostředků na spoty a letáky nabádající ke slušnosti které sledují pouze ti „ nepostižení“ moderní civilizací. Z mého pohledu pouze tvrdá represe může přinést ovoce, a převýchova je možná pouze přímou válkou dobra se zlem. Naší zákonodárci již po několikáté volební období stále tápají, hledají optimální cesty, jak ochránit poctivost a pravdu bez zjevné úspěšnosti. Osobní ochrana i ochrana vlastního majetku je stále na hraně zákona a nezřídka vítězí pachatel. Pro určitý druh domobrany opět nejsou zákonné podmínky a tak pokud je nejhůř, zbývá pouze často mediálně napadaná policie ruku v ruce s bulvárem, který nevynechá žádnou příležitost, aby jakýkoliv zásah přetřásal a hledal možnosti pro prezentaci potlačování práv a svobod zločinců.

Nedávno jsem četl, jak ujíždějící motorkář ohrozil několik lidí a nakonec sebou plácl na chodník. Policista ho postrčil nohou. Neuvěřitelný problém z pohledu policisty, ale všem kritikům bych přál, aby motorkář přejel při ujíždění někoho jejich blízkého. Opilec v deliriu rozmlátí záchytku, napadne ošetřovatele, ale ombudsmanka žádá větší práva pro tento lidský odpad. Pokud zatím nemáme politiky, kteří zákonem začnou chránit slušné lidi, podporujme i těch málo policistů, kteří jsou zatím tou jedinou záchranou, chovejme se k nim slušně s úctou a respektem, protože jedině tak bude mít alespoň zde represe nějaký úspěch. Při vzpomínce na staré pořádky mnohdy běhá mráz po zádech, ale autorita policie byla evidentní a postihy i za verbální útok jasně dané. Podporujme policii, protože je to nejspíš poslední, po čem můžeme sáhnout dovolávající se ochrany a spravedlnosti. A motorkáře? Já bych to řešil podstatně jinak mimo kamery. Proto ale nemůžu dělat policistu.

Autor: Karel Kesl | čtvrtek 25.9.2014 9:23 | karma článku: 12,17 | přečteno: 304x
  • Další články autora

Karel Kesl

Nejvyšší čas místo úklidu nepřipustit nepořádek

Předvánoční úklid je nejen naším národním zvykem, kdy se většina z nás snaží, abychom doma měli čisto, útulně, příjemně a zkrátka se cítili nejen spokojeně, ale i svátečně.

25.11.2015 v 10:12 | Karma: 12,61 | Přečteno: 390x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

Kritiku na EU, naší zkorumpovanou vládu, blížící se novodobý diktát, slyšíme prakticky všude, pochopitelně mimo veřejnoprávní televize. Nespokojenost je tedy evidentní, ale návod jak z toho ven nikde.

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13 | Přečteno: 695x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

Roztříštění naší společnosti je evidentní, ale úkaz v celosvětovém měřítku nijak výjimečný a z tohoto hlediska jsme na tom pořád dobře.

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Nejmocnější zbraň, jednotou proti manipulaci EU

Uložme na chvilku do archívu veškeré staré i novodobé dějiny a zkusme se oprostit od polemiky, kdo v minulosti dělal větší zvěrstva při prosazování víry, zdali islámisti či křesťané.

19.11.2015 v 11:17 | Karma: 32,58 | Přečteno: 893x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

Informací o emigrantech a současně manipulace občana medií pod taktovkou vrchnosti (EU) je tolik, že pokud se budou opět překrucovat dějiny, beletrie několika svazků bude na světě.

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51 | Přečteno: 472x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Karatista, mistr Evropy i světa, člen Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého, člověk jdoucí cestou Dó...

Seznam rubrik