Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejvyšší čas místo úklidu nepřipustit nepořádek

Předvánoční úklid je nejen naším národním zvykem, kdy se většina z nás snaží, abychom doma měli čisto, útulně, příjemně a zkrátka se cítili nejen spokojeně, ale i svátečně.

Kdo z nás by si nepřál, aby tento úklid v naší republice, když ne před 25 lety, nastal tedy alespoň nyní. Nejsem rasista a jako správný humanista a nexenofobně smýšlející občan nekritizuji, že v místě mého bydliště je každý třetí Vietnamec, nápisy i na popelnicích jsou vietnamské, přestože že ostatní spoluobčané jejich účel znají. Nevadí mi ani většina obchodů se smíšeným zbožím, které jsou v dnešní době v převaze vietnamské. Neprotestuji ani nedemonstruji, že jejich nabídkou spotřebního zboží je náš trh celkově zahlcený. Dokonce přeji pracovitým spoluobčanům jejich zisky a nakonec jsem rád, že sociálně slabším vrstvám dávají možnost dopřát si i na oko luxusní zboží.

Myslím však, že je na čase si už konečně uvědomit a nebýt lhostejní k faktu, že již po léta jsme skladištěm hlavně našich západních sousedů. Pokud pomineme nebezpečné odpady, které se k nám valí po stovkách tun z Německa i dalších států Evropy, kteří si uvědomují, že pořádek je vizitkou kultury a úrovně národa. Proto stále vyhledávají „mamonu“ chtivé rádoby Čechy, kteří zamořují naší vlast a ve smyslu „po nás potopa“, se neohlížejí hlavně na děti nás všech, kteří budou muset na tomto skladišti žít, z hlediska kontaminované půdy bohužel bez šance nápravy.

Že si z naší republiky udělali skladiště většiny spotřebního zboží velcí, rychle se rodící naši obchodníci, je po léta známa věc. Když pomineme skutečnost, že prakticky nenaleznete u nás zboží jiné výroby než čínské, je třeba si dále uvědomit, že drtivá většina velkých firmem si udělala z našeho státu skladiště zboží, které nikdo ve světě nekupuje a staré modely ošacení jsou prodávány dráž než u našich movitějších sousedů modely nové. Potraviny často nesplňující zdravotní kritéria nacházíme prakticky v každém supermarketu, a pokud se náhodou „propašují“ přes českou obchodní inspekci, jedná se většinou o podstatně nižší kvalitu za větší „peníz“ než v ostatních státech Evropy. Velké množství lidí si tento fakt uvědomují a jezdí raději nakupovat do Německa, kde nakoupí vyšší kvalitu za méně peněz, ale kolik z nás si to může dovolit. A tak s tichým souhlasem naší vlády budeme i nadále skladištěm „šuntu“ pro Evropu.

Pokud si však potravinami přivodíme žaludeční újmu a pokud se nám značkové oblečení či obuv rozpadne za pár měsíců, dalo by se říct, že ještě „nehoří“ a jak je to bohužel už v naší povaze zakořeněné, skloníme hlavu a s nadávkami si dojdeme pro zboží jiné, nebo se pouze „do běla“ rozpálíme u zpráv TV, kde se dozvídáme, že někde vznikla obří skládka nebezpečného odpadu, někdo tím zamořil obrovské území, někdo to pak zapálil a nikdo nebyl dopaden, usvědčen, ani potrestán. Nepřestaneme kupovat levný „šmejd“ za velké peníze, neodřekneme si předražené rajčata v období rajčat, protože zrovna máme na ně chuť. Nadáváme, ale převychovat obchodníky tím, že přestaneme kupovat nekvalitní zboží se nám nechce. Ale takoví jsme.

Avšak toto je jen nevinná hra se spotřebiteli a nekonfliktními lidmi. Nyní jde opravdu do tuhého, o čem lidé odkázaní na svůj gauč, denní plátek a TV nemají ani ponětí. Tentokrát nejde „pouze“ o zbytkové zboží, či kontaminovaný odpad ze západu. Zaneřádění naší republiky statisíci běženci je pouze otázkou času. Debata o kvótách je jen „politický pink ponk“ politiky pro uklidnění veřejnosti. Ani islám není prioritou strachu, je to v první řadě ten nejhorší odpad z Balkánu, Blízkého východu, Afriky i od našich západních sousedů. Moji kamarádi z Austrálie, Japonska i evropských zemí s údivem sledují náš klid.  To co se chystá, je největší převrat bez boje, kdy se staneme skladištěm kriminality, mentality naprosto odlišné s naší a islámští radikálové, protože žádní umírnění nebudou, pomalu vytlačí jakoukoli svobodu víry. Zatímco smetiště v Anglii, Francii, Itálii, Řecku se stává neúnosným a nynější Paříž a Brusel jsou jen mediálně známé kvůli terorismu, nikde se nepíše o těchto velkých metropolích Evropy, kde ghetta prolezlá mafií, kriminalitou a špínou jsou běžnou věcí a pro běžného člověka či policistu se jedná vstup na toto území takřka o sebevražedný krok. Pokud nemáte možnost to sami vidět a zažít, je třeba věřit těm, kteří maximálně prosazují okamžité uzavření hranic a následnou nekompromisní kontrolu každého příchozího. Na hranicích v okolí čekají statisíce běženců, kteří se nechtějí integrovat jako pracující.

Uvědom me si jeden fakt. Až zde budou, povánoční úklid stačit nebude. Proto zanechte si alespoň na chvíli hraní na různé strany. Opusťte na chvilku svůj osobní, zatím klidný svět. Nedávejte naším mocenským zaprodancům radikálními hesly možnost protiúderům. Pokud chceme příští rok klidné a „naše“ Vánoce, je třeba se alespoň na jeden den sjednotit a donutit vládu k uzavření hranic. Není za pět minut dvanáct Bije dvanáctá hodina! Je třeba v ulicích více lidí více než roku 1989. Nebezpečí je podstatně větší!

Autor: Karel Kesl | středa 25.11.2015 10:12 | karma článku: 12,61 | přečteno: 390x
  • Další články autora

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

Kritiku na EU, naší zkorumpovanou vládu, blížící se novodobý diktát, slyšíme prakticky všude, pochopitelně mimo veřejnoprávní televize. Nespokojenost je tedy evidentní, ale návod jak z toho ven nikde.

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13 | Přečteno: 695x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

Roztříštění naší společnosti je evidentní, ale úkaz v celosvětovém měřítku nijak výjimečný a z tohoto hlediska jsme na tom pořád dobře.

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Nejmocnější zbraň, jednotou proti manipulaci EU

Uložme na chvilku do archívu veškeré staré i novodobé dějiny a zkusme se oprostit od polemiky, kdo v minulosti dělal větší zvěrstva při prosazování víry, zdali islámisti či křesťané.

19.11.2015 v 11:17 | Karma: 32,58 | Přečteno: 893x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

Informací o emigrantech a současně manipulace občana medií pod taktovkou vrchnosti (EU) je tolik, že pokud se budou opět překrucovat dějiny, beletrie několika svazků bude na světě.

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51 | Přečteno: 472x | Diskuse| Ostatní

Karel Kesl

Evropa na kolenou?

Využití lidu k mocenské výměně, pár pomlácených studujících a jeden dostižený pracovník STB, byla v roce 1989 procházka růžovým sadem proti tomu, co se řítí na naší vlast nyní.

4.9.2015 v 9:27 | Karma: 34,79 | Přečteno: 889x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Volby by s přehledem vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a lidovci

2. května 2024  8:17

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Karatista, mistr Evropy i světa, člen Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého, člověk jdoucí cestou Dó...

Seznam rubrik