Chybí úcta a respekt a neb co jsme si vychovali…

Nejsem příliš velký čtenář informací, které je třeba každý den vyrábět z hlediska „povinné“ informovanosti lidstva, a ještě méně jsem přítel průzkumů, z jehož průměru pravidelně vypadávám, jako například že většina pražských občanů volí TOP09.

Myslím, že pokud chceme mít v čele šlechtice, není nutné orazítkovaný rodokmen, ale charakter, morální vlastnosti na vysoké úrovni a vystupování hodné základních požadavků etikety. Ale to jsem neměl na mysli. Naprosto mě šokoval nový průzkum STEM, kde se hovoří, že více než polovina lidí by podpořila rodiny s dětmi, než aby se zvyšoval důchod. Pokud je třeba užívat slušných a civilizovaných výrazů, použiji jen jeden, a sice že buď průzkum, nebo že se ta větší polovina lidí asi zbláznila. Sociologové si myslí, že v postoji občanů se odráží kampaň, která líčí důchody jako deptající rozpočet. Z většiny „žebračenka“, kterou dostávají důchodci doslovně pouze na přežití za svoji celoživotní práci, starající se o děti a posléze o vnuky je ostudou našeho státu. Chápu rodiny s dětmi, sám pocházím ze třech sourozenců a sám jsem vychovával tři, že ne vždy byla situace jednoduchá, ale proto mám možnost se svobodně rozhodnout, zdali budu mít prostředky nejen při narození potomstva, ale i v jeho další cestě, až po jeho osamostatnění. Důchodce již nemá šanci v drtivé většině ovlivnit svůj rozpočet a jedině co si může vytýkat, výchovu těch, kterými jsou dnes ti, ve větší polovině průzkumu. Máme i ty rodiny s dětmi, které si dokážou z podpory udělat živnost. Jsem rád, že jsem opět na druhé straně průzkumu a protože nejsem škodolibý, přeji té větší polovině respondentů, aby měli hodně dětí, které se o ně, až nebude důchod stačit ani na bydlení, postarají. Náš Řád hodlá prosazovat prostřednictvím těch, kteří mají plnou podporu Řádu a kteří dostanou-li důvěru a budou mít možnost ovlivňovat politické dění v našem státu.      

V oblasti sociální považujeme jako nezbytné, aby stát měl povinnost místo sociálních dávek zajistit práci, a všemi možnými dostupnými prostředky prosazovat, aby došlo k omezení sociálních podpor pro občany úmyslně odmítající přinášet společnosti prospěch. Chceme redukci sociálních dávek pouze na stanovené. Ušetřené finanční zdroje použít na posílení stanovených sociálních oblastí tak, aby mohly 100 % plnit svůj účel, tedy zlepšení podmínek života občana. Za nezbytné považujeme starobní a invalidní důchody, příspěvek na péči o invalidní občany, příspěvek při rodičovské dovolené, přídavky na 2 děti, sirotčí důchod, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti (ale jen pro ty občany, kteří mají v předešlé době odpracováno minimálně 5 let a pouze na takové období, které se rovná jedné třetině celkově odpracované doby. Jiné sociální dávky a příspěvky nechceme. Základním pravidlem je pravidlo rovnoprávnosti využívaných sociálních dávek pro všechny občany bez rozdílu. Nelze zneužívat sociální dávky jako stimul pro zakrývání hlubších sociálních problémů, které vyžadují jiná řešení. Chceme redukovat veškeré státem financované programy spojené se začleňováním menšin do společnosti, rekvalifikačních programů, programů zaměstnanosti atd. Tato cesta není cestou asociální, ale cestou reálných možností naší ekonomiky.   

Autor: Karel Kesl | středa 16.10.2013 13:02 | karma článku: 26,34 | přečteno: 1348x
  • Další články autora

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51