Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Váš příspěvek mne velmi zaujal.Jsem starý muž(78) a celý život jsem pracoval na šachtě.Slušně jsem na tu dobu vydělával, takže jsem postavil i rodinný dům a měli jsme docela dobrou (na tehdejší dobu) životní úroveň, prostě jsme nikdy nestrádali.I když jsem bohužel dostal nemoc z povolání(silikozu) mám docela ucházející důchod a žijeme spolu s ženou celkem v pohodě.Hlasy některých našich mladých spoluobčanů, že důchoci jsou olověná koule na nohách  společnosti jsou vysoce urážlivé a vulgární.Kdo asi tuto zemi celá léta se snažil zprůmyslnit, kdo postavil ty továrny, které vyráběly veškeré možné zboží(mnohdy bohužel zbytečné a nepotřebné)Tento stát  měl zajisté mnoho chyb, ale lidé si zrovna nejhůř nežili.Nebyli bezdomovci i cikáni museli pracovat,prostě práce byla pro všechny.Dnes pokud to zjednoduším, tak stát je zadlužený asi2biliony korun, nepatří nám žádný relevantní průmysl, zisky z fabrik a bank odchází do zahraničí škoda mluvit kolik je lidí bez práce.Klidně bych oželil ty banány a pomeranče, kdyby nebyly fronty před úřadem práce.Jsem přesvědčený, že mladým konečně to všechno dojde a pokusí se stát uvest do pořádku.Bohužel s těmi, kteří nám zde vládnou už 23 let to zřejmě nepůjde,ti myslí jen a jen na sebe.Mám už i pravnouče ,tak doufám, že se ono dožije lepších časů.To všem srdečně přeji.Příjemný den a ještě jednouděkuji za Váš příspěvek.

0 0
možnosti
PK

P35a63v61e97l 27K15u36r66a66l

18. 10. 2013 22:09

Kámen úrazu je v tom že těch banánů a pomerančů je na planetě tolik že to je prakticky odpad... ropy a plynu už je na ní podstatně méně... a jaksi už za produkci těch továren co jste vy vybudovali jí nikdo moc prodávat nechce... tak maximálně ty banány ještě ano.

To berte jako zjednodušení z druhé strany.

Systém který jste vy budovali se nedá vrátit pokud nevzkřísíte z hrobu celé RVHP i sověstkým svazem který by do nás pumpoval suroviny.

0 0
možnosti
Foto

K42a77r72e86l 87K42e36s80l

16. 10. 2013 15:29

jenže...paní Tobiášová, ale kolik je dnes takových jako jste vy!? Mladá rodina se musí postarat sama, podpora státu je ta poslední možnost pro ty, kteří nemají šanci jinak...Chcete pohřbívat nemohoucí důchodce bez prostředků, na úkor nových dupaček či nové aktovky do školy?

0 0
možnosti
Foto

Je-li na výběr podpořit mladé rodiny s dětmi nebo důchodce ( zní to strašně, já vím) je logické sáhnout k podpoře mladých rodin. Více dětí - více těch, kteří se o své rodiče mohou starat. Vychovávat děti v úctě a respektu je ta nejlepší cesta jak si zabezpečit klidné stáří. Soudím podle sebe - miluju své rodiče, jsem jim nablízku a počítám s tím, že je budu podporovat a pomáhat jim do konce života.

3 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Karatista, mistr Evropy i světa, člen Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého, člověk jdoucí cestou Dó...

Seznam rubrik