Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Strange place, strange shops even strange people

Naplánovali jsme si sportovní odpoledne a rozhodli jsme se pro squash. Hrávala jsem ho kdysi pravidelně, když jsem ještě bydlela v Praze, takže jsem se vyloženě těšila, že si dám pořádně do těla a že svému tenisovému trenérovi ukážu, zač je toho loket! Hodinové zběsilé lítání v kotci mi dalo pěkně zabrat a dnes mě bolí celý člověk, cítím, že to bude zítra ještě horší. Nakonec jsem prohrála, ale porážka nebyla nijak potupná, finálové skóre 2:4 na sety jsem nakonec vzala hrdě, i když mě pěkně štvalo, že to tak nakonec dopadlo, protože spousta ztracených míčů byla vážně zbytečných. Nerada bych zapomněla konstatovat, že jsem squashovou raketu s láskou opečovávala několik let ve skříni a světlo světa spatřila, až když jsem se stěhovala do Austrálie. Je to jen otázka času, jakmile se dostanu do své staré formy, vyzvu ho opět na souboj!

Aby si to u mě vyžehlil, protože jsem prvních asi deset minut byla dost naštvaná a tvářila se jako bublina, vzal mě na večeři. Zajeli jsme do čtvrti zvané Newtown, ale já jsem si ho po chvilce přejměnovala na Boystown, neboť výskyt homosexualních párů bych nespočítala na svých dvou rukou ani nohou - holky s holkama a kluci s klukama. Okamžitě jsem se přenesla na Petřín, kde jsem si vybavila ten krásně praštěný videoklip k tolik známé písni, je to fajn, že se mají rádi, že to umí dát veřejně najevo, až je z toho vzduch sytě provoněn láskou. Chvílemi jsem si také připadala jako v Haunted House, což jsou obrovské strašidelné domy v US, které se objeví vždy v době Halloweenu. Je to trochu silnější verze českého bobříka odvahy, neboť strašidla jsou neuvěřitelně reálná, že začínáte pochybovat, že jste pouze součástí zábavního podniku a všechno je to vlastně jenom hra. Tak nepříjemný pocit jsem neměla už dlouho a nemohla jsem se dočkat, až vylezu ven! Ale zpět do Austrálie - procházka po hlavní třídě Newtownem nebyla tak děsivá, ale spousta strašidel tam teda běhalo. Obecně mi přijde, že místní nemají o módě vůbec šajn a slovo vkus snad nikdy v životě neslyšeli. Paradoxně mě to fascinuje, co jsou si někteří schopni na sebe obléci. Kombinace barev, stylů a střihů jsou kreací možná tak nějakého návrháře z Marsu. Vlastně takové jedince obdivuju za tu odvahu, s kterou vyrážejí ze svých domovů, aby se ukázali ve svém novém kosmickém outfitu.  Já takový hrdina rozhodně nejsem, brzdí mě moje vlastní soudnost a stud, ale kochat bych se mohla klidně hodiny. Sedla bych si do nějakého stylového Caffé na rohu ulice, popíjela našlehané latté, pozorovala okolní šrumec a s obdivem si prohlížela ty "australsky vymóděné hvězdy".

Prošli jsme se místní kolonádou tam a zpátky a nakonec jsme skončili v útulné italské restauraci  s příznačným názvem Ciccolina. Předkrm jsme si velmi pochvalovali, pochutnali jsme si na pečených svatojakubských mušlích s květákovým pyré. Kdo by řekl, že zprvu zdánlivě nekombinovatelná kombinace bude takhle delikátní. S hlavním chodem už jsme neexperimentovali, já se vrhla na linguine s lososem a tenista si vybral italsky klasickou pizzu, vše jsme završili bilým suchým vínem. Obsluha trochu vázla, zato byla usměvavě přátelská, takže jsme ve finále odcházeli oba moc spokojeni.

Konec dobrý, všechno dobré. Příjemně strávený večer rozehnal veškeré chmury a nespokojenost nad prohraným zápasem, který se ze začátku vyvíjel vcelku dobře, se zcela rozplynuly. S plným břichem a pocitem, že jste se dobře najedli, se pravda hodnotí o trochu lépe, mozek se odkrví a tím se odstraní veškeré emotivně laděné myšlenky negativního směru. Neumím prohrávat, to se přiznám bez mučení, ale kdo by rád a dobrovolně ztrácel?! S mojí umíněností a ambicemi to prostě ani není možné, ale výzvy beru pozitivně, záplava adrenalinem mě nutí další takové souboje vyloženě vyhledávat. Cítím tím totiž příležitost, která by se tentokrát mohla otočit v můj prospěch, a proto se nemůžu dočkat, až se půjdu opět zničit do squashového kotce!

Autor: Kateřina Kalčíková | neděle 8.1.2012 11:59 | karma článku: 7,26 | přečteno: 627x
  • Další články autora

Kateřina Kalčíková

3 ro(c)ky mrtvá!

Umřela jsem umělecky, přišla o múzu, inspiraci, chuť. Myšlenky moje bloudily.. kdesi? Ovládlo mě monstrum, ztratila jsem se. Tři roky apatie, strachu, psychického teroru jsou fuč, naštěstí... Hurá! Sláva! Halleluya!

10.7.2019 v 20:21 | Karma: 10,35 | Přečteno: 352x | Diskuse| Osobní

Kateřina Kalčíková

Výlet do pravěku

"Pojedeme někam na výlet, poslední volný víkend letních prázdnin, to přece musíme využít", oznámil mi tenista jednou při odpolední kávě. "Hmm", řekla jsem a v duchu si představovala, jak mě zase přemlouvá jet pod stan, při mém štěstí nám celý víkend proprší, všechno bude vlhké, smradlavé a do toho ještě bude všude capkat naše malá holčička. "No tak jo!", vyhrkla jsem překvapeně, "kam navrhuješ jet?" Zeptala jsem se skromně a v duchu doufala, že na stanování tentokrát nedojde. "Pojedeme na jeskyně" odvětil, "vrátíme se o pár tisíc let zpátky a pokocháme se dílem australské přírody". No sláva! Ulevilo se mi a v klidu dopila kávu.

2.3.2014 v 13:33 | Karma: 8,07 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kalčíková

Tenisové léto v Austrálii

Australian Open je nejlepší Grand Slam ze všech turnajů, všichni to tvrdí, kromě hráčů především fanoušci. Zázemí, prostředí, počet kurtů, možnosti vyžití, family friendly prostředí a hlavně dostupnost pro kohokoliv, kdo chce vidět tuto tenisovou senzaci. Dostat se na Wimbledon nebo Roland Garros je jako chtít podpis od královny Alžběty, ale do Melbourne parku ráno přijdete, koupíte si lístek a celý den nasáváte tenis všemi póry.

30.1.2014 v 23:56 | Karma: 6,84 | Přečteno: 253x | Diskuse| Sport

Kateřina Kalčíková

Nevoďte psy do restaurací!

Výstižný název článku, zdálo by se, netřeba nic dodávat, ale o psech ani restauracích se psát nechystám. Proč? Chtěla jsem se dodatečně vyjádřit k mým dvěma předchozím příspěvkům a k horké diskuzi, která se poté rozpoutala. Na nápad mě nevědomky přivedla moje dlouholetá kamarádka, tvrdý kritik a věrný čtenář mých příspěvků v jedné osobě. Nezávisle zhodnotila co se jí líbilo a přidala i pár kritických poznámek, nakonec celou tu vášnivou diskuzi pojmenovala jako hádku přívrženců psů a koček.

31.12.2013 v 13:39 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kalčíková

Typicky česká zákeřnost

Poslední dobou si dost často říkám, kde se v Češích bere taková ta zpupnost, zákeřnost a závist?! Ani nedávné volby mě nepřekvapily a jen si říkám: "dobře jim tak" (voličům). Ovšem nerozčílila mě ani tak politická situace jako ohlasy na můj poslední příspěvěk, ve kterém jsem popisovala své trable při cestě z Prahy do Sydney.

28.10.2013 v 3:40 | Karma: 21,13 | Přečteno: 2293x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem optimista a mojí největší životní hodnotou je štěstí. Jdu si za tím, co si vezmu do hlavy. Miluju knihy, moře, ryby, čokoládu a nejvíce svoji dceru. V dnešní hektické době ocením "svatý pokoj" a "zenový klid". Moc ráda vařím, věřím na karmu a ve spoustě věcech jsem konzervativní.

Seznam rubrik