Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vlčí děti v centru Prahy? Něco tu smrdí.

Už jste o tom slyšeli? V centru Prahy policie ČR při nějaké té zběžné „šťáře“ narazila na dvě nebožátka vězněná celý, celičký život doma! Vážně! A prý to byl holobyt, no fakt, v centru Prahy, tam jich musí bejt! Zavřít ty rodiče, zavřít je, až zčernaj!

Narazila jsem na tuto zprávu a jakožto ortodoxního neovčana mě zarazilo pár věcí:

 

1)      Rodiče byli okolo věku 36 let, nepobírali na své potomstvo žádné dávky, avšak děti byly přesto dobře živené, což musel chca - nechca připustit i „znalec“, tedy rodiče měli z čeho živit děti a byt v centru Prahy blízko Václaváku. Přesto žili údajně v holobytě. To jako neměli postele, postýlky, nábytek, kuchyňské vybavení? Proč to tedy v žádném článku není konkretizováno tímto způsobem? Co je to dle názoru tiskového oddělení příslušného magistrátu holobyt?

2)      Proč žádné noviny nepíší, čím se rodiče živili? Proč nepíší ani, že rodiče byli nezaměstnaní? Tohle se v podobných článcích přece vždy píše.

3)      Nikdo nezkonstatoval žádnou tělesnou újmu dětí, to je nad slunce jasné. Kdyby nedejbože některé z dětí mělo na těle byť jen jizvičku, dokážu si představit, jak by se toho příslušné orgány chytily a nechaly to masmédii pořádně rozvířit. Ale v tomto případě ticho po pěšině. O celé události se navíc dozvídáme se zarážejícím zpožděním (srovnejte s jinými případy prokazatelně týraných dětí); rodičům bylo začátkem října sděleno obvinění (jak dlouho trvá takováto procedura?) a tisk se toho „ujal“ na konci listopadu, až když byly děti i rodiče umístěni tam, kam byli umístěni.

4)      Rodiče byli vzati do vazby pro podezření z týrání svěřené osoby, přesto jediné, co se konstatuje, je to, že děti jsou údajně psychicky deprivovány a neumí jíst příborem Dodávám, že mají tři roky a rok a půl. Obrázek nechť si každý udělá sám. Spoléhám na inteligenci čtenářů. Moje batole, když mi během jídla nedopatřením uzme lžíci, tak s ní většinou okamžitě běží zaútočit na skleněný stůl v obýváku nebo na frbula (francouzský buldoček)…

5)      Některé weby píšou o tom, že děti neměly boty. Jaká hrůza. (Můj děda neměl boty do pěti let.) A prý koukaly překvapeně na hračky. To mi taky zavání tendenčností. Kdybyste mému batoleti dali do ruky nějakou volovinu, která bude vydávat nečekané zvuky, asi taky bude koukat jako tele na nová vrata. Já když jsem měla dva roky, tak jsem prý utrpěla lehčí psychický otřes z velkého nafukovacího plážového balónu. Můj nejstarší syn zase dostal ve třech letech menší hysterák ze samojezdící a samovyhýbací hračky, která vypadala jako pes v kabrioletu a dělala strašný kravál. Asi jsme holt deprivanti.

 

Tak vám nějak nevím. Prý to začalo už tím, že žena porodila děti doma. Aha. První dnes médii velmi propíraný „hřích“. Rodič přece nemá právo rozhodovat, jak jeho dítě přijde na svět. Pak dětem nevyřídili rodné listy. To je sice hodně neobvyklé a v našich končinách nevídané, avšak nemám pocit, že by to dětem ublížilo. Mne kupříkladu Velký Bratr hodně vytáčí, posledně mi to předvedl při sčítání lidu. Osobně mě rozčiluje, že se před VB nelze nikam schovat. Ne, nic jsem neprovedla, jen mi to prostě leze na nervy. Vím, jak umí šikanovat, když se mu zlíbí. Takže umím asi trochu víc pochopit.

Co tam máme dále? Nezaregistrovali děti u lékaře. Ha, říkají si „zodpovědní“ ovčané, to se přece musí! Zklamu vás, drazí spoluobčané, neexistuje zákon, který by toto uváděl coby povinnost. V jednom z těchto článků, přes jejich tendenčnost, je o tomto zmínka. A když nebyly děti registrovány u lékaře, nebyly tudíž ani očkovány. Další černý puntík. No jo, jenže když ono ani to očkování není zákonem nařízeno. Je pouze vyhláškou nařízen očkovací kalendář, ale co je vyhláška… Kdyby po takovéto vyhlášce šel právník (a zkušenější neočkující mi to dozajista potvrdí), tak takováto vyhláška v této stávající formulaci může být v rozporu s Listinou základních práv a svobod, kterážto je zatím pořád ještě nedílnou součástí Ústavy ČR. A to ani nemluvím o Evropské úmluvě o ochraně lidských práv. Takže co tam máme dále? Nic. (Srovnejte s případem Půlnoční Bouře)

 

Takže pro úplnost ještě jednou. Na dětech nebyl spáchán žádný trestný čin. Žádné násilí fyzické ani psychické. Ty kydy o deprivaci jsou v článcích uváděny v souvislosti s nechozením ven. No nevím, já teď v tomto zimném období toho s kočárem taky moc nenatrajdám. Ty děti měly rok a půl a tři roky. Samy ještě ven rozhodně nemohly. Tomu, že venku nebyly vůbec nikdy se mi nechce moc věřit. Ani tomu, že by si nikdo ze sousedů nevšiml jejich existence. Malé děti přece pláčou. Všechno je to nějaké postavené z mého hlediska na vodě. Přesto byli rodiče obvinění z týrání svěřené osoby a byla na ně uvalena vazba. Taky divné. Za to, že si dovolili být „mimo Systém“? No, to ovšem vypovídá daleko více o onom Systému, než o oněch rodičích.

 

A největší masakr je článek na Aha online. Právě tam byli tito dva kloučci nazváni „vlčími dětmi“. A nestydatě přirovnáváni k dětem skutečně vychovaným zvěří. Přestože tyto skutečné vlčí děti žily prakticky celý život venku na rozdíl od malých neregistrovaných pražáčků.

 

Víte, jaký z toho mám pocit? Mám pocit, že jsme zase o kousíček blíže k totalitě vykreslované mj. Orwellem v jeho proslulém 1984, kdy děti jsou majetkem státu, stát kontroluje děti prakticky od narození a staví je proti vlastním rodičům. Dokonce i rodiče v tomto systému nemohou mít děti kdy, jak a s kým se jim zamane, to určí Strana.

 

Ono v tomto případě určitě existovala jiná alternativa. Třeba taková, že se dostaví sociálka a navrhne rodičům spolupráci v souladu s Etickým kodexem sociálních pracovníků. Nabídne pomoc, aby se vyhnuli problémům. Aby byly šťastné děti i rodiče. To se však nestalo. Proč?

 

A ještě jedna věc je možná důležitá. Té paní už jedno dítě vzali. Jde o děvče, je jí třináct a už osm let bydlí s prarodiči. Takže paní přišla o dcerku v pěti letech. Nikdo nepíše proč. Že by záměrně? Nevím, nevím, ale z tohoto úhlu pohledu mi ta neregistrovanost jejích dalších dětí a tvrdé až nepřiměřené zákroky státu dávají hlubší smysl. A to ten, že někdo něco kryje. Už ta výše zmíněná časová prodleva.

Nicméně, jestli někdo ví něco více, než to, co nám předestírají masmédia, ráda se dozvím další informace. Tenhle případ mi prostě smrdí, nemůžu si pomoci.

Autor: Kateřina Bartošová | pátek 2.12.2011 0:51 | karma článku: 42,87 | přečteno: 8259x
  • Další články autora

Kateřina Bartošová

Slovensko – první exekuce v souvislosti s druhým důchodovým pilířem

Jak se říká, šedivá je teorie a zelený strom života. Či ještě lépe, po ovoci jejich poznáte je. Nebudu zde rozvláčně popisovat (ne)smysl druhého důchodového pilíře, který se náš ministr práce a sociálních věcí v demisi snaží ještě na poslední chvíli, takřka ve smrtelné křeči s plnými botami i kalhotami a pořádnou hroudou másla na hlavě protlačit, i kdyby to mělo být tím posledním, co kdy v životě udělal. Jen mi dovolte zdůraznit velmi podstatnou záležitost. Druhý důchodový pilíř je N E V Y P O V Ě D I T E L N Ý.

15.10.2012 v 13:16 | Karma: 47,12 | Přečteno: 21333x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Bartošová

O čem je Holešovská výzva? O nás všech!

Jelikož je jasné, že kapři si svůj rybník nevypustí, jsme svědky rozsáhlé diskreditační kampaně tohoto hnutí. Lidé dnes už nevědí, čemu vlastně věřit. Chtěla bych to trochu rozebrat. Dovolte mi tedy, abych nejprve citovala ze stránek těchto aktivistů:

19.3.2012 v 0:59 | Karma: 19,82 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Bartošová

Počítání brambor

Jedna brambora, druhá brambora, třetí brambora – jupí! Můj stolní pašák to má rychle. Že nevíte, o čem je řeč? Já to do předvčerejška taky nevěděla.

6.2.2012 v 23:01 | Karma: 9,33 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Bartošová

Proč v rodinném právu není pojem společná péče se střídavým pobytem

Již v momentě, když si toto sousloví člověk rozebere z filologického hlediska, leccos ho trkne. Dítě je potřeba vychovávat, usměrňovat. Na tom se všichni shodneme. Vychovávají-li rodiče dítě ve vzájemné shodě, je to ten nejlepší základ pro rozvoj osobnosti malého človíčka. Jsou eliminovány neurózy z nejistoty a zároveň se zamezuje rozvoji některých charakterových vad plynoucích ze situace „co mi jeden rodič zakáže, druhý naschvál dovolí.“, která vlastně motivuje dítě již odmala být malým vyčůránkem. A z malých vyčůránků nám rostou... víte kdo, abych tak nějak parafrázovala Heineho.

3.2.2012 v 13:37 | Karma: 11,74 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Bartošová

Láštnosti, utrina, lyby

Nekoukám moc na TV. Jen někdy, než přepnu režim AV na PC, něco zaslechnu, zahlédnu. Abych unikla blbostem, jež se na mě řinou z tohoto média, nutícího mi kupovat si věci, které nepotřebuju, názory odporující logice či rovnou čirou propagandu, za kterou by se nemusel stydět ani Goebbels, koukám na záležitosti - většinou dokumenty – umístěné na internetu. To když vařím, umývám nádobí, zašívám, žehlím či vyvíjím jakoukoli jinou činnost, při které nelze číst.

24.1.2012 v 15:00 | Karma: 18,11 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2315x
Jinak. Stručně. STRAŠNÁ ŽENSKÁ!

Seznam rubrik