Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ráthův dárek k holokaustu

Tak nám náš středočeský hejtman nadělil další dárek. Po noci dlouhých nožů, kdy vyhodil ředitele všech krajských nemocnic a na jejich místa prý dosadil bez jakýchkoliv konkurzů své kamarády, přes likvidaci finančního depozita, které Bendl pracně našetřil na povodně popřípadě živelné pohromy a Ráth vyčlenil k úhradě třicetikorunových lékařských odpustků, nám v předvečer dne vzpomínky na holokaust navrhuje bojovat proti krizi systémem jistého pana Hitlera.

To, že naše sociální demokracie má v ekonomii slabým slovem bramboračku, je známo už delší dobu i méně zasvěceným. Například pan B. Sobotka, nejhorší ministr financí min. od roku 1974, kdy začal autor rozum brát, kritizuje pana Kalouska v době globální krize za sedmdesátimiliardový schodek, ačkoliv sám vysekl v období prosperity schodek více než stomiliardový a zadlužil stát o více než bilion. Recept pana Paroubka je neméně zajímavý- podstatně přidat důchodcům a nezaměstnaným, aby svojí útratou znovu rozběhli český trh. Když tuto geniální myšlenku slyšel autor poprvé, myslel si, že snad poslouchá reprízu nějaké povídky Šimka a Grosmanna, popřípadě citaci z Járy da Cimmermana. Omyl přátelé, onen otylejší sociální demokrat, který na to má, to myslel opravdu vážně. Zřejmě si dovedl představit davy důchodců, stojících před autosalony frontu na Fabie, čímž by odstranil krizové jevy nejen u nás, ale i v sousedním Německu, kam plyne většina zisků v Mladé Boleslavi vyprodukovaných.

Ovšem doporučení pana Rátha je nejkouzelnější – využít recept Adolfa Hitlera a poprat se s krizí podle jeho návodu, čili zbrojit a stavět dálnice. Pan doktor nejspíše zapomněl, že sice export zbraní bývá lukrativní činnost, ale konfliktů je relativně málo, kohoutů na jednom smetišti moc a na laciný zbrojní drek už má monopol Čína. Navíc je tato oblast dosti kontrolovaná a v Evropě hlídaná. Co kdyby se náš zbrojní průmysl dostal třeba do sféry zbrojních zájmů např. Francie? Přestože dosud neplatí Lisabonská smlouva(kterou soc. dem. tak neochvějně podporuje), jistě bychom byli odkázáni tam, kam patříme. Po ní to dostaneme befelem. Takže by sociální demokracii zbývalo pouze vyvolat válku se Slovenskem popřípadě anektovat jižní zemičku pod Alpami, abychom měli kde postavit další Temelíny. Tímto aktem by tak paroubkovci do praxe převedli jeden z návrhů výtvarníka Černého. Jak to dopadlo, když již zmíněná strana staví dálnice, už z nedlouhé porevoluční historie našeho státu také víme. Marně mlátil předseda Zeman do základního kamene. Izraelská firma, kterou po dlouhé době jeho podřízení z tajůplných důvodů prázdné stranické pokladnice vybrali, sice žádnou podobnou stavbu do té doby neprovedla a v Česku se o to ani nepokusila, ale prožrala, co mohla.

O tom, že pan Ráth není ani moc silný v dějepise, je také zřejmé. Pana Hitlera nevynesly do politických výšin jeho reformy, ale naděje na lepší zítřky. (Asi podobně jako pana Rátha třicetikorunové poplatky.) Jeho ministr financí, pan H. Schlacht, inspirován americkým vzorem, zadlužil Německo tak, ženebohé diktatuře zanedlouho hrozil státní bankrot a válečný konflikt byl jedním z možných východisek. Ani s tou nezaměstnaností to nebylo tak světaborné. Pan Hitler totiž vyčlenil z výrobního procesu Židy a ženy. První díky rasovým zákonům. Druhé společným zdaněním manželů, kdy se ženám nevyplatilo pracovat, takže byly odkázány tam, kam patří. K dětem, do kuchyně a do kostela. (Pokud se mu to podaří, pan Ráth možná inovačně zamění kostel za dělnické domy a mše za schůze sociální demokracie.) Jako kompenzaci za to začaly pobírat příspěvky na děti. Krom toho pan diktátor zakázal stávky, což bylo jistě chválihodné, a navíc rozšířil pracovní týden z 60 pracovních hodin na 72. To by možná mohl pan hejtman navrhnout jeho domovské lékařské odborové organizaci, prý 
neprávem zvané Ráthovi pohůnci.

Pouze v jednom si pan doktor z pana Hitlera nejspíš vzor nevzal. Jeho v současné době připravované znovu znárodňování středočeských nemocnic připomíná spíše Mugabeho Zimbabwe. Fašisté nechávali v téměř znárodněných podnicích vlastníky alespoň jako správce. Pan Ráth nemocnice po změně vlastnictví prý hodlá věnovat svým kamarádům, jako to učinil v případě plicní ozdravovny v Choceradech za dob svého panování na ministerstvu zdravotnictví. Říká se, že každý je svého štěstí strůjcem. Dobrý. Co, Středočeši?



Autor: Antonín Karoch | úterý 27.1.2009 10:58 | karma článku: 46,10 | přečteno: 8231x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik