Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pozor, Paroubek naslouchá!

Víte, jak poznáte dva poslance ČSSD, když spolu hovoří? Stojí v rohu, aby měli krytá záda. Mluví tiše a občas si zakrývají ústa rukou. Tak prý ani stranou najatý odborník na odečítání ze rtů nepřečte ani řádku. V průběhu inkiminovaného hovoru vytahují z mobilu baterky, jak to kdysi naučili pana Tlustýho, a šeptají si zpoza obavami zachmuřených tváří: “Pozor, Paroubek naslouchá!“

„Mají na mne složku,“ tvrdil nejnovější socialistický přeběhlík Wolf. Pak už se jenom stačil zmínit, jak ho pan Paroubek vydíral při presidentské volbě, a divit, jak se mediální scéna naplno rozjela jeho causou. O aféře Wolf se jako přvní zmínil náš hostitel, Idnes. Později neochotně připustil, aktivita přišla z Lidového domečku. Velice podobně si to již dříve odzkoušel jistý pan Kubice a nikdo se ani nedivil, že diskriminační kampaň proběhla přesně podle scénáře, který tehdy v rámci utajení přednesl a který mezi jinými unikl neodpovědně mezi poslance i prostý lid.

Největší legrace je v tom, že se o teplý šolíček pro firmu jmenovaného odporného zrádce růžovooranžové barvy postaralo bývalé Paroubkovo ministerstvo. Možná, že i ubohé čtyři milionky patří mezi oněch 234 milionů, které budeme muset díky činnosti bývalého ministra Paroubka vracet EU. To jenom proto, že je pan bývalý ministr, později premiér a dnes vrchní opozičník, přiřkl spřáteleným firmám právě tak, jako to později učinil pan Wolf v malémči ještě menším měřítku. Bohužel policie složku se jménem Paroubek zřejmě z obavy o vlastní bezpečí nevlastní. Poslední události svědčí o tom, že díky neustálým stranickým výhružkám panu poslanci Wolfovi, jak se říká, bouchl kotel a on se zachoval jako chlap. Se vztyčenou hlavou odešel z oné stébáky, udavači a bývalými komouši prolezlé strany, i když si musel uvědomovat následky, které se okamžitě objevily. Proč neoznámil vydírání policii? „Vyhrožovali mi vždy ústně. Sice u toho byli svědci, ale ti to popřou," tvrdí tato černá ovce nejčerstvější socialistické politiky. Nejspíše ze sebe nechce udělat veřejně blba, jako to udělal po presidentské volbě jeden trochu potrhlý pan senátor.

Že na své členy shromažďují vůdci ČSSD kompromitující materiály, není žádnou novinkou. Vzpomínáte, kterak pan bývalý ministr vnitra Bublan nabádal veřejnost, že ten, kdo má čisté svědomí, se odposlechů bát nemusí? Tvrdil to v době, kdy bylo povoleno nejvíce odposlechů v historii Československa i Česka dohromady. Asi je vrcholným činovníkům této partaje líto, že nemohou pokračovat v tak bohulibé činnosti ve velkém, proto se alespoň zaměřili na své ovečky. Možná nejen na ně. O podezření, že vedení sociálních demokratů shromažďuje kompromitující informace na své přátele, spoludruhy či soudruhy, snad už nikdo nepochybuje. Fakte, se kterými přišli přeběhlíci, potvrzují někteří další poslanci, kteří v klubu ČSSD zůstávají. "Mají složky, monitorují hovory, snaží se být připraveni," tvrdí podle Hospodářských novin jeden z nich, samozřejmě anonymně. Miroslav Šlouf, bývalý poradce Miloše Zemana, který je se současným vedením ČSSD v ostrém sporu, je ještě konkrétnější: "Během prezidentské volby mi několik poslanců pod příslibem mlčenlivosti řeklo, že byli pozváni do Lidového domu, kde se jich ptali, jak je možné, že si se mnou telefonují. To znamená, že někdo musel zařídit u operátorů výpis telefonních hovorů." Kdyby asi jenom výpis. Podobně hovoří i další dřívější přeběhlíci. Podobná situace jako s Petrem Wolfem se objevila již v případě Evžena Snítilého, který byl v únoru vyloučen z klubu ČSSD jen proto, že se rozhodl podpořit v prezidentské volbě Václava Klause. O tomto v očích představitelů jisté strany závadovém politikovi vzápětí vyprávěl již zmíněný exministr vnitra František Bublan, že vlastní ve východních Čechách za podivných okolností panelový dům. Pan bývalý farář, by to přece měl vědět. Jeho církev sice neuznává zpovědi, ale bývalý pan ministr si je jistě vyposlechl či zjistil jinou zpravodajskou formou a technikou. Proto se také nedivme, když si sociální demokraté, stojící na okraji partaje, tajůplně v koutě šeptají. Vědí totiž, co znamená, když Paroubek naslouchá.


Autor: Antonín Karoch | čtvrtek 3.7.2008 10:10 | karma článku: 45,12 | přečteno: 8633x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik