Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kterak prakticky chcípl Blob.

Tak nás potkala další legrace. Nejvýznamnějšího světového architekta vzal pod svá křídla sám velký vůdce, pan Paroubek, aby z něj učinil kulturního maskota ČSSD. Tedy něco, jako oranžového plyšáčka s ouškem na pověšení. Nebohou stavbu tak potkalo to nejhorší, co mohlo. Už dříve se na zdaleka neschválenou Ježkárnu sesypaly věci různé a hrůzné, ale něco tak strašného ještě ne. Byl jsem ochoten věřit, že by se možná, někdy, někde našlo oněch 8 miliard, ale po tomto činu o tom zdárně pochybuji.

Kaplický ParoubekDan Materna, MAFA Pan Paroubek byl známý tím, že kam vstoupil, tam zlikvidoval jakýkoliv doposud sehraný kolektiv. Když byl odejit z RAJe, uspořádali prý na počest onoho vyhazovu jeho bývalý podřízení obrovský mejdan. V koženém a galanterním průmyslu se pro jeho již uvedené vlastnosti dlouho neohřál. Na pražském magistrátě měl pod sebou jistou magistrátní banku. O tom, jak skončila, snad i nezasvěcení něco málo vědí. Ke svým podpisům se od té doby pan bývalý premiér nerad hlásí. Když si za svého poradce vybral pana Tvrdíka, známého perfektní smlouvou o Gripenech a několika stamilionovým maňasem v Českých aeroliniích, jenom to podbarvilo novodobou historii. Ani s panem Jandákem neměl nejšťastnější ruku. Jeho nový milec se proslavil nejen nechtěnným přidáním jednoho měsíce do kalendárního ruku, ale také změnou krásného českého pořekadla, které v novém, moderním podání zní:“...pasuje, jak Jandák na hrnec“. Do této milé společnosti nyní přichází pan architekt Kaplický.

Kaplického architekturu autor této jedovatosti bohužel nedovede posoudit. Ovšem architekti z jeho okolí nejsou dílem tohoto velikána nijak zvlášť nadšeni. O jistém stylizovaném vlaštovčím hnízdě z Kaplického dílny prohlašovali, že ji těm zbohatlickým vipům přejí, už z toho důvodu, že je z onoho skvostu kupodivu blbě vidět. Ještě horší komentáře padaly na téma Kaplický a hobití dům. Pan architekt tehdy stavbu umístil mezi dva vršíky a pokryl zeminou. Hobité by to jistě uvítali, stejně jako ekologové nebo ti, kteří nenávidí ČEZ. Domek sice neměl kulaté dveře, jaké mívali Tolkinenovi vymyšlenci, ale zato kulatý půdorys. Ještěže to bylo kdesi ve Velké Británii a nikoliv u nás. Zkuste do něčeho podobného sehnat nábytek a nekrást. Možná ale přátelé trochu závidějí. No a potom se pan Kaplický objevil s Blobem v Praze a ausgerechnet (lze vzdáleně přeložit pořekadlem – jako na potvoru) na Letenské pláni. Pokud by se tato stavba ocitla mezi paneláky například na Proseku, asi by si nikdo nestěžoval. Také místo slévárenských hal na Praze 9 nebo na Pankráckých polích by nebyla špatná. Ovšem takřka vedle Hradu byla stavba těžko rozdýchávatelná. Asi bych se také šel připoutat k tonomu presidentem navrženému řetězu. Ale protože nejsem tak chrabrý, raději na opačnou stranu (to aby mne sockomouši s Klausem nespojovali více, než je zdrávo.)

Pan architekt se svým návrhem zvítězil a zároveňo pohořel. Bohužel mezi pražskými zastupiteli jsou nějací architekti, prý známí oněch známých, kteří při jakési na míru vypsané podivné soutěži vyhořeli. Také je tam dost hodně či obstojně vzdělaných a chytrých lidí. (Někdy až moc, viz. jakýsi pan Jančík.)Mnoho z nich jsou ODSáci. Někteří byli kupodivu i pro Blob. Jejich nadšení však opadlo, když se dozvěděli cenu, která se vyšvihla z tří miliard na hrůzných osm. Poklesla i nebojácně vytrčená čelist pana primátora, o kterém se šušká, že se horentních nákladů z pražského či státního rozpočtu neleká. Pan ministr kultury se prý po sdělení této informace začal tiše modlit. Protože ODSka má v Praze silnou pozici a připojili se k ní prý i další nekulturní z opačných pozic, nedopadlo to z Ježkovou knihovnou dobře. Potom už jen každý hledal záminku, jak šetrně panu architektovi sdělit, aby šel do Anglie nebo do Brna.

Od té doby se datují památná setkání páně Kaplického s velikány naší doby. Nejdříve se o jeho díle vyjádřil pan bývalý president. Pan architekt nejspíš, díky letům v emigraci, opomenul jistou historickou zkušenost, že o kom se pan Havel pochvalně zmíní, končí v propadlišti dějin. Nyní ho podpořil další duševní velikán naší doby, pan Paroubek. Nejen že mu slíbil neslíbitelné, ale hned ho pozval do svého narudlo-oranžového týmu spravedlivých, kde by společně s panem neúspěšným Švejnarem hrdě kráčeli vstříc slastné budoucnosti. Panu Kaplickému nejspíše nedošlo, že Praha je nejsilnější baštou pravičáků, což minimálně pět až deset let zůstane, i kdyby dělal Topolánek křížený s Bémem jakékoliv blbosti. A jsou to pražští ODSáci, kteří budou rozhodovat, i kdyby se případná socialistická vláda na hlavu stavěla a republiku o další bilión zadlužila, jak už jsme konečně jednou zažili. Kaplického spojení s poněkud tučným panem Paroubkem (který jistě možná pár kilo v rámci hladovky proti radaru shodí) tak konečně dalo Blobu ránu do vazu. V Chorvatsku zabíjejí místní chobotnice tak, že se jim zakousnou mezi oči, potom je uchopí za chapadla a třískají s nebohými hlavonožci o skálu. Nevím, zda si to pan architekt uvědomil, ale se svým dílkem naložil ještě brutálněji.

Autor: Antonín Karoch | pondělí 2.6.2008 18:14 | karma článku: 21,91 | přečteno: 1496x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Drží naše lidi pod zemí. Musíme jednat, říká vyšetřovatelka válečných zločinů

4. května 2024  17:22

Kvůli své práci je Tetiana Žukovová dlouhodobě v hledáčku Rusů. Ukrajinská právnička se totiž snaží...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik