Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Defraudant, Paroubek a fenomén dnešní doby

Ono je strašně těžké o panu Paroubkovi nepsat. Stejně tak nelze opomenout jeho výroky. Občas jsou natolik komické, záštiplné, lživé či docela normálně sprosté, že si o adekvátní komentář přímo říkají. Nyní si onen pán vzal po dovolené opět do úst nebohého bývalého kolegu a hnusné novináře.

„Je zpochybňována demokratičnost ČSSD a jsou vytvářeny pověsti o jakési tajné službě, agentských složkách a vydírání vlastních členů,“ hřímají vrchní straničtí velitelé z letáku i tiskovky. Jaksi jim nedochází, že jejich šéf snad den před tím nazval jednoho odpadlíka defraudantem, čímž v podstatě potvrdil tézi, že vlastní členy vydírá. V podstatě pohrozil svým hodně narudlým ovečkám, pokud opustí stádo, uvidí, jak je znectí a společensky znemožní.

Nazvat defraudantem člověka neodsouzeného zvláště, má-li nadávající na hlavě máslo v podobě stamiliónů, rozkradených při podnikání s I. městskou nebo přiřknutých spřátelené firmě, je svým způsobem sprostota, mající v sobě velkou část komičnosti. Připočteme-li k tomu postavu Olivera Hardyho a himmlerovský úsměv vyjde nám postavička, podobná té, kterou podle postavy Haškova Švejka zparchantěl komunistický novinář Vacek. Je jen zasazená do děje o necelé století později. Neoplývá laskavou dobrotou, kombinovanou s českou potměšilostí. Naopak, nadýmá se a vyhrožuje. Nyní, světe div se, nebohým médiím: „Články o takzvané tajné službě ČSSD bez jakéhokoliv důkazu jsou typickou ukázkou toho, jak je manipulována česká veřejnost,“ tvrdí s tím, že se zveřejňování podobných informací „bude okamžitě bránit všemi právními prostředky“. Dokonce si prý pro stranu najal advokátní kancelář. Jaksi mu nedochází, že s touto teorií přišli jeho bývalí i současní spolustraníci. Někteří stále ještě ilegální. V pozadí mu přizvukuje pan Tvrdík, bývalý neschopný ministr obrany, poté ještě neschopnější ředitel ČSA, jistými nepřizpůsobivými členy ČSSD nazývaný Paroubkova podržtaška. V současné době volební manager strany, která chce do vlády, až by štěkala s kýmkoliv. Těšte se holobkové s plackami Press na triku. Po volbách vás tato dovojice uvede do latě jako Fico slovenskou verejnoprávnou. A možná nebude čekat ani do voleb. Poznáte, co je to fenomén Paroubek po česku.

Mají to vlastně ODSáci štěstí. I ten nejzlobivější člen této strany si, po přečtení podobných zvěstí, uvědomí, že ten Topolánek, i přes veškerou hrůzu s Lisabonskou smlouvou, nesplněné sliby drobným a středním podnikatelům či děsivé ústupky zeleným, je stále oproti rudooranžovému nebezpečí zlatou volbou.





Autor: Antonín Karoch | úterý 22.7.2008 14:48 | karma článku: 28,10 | přečteno: 1759x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:35

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik