Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak nám zase v televizi lžou aneb Nabijme se pozitivní energií, budeme ji potřebovat

To jsem se vám tak rozčílila, až jsem místo ,,uložit koncept" dala ,,publikovat" a šla se projít. Ještě že jsou admini, díky Vám! Kdo tento článek četl před osmou hodinou večerní, tomu se moc omlouvám. A teď k tomu lhaní a dobití.

Dennodenně čtu na Facebooku od kamarádek a známých z Itálie, že přejezd mezi Itálií a Českou či Slovenskou republikou je bezproblémový, žádná kontrola ani sem, ani tam. Já jsem sice nikam nejela, protože se o sebe a o své blízké dost bojím a nevím jak to s tím Covidem opravdu je, takže jsem raději zůstala v té naší krásné vlasti, kde se alespoň oproti jiným státům nemusí nosit roušky. Ale holkám, co žijou v Itálii a jezdí k nám za svou rodinou fandím, aby měly jednoduchou cestu tam i zpět a sleduji jejich dovolené na Facebooku. Ráda vidím lidi šťastný a spokojený. Pak koukám na televizní noviny a v nich vám oznámí, že bez negativního testu na Covid se do Itálie nedostanete. Okamžitě jsem se ptala známých, jak to tedy je. Strhla se lavina komentářů, že média lžou, že je to všechno business a my jim všichni ,,skáčeme na špek." Do Itálie se jezdí jak na Moravu, nikde nikoho nekontrolují. Jeden syn kamarádky přiletěl z Číny, druhý z Rumunska a nikde žádná kontrola testu, žádná karanténa. Dnes se dá opravdu věřit jen obyčejným lidem které znáte!!!

No nic nebudu se rozčilovat, ono toho na podzim k rozčilování bude asi mnohem víc. Lidi budou čím dál víc ustrašení a zmatení, důchodci chudáci doma zavření, spousta živnostníků možná krachne, protože to jaro a modré zóny v Praze se prostě podepsali na každém podnikateli.

Teď, dokud ještě můžeme dýchat jak chceme, nabijme se pozitivní energií ze slunce, z lesů, z té krásy všude kolem. Dobrá nálada a smích posiluje naši imunitu, tak vám posílám trochu té pozitivity a přeji, ať jedinou zubatou s kosou vidíte po dlouhá léta jen na téhle fotce :)

,,Tělo ponořené do kapaliny je nadnášené silou ,která se rovná váze řízků u Matoušků, sežraných. Veverky zákon." Napsal mi kamarád Vítek na Facebooku k této fotografii. No, je pravda, že žeru jak turbo - to zase říká Michalova mamka. A Michal tvrdí, že nezná ženskou, co by toho snědla tolik jako já. Dobře, je mě asi lepší šatit než živit, ale naštěstí se teď už živím sama. Už bych nechtěla být finančně závislá na chlapovi, jako jsem byla v Itálii. Ale snažím se jíst hodně ovoce, zeleniny, ořechů, dát si večer nějaké to pivo nebo víno (to je prý také zdravé) a ten ,,řízeček" jen občas.

Je to tu fajn, v Načeradci. Odpoledne se vykoupeme v místním koupališti, které postavili v sedmdesátých letech fotbalisti, mezi nimiž byl i Michalův táta Pavel. Cestou zpátky si skočím do pole, ale inkognito, tak to nikomu neříkejte! 

Miluju pole, louky, lesy. V Hlubočepích jsme to mívali v dětství za barákem - teď tam stojí sídliště Barrandov. Vzpomenete si ještě, jak jsme dělávali panenky z vlčích máků, věnečky z pampelišek nebo sedmikrásek, jak jsme hledávali čtyřlístky a lisovali je v knížkách? Byla a je to stále nádhera, to všechno kolem nás.

Májky na vesnicích a v malých městech, Boží muka u cest a polí, rozkvetlé stromy ... to nemůžu nefotit. Jsem takovej obchodní zástupce a reportér v jednom. 

Nálada má, má dnes rozpuštěné vlasy, věřte či ne, je to o počasí a o lidech. Když vidím zem, kde jsem se narodila a město, kde jsem od dětství žila, tak to mi bere dech. Rozkvetlá louka, na níž se pasou koně a modré hladiny, tam dole u Třeboně, tohle je přece ráj. Zelené lesy a pole plná zlata, rybníčky ve vsi, u řeky malá chata - miluju ten náš kraj! Mám ráda déštˇ i načechrané nebe, vážím si lidí a taky sama sebe, ale hlavně života! Nechápu lidi, co měli vždycky všechno, že nevidí tu krásu a tohle pěkno, proč je v nich černá prázdnota? 

Mne tahle nádhera nutí usmívat se, zpívat si a veršovat. Já vím, jsou to veršíky jak z prvního stupně základních škol, ale mě to prostě baví. Vůbec mě všechno teď nějak baví.

A když mám dobrou náladu, dávám si dobrou zmrzlinu. V Týně nad Vltavou mají výbornou. No co, před deseti lety jsem byla mladá a hubená, ale cítila jsem se stará a tlustá. Teď´to mám přesně naopak, takže dobrý :)

Jediné z čeho je mi na mých cestách smutno jsou opuštěné zámky. A že jich je. Taková škoda!

A je jediné město - Terezín, ve kterém se neusmívám a nezpívám si, když jím projíždím. Padá tam na mne úzkost a smutek.

Jihočeský kraj miluju. Mám tam spoustu skvělých zákazníků. Všichni jsou příjemní a stále s úsměvem na tváři. Moc ráda tam jezdím i proto, že jezdím rovnou z chalupy, takže celý týden se vracím ,,domů" po prázdných silnicích, zaparkuju před chalupou a večery trávím na zahradě.

Při svých cestách navštěvuju i kostely. Miluju tu vůni, to ticho, ten zvláštní pocit. Nejsem katolík, ale věřím a do kostela chodím s vděkem a díkem. Děkuji za to že jsem, za to jak se mám a jaké lidi mám kolem sebe. Já vlastně poslední dobou furt koukám k nebi a děkuju. Snad budu mít možnost děkovat ještě spousty let.

Já prostě miluju život čím dál víc. A za to hlavně velké DÍKY mojí mámě a tátovi (i když tu už nejsou), díky Michalovi a jeho super mamče, díky mé práci, která mě fakt baví a naplňuje. Díky tomu všemu jsem teď absolutně šťastná. Ať svítí sluníčko, prší, ať je teplo nebo zima, každé ráno se těším na nový den, na maličkosti v něm. Každým dnem si uvědomuju, že život je zázrak, kterého si musíme vážit a děkovat za to, že jsme, že tu můžeme být. A přesně tak, jako to má napsáno na svém hrobě Miroslav Horníček, stejně tak to cítím i já.

,,Blažen je věru člověk ten, jenž prožil plně celý den a v hloubi srdce šťasten byl. Ten může říci zítřku můj, buď jaký chceš, dneska jsem žil."

Autor: Karla Šimonovská - Slezáková | neděle 23.8.2020 17:06 | karma článku: 35,59 | přečteno: 2284x
  • Další články autora

Karla Šimonovská - Slezáková

Pohlaď svoje tělo

Taky se sami občas hladíte? Ne? Tak to zkuste a podívejte se na své tělo alespoň někdy jako na zázrak.

21.4.2024 v 11:11 | Karma: 33,44 | Přečteno: 2474x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Nekritizuj

,,Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc," zpívá se v jedné slavné veselohře, kterou všichni znají, ale mnozí by si ji měli pouštět každé ráno při probuzení. Pak by se možná chovali k druhým jinak.

20.2.2024 v 19:51 | Karma: 37,38 | Přečteno: 3118x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Padesátiletá Pipina

,,Ty jsi exhibicionista?" Zeptala se jedna žena mého přítele, když jsme se včera sešli před základní školou.

11.2.2024 v 20:44 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1733x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Když Husák visel nad katedrou

Už spoustu let jsem měla jedno přání, které jsem si chtěla splnit. Nečekejte ale nějaké touhy po dalekých cestách nebo po vilce za Prahou - kdo by jí uklízel ;)

22.10.2023 v 22:36 | Karma: 35,82 | Přečteno: 4278x | Diskuse| Fotoblogy

Karla Šimonovská - Slezáková

Nenechám se vyhazovat!

Pokud vás někdy někdo odněkud vyhazoval (mně se to stalo už několikrát), znáte ten slastný pocit, když jste ve SVÉM.

4.9.2023 v 6:33 | Karma: 41,19 | Přečteno: 8925x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!