Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tluchořovi politika pořádně vynáší

Tento článek vyšel na mých internetových Brandýských novinách. Vzhledem k ohromnému množství telefonátů a mailů, ve kterých mne čtenáři žádali o zveřejnění i v celostátním měřítku, dávám článek i na blog.

Jak je vidět, politika Petru Tluchořovi pořádně vynáší. V současné době si nechává stavět sídlo za deset milionů korun na lesních pozemcích v Kersku o rozloze 9000 m2. A nebyla by to ODS, aby nebyl podivný i nákup těchto pozemků.

Jak je známo, Petr Tluchoř je zetěm bývalého ministra zdravotnictví za ODS Luďka Rubáše. Právě onoho Rubáše, který spolu s Petrem Bendlem, stojí za privatizací brandýské nemocnice, za významné pomoci svého zetě, Petra Tluchoře, který byl v té době mužem číslo dvě v ODS. Za jak směšnou cenu se nemocnice prodala, a kolik se z ní vytunelovalo, je všeobecně známo.

Parcelu v Kersku, v krásném borovém lese, koupila západočeská firma za necelých šest milionů korun. Tato firma vznikla jen krátce před nákupem parcely a byla to její jediná aktivita. Okamžitě po nákupu pozemků plzeňský podnikatel tuto firmu prodal Luďku Rubášovi za pouhých 20.000 Kč. A to včetně zmiňovaných pozemků. A právě na nich si Rubášův zeť Petr Tluchoř staví své ohromné sídlo. Místní lidé ho nazývají opičárnou.

Tluchoř, který začínal podnikat v Brandýse tím, že ve stánku prodával přepalovaná CD, bylo to počátkem devadesátých let, si později pronajal část brandýského kina, ale obchody se nijak zvlášť nedařily. Dokonce se hovořilo i o dluzích. V té době, přesně si to již nepamatuji, ale byl to rok 95 či 96, kdy jsem působil v brandýském kontrolním výboru, se tam objevil právě Petr Tluchoř s tím, že ho do funkce člena kontrolního výboru nominovala ODS.

Mluvit příliš neuměl, osobně jsem měl problémy mu rozumět, ale již tehdy prohlásil, že se stane profesionálním politikem a že tato funkce je odrazovým můstkem. Nelhal. Po neúspěchu v parlamentních volbách se stal prvním náhradníkem do sněmovny a po odchodu Hynka Fajmona z Lysé nad Labem do Bruselu, se do sněmovny dostal.

Po nástupu k moci Topolánka se Tluchoř stal jeho nejbližším spolupracovníkem a získal funkci předsedy parlamentního klubu ODS, stal se tedy mužem číslo dvě v ODS a žádná televizní debata se bez něho neobešla. Stál, a u toho jsem byl též přítomen, coby novinář, i u privatizace brandýské nemocnice a při předání nemocnice podvodníkům z PP Hospitals Dačice, pronášel plamenné projevy, jak teprve teď nemocnice vzroste a zkrásní. Daňové poplatníky  to stálo téměř sto padesát milionů korun a nemocnice zásluhou dalšího zločince Hegera zřejmě skončí.

Po nástupu Nečase netrvalo dlouho a Tluchoř byl z vedoucích pozic odstaven, ale vliv, převážně ve středočeské ODS, neztratil. Nyní se Nečasovi, za jeho odstranění z vlivné funkce předsedy parlamentního klubu ODS, mstí. A zřejmě bude úspěšný a Nečas se s největší pravděpodobností bude muset s vrcholnou politikou loučit. Je to práce Tluchoře.

O tom, jak je u nás velice výnosná politická funkce vypovídá i stavba Tluchořova sídla v Kersku. Dle jiných novin, si na stavbu vzal hypotéku ve výši 7,5 milionu korun. Tvrdil on. Co je na tom pravdy nevíme, ale fakt je ten, že okamžitě po vstupu do vrcholné politiky, se Petr Tluchoř stal velmi bohatým mužem.

A tak bude bydlet, zřejmě, přestože prý od tetičky získal v Praze byt za 2,5 milionu korun, v Kersku, stejně jako zde kdysi bydlel další slavný muž. Ten však, na rozdíl od Tluchoře, něco opravdu uměl, jmenoval se Bohumil Hrabal. Napsal knížku a na jejím základě vznikl nádherný Menzlův film Slavnosti sněženek. Dodnes na jeho natáčení místní pamětníci vzpomínají. Další film podle Hrabala už v Kersku nevznikne, zato by zde mohl vzniknout film jiný. Jmenovat by se mohl Slavnosti peněženek. A hlavní roli by už nemohl hrát skvělý Rudolf Hrušínský, ale právě Petr Tluchoř.  

Autor: Vladimír Kapal | čtvrtek 25.10.2012 10:06 | karma článku: 38,38 | přečteno: 3507x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Mělo by vzniknout občanské sdružení koncesionářů ČT

Česká televize hospodaří se sedmi a půl miliardami korun ročně. Převážnou část těchto peněz tvoří povinné koncesionářské poplatky. Tedy peníze od lidí. Za tyto peníze, které ČT tvrdě vymáhá, a podle současného ministra kultury Hermana, by měl povinně poplatky platit každý bez ohledu na to, zdali televizní přístroj vlastní či nikoliv, by měli mít občané zajištěné vyvážené a objektivní zpravodajství o situaci nejen ve státě, ale i ve světě.

28.1.2015 v 14:12 | Karma: 38,71 | Přečteno: 2070x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Goebbelsovská ČT opět nestoudně lhala

Celý svět byl šokován událostmi v Paříži. Zpočátku lidé na celém světě věřili oficiální francouzské televizi, když přinášela prvotní záběry. Teprve zásluhou hackerů se ukázalo, že vše bylo jinak. O tom, co a jak se s největší pravděpodobností stalo, se zamyslím v příštím článku. Nyní se budu věnovat opětovné manipulaci milionů českých diváků Českou televizí, kterou si všichni formou koncesionářských poplatků platíme a máme tudíž právo na objektivní a přesné zpravodajství. Jaká je však skutečnost, za kterou by se nemusel stydět ani hlavní propagátor nacistického Německa Goebbels?

12.1.2015 v 19:07 | Karma: 42,13 | Přečteno: 8233x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Poznámky ke státnímu svátku

Byl jsem znechucen záběry České televize, která by měla být nestranná, objektivní a pravdivá, z vystoupení pražských majdanistů. Jakýsi Ukrajinec si nasadil na hlavu masku Putina a vodil na provázcích loutku prezidenta Zemana. A lidé, nevím, o jaké lidi se to jednalo, ze záběrů to jasné nebylo, si tuto scénu fotili a smáli se. Uvědomují si vůbec ti Ukrajinci, co by se stalo v Kyjevě, kdyby si kdosi z Čechů nasadil hlavu Obamy a vodil loutku Porošenka? Dám krk na to, že by nepřežili ani deset minut a bylo by po nich. Ale u nás si to mohou dovolit. Není to náhodou naplnění paragrafu hanobení hlavy státu? A naše slavná policie jenom přihlížela, zná vůbec tento zákon?

31.10.2014 v 17:31 | Karma: 31,83 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Zanechali za sebou vykradenou zemi i město

Před nadcházejícími komunálními volbami není od věci zrekapitulovat si, co vše za sebou dvě vládnoucí strany zanechaly. Nejenom ve městě, ale i v celé společnosti. A podívejme se na to pěkně od začátku a nakonec se podívejme i na možné pokračování.

8.10.2014 v 0:40 | Karma: 25,18 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Těžkooděnci chránili fašisty

V neděli 5. října se v Praze konala další z demonstrací proti genocidě etnických Rusů na Ukrajině, tentokrát byla zaměřena proti dlouhotrvajícímu výsměchu příznivců ukrajinského fašismu, kteří uspořádali v Praze akci Pražský Majdan.

7.10.2014 v 15:44 | Karma: 23,32 | Přečteno: 868x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:03

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Byty za peníze z korupce. Vyšetřování na Ukrajině ukázalo na nemovitosti v Praze

3. května 2024

Premium V tuzemské bezpečnostní komunitě se už dlouho spekuluje o tom, že část milionů z korupce kolem...

Status umělce nemá nic společného se socialismem, hájí se ministr Baxa

3. května 2024

Vysíláme Vládou prošla novela zákona, která přichází s novým pojmem: status umělce. V Rozstřelu o návrhu...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky