Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stáváme se cizinci ve vlastní zemi

Od počátku devadesátých let vypuklo šílenství prodeje všeho cizím společnostem. Nesmyslně jsme se zbavovali továren, výrobních družstev a především bank. Velice rychle k nám vtrhly velké a finančně silné obchodní řetězce, vytlačily malé české obchodníky, získaly si fakticky monopol a cpou do nás šílená svinstva.  

Nejenom, že všechny cizí společnosti platí daně dílem ve vlastních zemích a dílem v daňových rájích, ale nasazují k nám vedoucí pracovníky ze svých zemí. A tak není výjimkou, že český dělník, například v německé firmě, nedostává pracovní příkazy v češtině, ale v němčině a mnohdy se vyžaduje, aby se hovořilo pouze německy. A to v naší zemi.

Přijdeme si nakoupit do supermarketu, kam také jinam, když nic jiného u nás již téměř neexistuje, a ukrajinská pokladní na nás haleká, abychom jí přistrčili vozík až k sesli, na které dřepí a ona nám tam mohla dát první kus namarkovaného tovaru. Jako bychom si nemohli dát vozík, kam sami chceme, když už si ten šmejd, co nám prodávají, zaplatíme. Ale nehaleká na nás česky, ale jakousi rusko českou hatmatilkou.

Do Karlových Varů už ani nemá cenu jezdit, tam na nás česky už nemluví vůbec nikdo, dokonce nápisy na prodejnách jsou v azbuce. Potřebujeme si něco koupit večer, zajdeme do večerky, ale ouha, Češi asi nechtějí prodávat večer, takže všechny večerky jsou vietnamské. O tom, jak tito prodavači umějí česky, nemá ani smysl hovořit.

Vrchol všeho jsem však zažil v nádherném Českém Krumlově. Připravovali jsme výstavu a místní malířka nás zavedla do jakési jídelny, prý je zde oběd laciný. Bylo to strašné! Koruna kdysi na Václaváku byla proti tomuhle luxusní restaurací. Takže jsem odmítl buzeraci jakési pokladní, samozřejmě nikoliv česky, ale pro změnu slovensky. Malířka nás tedy zavedla do Čínské restaurace. Nádherný barokní dům, s původním stropem a staletími zčernalými nádhernými trámy, původní dubová podlaha z fošen, místy již vyšlapaná, na zdech zbytky polozničených původních fresek. Uvnitř vybavení v čínském stylu, docela příjemné. Úslužného Číňana tam však nenajdete. Restauraci provozují Vietnamci.

Což o to, jídlo bylo opravdu chutné, ale ta obsluha! Postarší Vietnamka neuměla česky ani deset slov, nám určila stůl. Podotýkám, bylo tam prázdno, v sále byla kromě nás pouze jedna rodina s dětmi a vietnamský mladý pár. Servírka nám však určila stůl uprostřed místnosti, sedli jsme si tam, kam jsme chtěli, samozřejmě. A nastaly problémy. Ač bylo v lokále pusto, čekali jsme na objednání více jak čtvrt hodiny. Pak přinesli současně polévku i druhé jídlo, takže než se vřelá polévka snědla, další pokrm vystydl. Objednali jsme i pití, nedostali jej.

Na jídlo jsme čekali více než půl hodiny. Říkal jsem Vietnamce, mimochodem, takhle protivnou Vietnamku ve kšeftě  jsem snad ještě neviděl. Říkal jsem, že spěcháme, „neumit césky,“ zněla odpověď. Opakoval jsem to anglicky, nic, bez odezvy. Německy, stejný výsledek. Rusky, totéž. Zkrátka Vietnamka se rozhodla, že nás bude ignorovat.

Zvedli jsme se, že odejdeme. Náhle se objevil asi kuchař, neboť měl zástěru, samozřejmě Vietnamec a přinesl nám polévku, sledován onou neuvěřitelně pitomou servírkou, která rovnou nesla příkrm. Jídlo bylo chutné, pravda. A pak přišlo k placení. Ta starší, protivná, neurvalá a hnusná Vietnamka nám napočítala i tři sodovky, které ale nepřinesla. A chtěla za ně osmdesát šest korun. Ohradili jsme se, „nebudu pocitat,“ utrousila přes rameno a odešla. Zvedli jsme se, nebudeš počítat, nebudeme platit. Opět přišel onen Vietnamčík, sdělili jsme mu, jaká je situace a že podle uvedených cen bychom měli platit určitou částku. Vzal kalkulačku a asi tři, čtyři minuty počítal, mazal a začínal znovu, aby nám poté sdělil, že chce přesně tutéž částku, kterou jsem mu zpočátku anglicky sdělil, domnívaje se bláhově, že když neumí česky, bude umět anglicky.

Přátelé, kdybyste někdy navštívili nádherný Český Krumlov, třeba kvůli otáčivému hledišti, neboť někdejším ministrem kultury Jandákem byla vyjednána výjimka od zbourání, pouze do roku 2015, poté už tam být nemusí, nikdy nechoďte do Čínské restaurace na náměstí. Je v prvním patře a je strašlivá. Doporučil bych nějakou restauraci u Vltavy, byli jsme během času ve třech a všude byla obsluha skvělá. A hlavně, byla ryze česká.

A tak si říkám, co by se muselo stát, aby se národ český probudil a všechny ty cizáky, kteří na nás jenom parazitují a vydělávají, vypráskal? Pokud by se v příštích volbách objevila nějaká politická strana, která by měla v programu, že bude usilovat o návrat české země původnímu obyvatelstvu, můj hlas dostane.

Autor: Vladimír Kapal | pondělí 4.8.2014 13:40 | karma článku: 35,64 | přečteno: 3027x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Mělo by vzniknout občanské sdružení koncesionářů ČT

Česká televize hospodaří se sedmi a půl miliardami korun ročně. Převážnou část těchto peněz tvoří povinné koncesionářské poplatky. Tedy peníze od lidí. Za tyto peníze, které ČT tvrdě vymáhá, a podle současného ministra kultury Hermana, by měl povinně poplatky platit každý bez ohledu na to, zdali televizní přístroj vlastní či nikoliv, by měli mít občané zajištěné vyvážené a objektivní zpravodajství o situaci nejen ve státě, ale i ve světě.

28.1.2015 v 14:12 | Karma: 38,71 | Přečteno: 2070x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Goebbelsovská ČT opět nestoudně lhala

Celý svět byl šokován událostmi v Paříži. Zpočátku lidé na celém světě věřili oficiální francouzské televizi, když přinášela prvotní záběry. Teprve zásluhou hackerů se ukázalo, že vše bylo jinak. O tom, co a jak se s největší pravděpodobností stalo, se zamyslím v příštím článku. Nyní se budu věnovat opětovné manipulaci milionů českých diváků Českou televizí, kterou si všichni formou koncesionářských poplatků platíme a máme tudíž právo na objektivní a přesné zpravodajství. Jaká je však skutečnost, za kterou by se nemusel stydět ani hlavní propagátor nacistického Německa Goebbels?

12.1.2015 v 19:07 | Karma: 42,13 | Přečteno: 8233x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Poznámky ke státnímu svátku

Byl jsem znechucen záběry České televize, která by měla být nestranná, objektivní a pravdivá, z vystoupení pražských majdanistů. Jakýsi Ukrajinec si nasadil na hlavu masku Putina a vodil na provázcích loutku prezidenta Zemana. A lidé, nevím, o jaké lidi se to jednalo, ze záběrů to jasné nebylo, si tuto scénu fotili a smáli se. Uvědomují si vůbec ti Ukrajinci, co by se stalo v Kyjevě, kdyby si kdosi z Čechů nasadil hlavu Obamy a vodil loutku Porošenka? Dám krk na to, že by nepřežili ani deset minut a bylo by po nich. Ale u nás si to mohou dovolit. Není to náhodou naplnění paragrafu hanobení hlavy státu? A naše slavná policie jenom přihlížela, zná vůbec tento zákon?

31.10.2014 v 17:31 | Karma: 31,83 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Zanechali za sebou vykradenou zemi i město

Před nadcházejícími komunálními volbami není od věci zrekapitulovat si, co vše za sebou dvě vládnoucí strany zanechaly. Nejenom ve městě, ale i v celé společnosti. A podívejme se na to pěkně od začátku a nakonec se podívejme i na možné pokračování.

8.10.2014 v 0:40 | Karma: 25,18 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Těžkooděnci chránili fašisty

V neděli 5. října se v Praze konala další z demonstrací proti genocidě etnických Rusů na Ukrajině, tentokrát byla zaměřena proti dlouhotrvajícímu výsměchu příznivců ukrajinského fašismu, kteří uspořádali v Praze akci Pražský Majdan.

7.10.2014 v 15:44 | Karma: 23,32 | Přečteno: 868x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky