Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Schwarzenberg by měl rád Kalouska opět na financích

Včera probíhala na internetu předvolební debata lídrů stran, jejichž potenciál by je mohl dostat do sněmovny. Diskuze byla velice podnětná a vyplynulo z ní několik varovných faktů. Snad nejvíce mne překvapilo prohlášení Bobošíkové, že v případě volebního úspěchu jejího hnutí Hlavu vzhůru, by ráda viděla jako příštího premiéra Václava Klause. Pravda, naše ústava je nedokonalá a v tomto případě se to ukázalo v plné nahotě. Premiérem, ale i ministrem, se může stát i člověk, který vůbec neprošel volebním kláním, tím pádem si nezískal důvěru lidí a přesto by mohl obsadit nejvyšší posty. Paradox!

Nepředpokládám sice, že Bobošíkové nové uskupení získá takovou důvěru voličů, že se do sněmovny dostane, ale samotná představa, že by bývalý prezident, privatizační rozprodávač národního majetku a člověk, který svou amnestií osvobodil největší zloděje, podvodníky a korupčníky, Václav Klaus, bez důvěry občanů usedne do premiérského křesla, mnou hluboce otřásla.

Dalším, velice důležitým sdělením národu a potažmo i voličům, přišlo od Schwarzenberga. Ten, jak sám prohlásil, při jeho skromnosti, se domnívá, že jeho TOP 09 ve volbách získá dvacet procent hlasů a v tom případě by rád instaloval do funkce ministra financí opět mystifikátora Miroslava Kalouska. Onoho Kalouska, který se stal v Nečasově vládě nejnenáviděnějším členem vlády vůbec. I když zdatně soupeřil s Drábkem.

Zdá se vám to celé nesmysl? Omyl, je to docela možné. Ona se totiž může opakovat naprosto stejná situace jako v roce 2010. Pokud levice, a ve volbách jsou pouze dvě levicové strany, ČSSD a KSČM, nezíská většinu, nebude schopná vládu, která by dostala důvěru, sestavit. Předpokládám, že se do sněmovny dostane Babišovo ANO, i když se strašlivě divím, kolik lidí mu naletělo, podobně jako před lety Bártovi, TOP 09,  ta by mohla získat, dle mého názoru kolem 15 % hlasů, stejně jako Babiš, dále počítám, že letos uspěje i KDU-ČSL a možná Okamura a zcela určitě se do sněmovny dostane ODS. Tedy všechny strany hlásící se spíše k pravici či pravému středu. A jsem naprosto přesvědčen, že pokud by toto uskupení dosáhlo většiny, mohl by se premiérem stát právě Schwarzenbeg a mimistrem financí jeho loutkovodič Kalousek. A to i přesto, že by se tento post líbil Slovákovi a agentu STB Babišovi. Na něj by asi zbyl ministr zemědělství a on by si mohl přihrávat ještě více kšeftů pro své šizené a mnohdy geneticky mutované potraviny.

To vše nám opět hrozí, pokud by občané tohoto státu nedali levici dostatečný počet svých hlasů. Přemýšlejme, chceme, aby financím opět vládl Kalousek? Chceme, aby se na výsluní opět dostala Němcová, aby se, nedej Bože, stal premiérem Schwarzenberg? Jestli ne, pak nezbývá nic jiného než dát hlas levici. Je to prosté, vše záleží jenom na nás.

Autor: Vladimír Kapal | středa 23.10.2013 12:00 | karma článku: 17,18 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Přehlídka farizejů

Od roku 2003 se koná katolickou církví obnovená Svatováclavská pouť do Staré Boleslavi. Kromě věřících, katolíků a představitelů města, byly vidět i osobnosti, které s křesťanskými zásadami a morálkou, po tisíciletí zapsanou do desatera, nemají vůbec nic společného. V neděli, 28. září se tato akce konala opět.

29.9.2014 v 11:54 | Karma: 24,13 | Přečteno: 1021x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Rakety by padaly na nás

Vzrůstající napětí mezi Evropskou Unií, Spojenými státy a NATO a Ruskem, v souvislosti s krvavou občanskou válkou na Ukrajině, neboť tam se o nic jiného nejedná, hrozí vypuknutím ozbrojeného konfliktu v Evropě a následnou válkou světovou. Nemá smysl si nic zastírat, tak to prostě je.

4.9.2014 v 10:04 | Karma: 32,64 | Přečteno: 1912x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Zdivočelá ukrajinská soldateska páchá strašlivá zvěrstva na civilis

Nechtěl jsem se o tragédii na Ukrajině příliš zmiňovat, vždyť o ní již byly popsány stohy papírů. Jenomže včera mi přišel e-mail s fotografiemi, které se v našem tisku neobjevují, nesmějí. Vždyť Česká republika se řadí ke státům po boku EU a USA, které podporují současný režim na Ukrajině.

18.8.2014 v 10:00 | Karma: 35,05 | Přečteno: 2413x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Tenhle stát už není pro lidi

Tedy, přesněji řečeno, pro normální obyčejné české lidi. Pro různou svoloč, šmejdy, ohlupující staré a naivní důchodce, pro šizuňky, tuneláře a parazitující cikány, pro ty je Česká republika zemí zaslíbenou, jakési El Dorado či Klondike.

11.8.2014 v 14:23 | Karma: 43,40 | Přečteno: 4147x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Stáváme se cizinci ve vlastní zemi

Od počátku devadesátých let vypuklo šílenství prodeje všeho cizím společnostem. Nesmyslně jsme se zbavovali továren, výrobních družstev a především bank. Velice rychle k nám vtrhly velké a finančně silné obchodní řetězce, vytlačily malé české obchodníky, získaly si fakticky monopol a cpou do nás šílená svinstva.

4.8.2014 v 13:40 | Karma: 35,64 | Přečteno: 3027x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky