Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na prezidenta se smějí házet vajíčka beztrestně!

Naprosto šokující informaci přinesla včera, v pátek 24. dubna, mainstreamová média. Rozhodnutím Policie ČR a úředníků v Praze 2 bylo jak policií, tak i radnicí na Praze 2 odloženo, jako neopodstatněné obvinění lidí, kteří na prezidenta České republiky Miloše Zemana házeli 17. listopadu vajíčka.  

Zatímco se před průjezdem amerických vojáků v obrněných transportérech a s ostrou municí ve zbraních v mainstreamových médiích loajální novináři předháněli v tom, co by se mohlo lidem protestujícím proti americké vojenské koloně stát, pokud by na vojáky házeli shnilá rajčata, jablka či vejce, v případu českého prezidenta se však nejednalo ani o přestupek.

Před průjezdem americké vojenské obrněné kolony se spekulovalo ve sdělovacích prostředcích, a prakticky se lidem vyhrožovalo a zastrašovali se tím, že by se mohlo v případě házení rajčat či vajec jednat o vážný trestný čin, při kterém by vrhačům a odpůrcům americké vojenské kolony hrozily několikaleté tresty a dokonce se v jedné tiskovině objevilo, že by odpůrci mohli jít do vězení až na dvanáct let.

Navíc se v tisku objevily i informace, že američtí vojáci mohou, při vážném podezření na útok proti nim, použít ostré střelby, a to bez jakékoli trestní odpovědnosti. Ano, již při pouhém podezření, tedy nikoli při opravdovém útoku. Zastrašování odpůrců v celostátních médiích se účinkem neminulo, odpůrců bylo u silnic málo, a ti, kdož měli tu odvahu a s transparenty se na okraje silnic postavili, na Američany neházeli vůbec nic.

V pátek 24. dubna prohlásil v tisku vedoucí odboru správních agend Prahy 2 Ondřej Jícha o házení vajec na českého prezidenta tak, že musel být ochrankou bráněn rozevřenými deštníky, toto: „Věc byla odložena z důvodu, že došlé oznámení neodůvodňuje zahájení řízení o přestupku nebo postoupení věci. Žádné sankce proto uloženy nebyly.“

Oznámení bylo odloženo též Policií ČR, jako neodůvodněné, takže se nikomu z těch, kdož po prezidentu České republiky házeli vejce, nestane vůbec nic. Je to názorný příklad toho, jak účelově a cíleně se při stejné záležitosti postupuje a tato událost vypovídá i o tom, komu vlastně policie, ale i státní úředníci, alespoň na Praze 2, slouží. Ukazuje se, jak pravdivá jsou přísloví, v tomto případě: Když dva dělají totéž, není to totéž.

Při eventuálním házení vajec či rajčat na americké vojáky by se dokonce mohlo jednat o protistátní čin, ale útok vejci na prezidenta republiky, který ovšem mimochodem leží Američanům pořádně v žaludku tím, že odmítá skákat tak, jak pískají, není ani přestupkem.

Podle mého soudu je tento verdikt, který vynesla jak Policie ČR, tak správní úředníci Prahy 2, výsměchem právu, natož pak spravedlnosti, neboť právo a spravedlnost u nás ve většině případů ruku v ruce nejdou. Ve smyslu tohoto výroku o beztrestnosti těch, kdož na prezidenta házeli vajíčka, tudíž vyplývá, že si v Česku může na prezidenta republiky hodit cokoli, kdokoli, aniž by byl hnán k zodpovědnosti, natož pak trestán. Zato na americké vojáky, kteří zde dle platné Ústavy neměli co dělat, kdyby někdo házel například vejce, naši politici a příslušné orgány by nejraději z tohoto činu udělali vlastizradu a kdyby u nás existoval trest smrti, tak by takové osobě tento trest nejraději přišili.

Jestliže se tedy na prezidenta Zemana vajíčka házet mohou, mohlo by se tudíž na něho, podle tohoto výroku, třeba i beztrestně střílet kuličkovou pistolkou, jako se to kdysi stalo prezidentu Klausovi, ale u toho byl pachatel potrestán, inu Klaus zřejmě není Zeman, na Klause se dívalo jinak, nežli na Zemana, na toho se může nakydat co nejvíce hnoje a americký velvyslanec jenom zatleská. A náš mainstreamový tisk se samozřejmě přidá.

Poznámka: Poslechněte Vladimíra Kapala v dnešním (neděle, 26 4.2015  15 - 21:30 hod) ve vysílání studia Kladno na rádiu Svobodný vysílač CS

Autor: Vladimír Kapal | neděle 26.4.2015 16:29 | karma článku: 39,72 | přečteno: 2060x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Rakety by padaly na nás

Vzrůstající napětí mezi Evropskou Unií, Spojenými státy a NATO a Ruskem, v souvislosti s krvavou občanskou válkou na Ukrajině, neboť tam se o nic jiného nejedná, hrozí vypuknutím ozbrojeného konfliktu v Evropě a následnou válkou světovou. Nemá smysl si nic zastírat, tak to prostě je.

4.9.2014 v 10:04 | Karma: 32,64 | Přečteno: 1912x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Zdivočelá ukrajinská soldateska páchá strašlivá zvěrstva na civilis

Nechtěl jsem se o tragédii na Ukrajině příliš zmiňovat, vždyť o ní již byly popsány stohy papírů. Jenomže včera mi přišel e-mail s fotografiemi, které se v našem tisku neobjevují, nesmějí. Vždyť Česká republika se řadí ke státům po boku EU a USA, které podporují současný režim na Ukrajině.

18.8.2014 v 10:00 | Karma: 35,05 | Přečteno: 2413x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Tenhle stát už není pro lidi

Tedy, přesněji řečeno, pro normální obyčejné české lidi. Pro různou svoloč, šmejdy, ohlupující staré a naivní důchodce, pro šizuňky, tuneláře a parazitující cikány, pro ty je Česká republika zemí zaslíbenou, jakési El Dorado či Klondike.

11.8.2014 v 14:23 | Karma: 43,40 | Přečteno: 4147x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Stáváme se cizinci ve vlastní zemi

Od počátku devadesátých let vypuklo šílenství prodeje všeho cizím společnostem. Nesmyslně jsme se zbavovali továren, výrobních družstev a především bank. Velice rychle k nám vtrhly velké a finančně silné obchodní řetězce, vytlačily malé české obchodníky, získaly si fakticky monopol a cpou do nás šílená svinstva.

4.8.2014 v 13:40 | Karma: 35,64 | Přečteno: 3027x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Česká televize neustále lže a zatím nám hrozí třetí světová válka

Domníval jsem se, že změnou režimu po osmdesátém devátém skončila doba lhaní v hlavních médiích, tedy v televizi a všech novinách. Mýlil jsem se! To, co předvádějí hlavní média nyní, a mám na mysli nejen všechny televize loajální k současnému režimu, ale i všechny hlavní internetová zpravodajství, by muselo potěšit Josefa Goebelse v dobách jeho největší slávy. Taková masáž, tolik lží a zavádějících informací, se hned tak nevidělo ani v dobách před druhou světovou válkou ani za komunistů.

28.7.2014 v 12:21 | Karma: 47,57 | Přečteno: 43600x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky