Večer se rozhodne, zda pirát bude nejvyšší AjŤák

Ano je to tak, večer se rozhodne tak i aj ťak. Co se nerozhodne, k čemu to bude. Určitě ne k posílení a prosazování záměrů programu Pirátské strany jako takové.

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Ano je to tak, večer se rozhodne tak i aj ťak. Co se nerozhodne, k čemu to bude. Určitě ne k posílení a prosazování záměrů programu Pirátské strany jako takové. Tedy strany, spíš by se dalo mluvit o 1 200 lidech sedících u počítače a prosazujících nějaký program. Program, který spolu s osobami byl vykroužkován na ostrov zapomnění.

Pravdou je asi určitě to, že ambice nebyly naplněny, sny a přání zůstaly daleko za smutnou realitou. Ani již přidělené místopředsednické místo Pirátům ve Žvanírně není dostatečnou záplatou v pirátských plachtách. Které se nenadouvají příznivým větrem, ale vítr jimi naopak docela zdárně profukuje.

Navíc jsem skeptický, zda rychlejší, početnější počítače povedou ke kýženému zeštíhlení ouřednictva. Co si pamatuji, tak s každým novým počítačem ve státní správě přibyl i jeden další úředník. Takže máme více úředníků, více byť elektronicky vyplňovaných hlášení, více dotazníků s více otázkami, ale úředníků méně nemáme.

Takže nevěřím, že by někdo (byť by to byl mladý, schopný, erudovaný, nejvyšší Pirát) s tím dokázal pohnout. Státní moloch má velkou setrvačnost svého bytí, nerad zeštíhluje, natož aby se ještě urychloval. Takže funkce pro funkci, protože už existuje celé oddělení při vládě, které se tímto problémem zabývá. Ovšem bez většího úspěchu. Tedy pokud nebereme, že doktoři už Vám nedají recept do ruky a náhradu za ztracený řidičák vám vydají i tam, kde neráčíte bydlet. A na poště, že vydají potvrzení, že nekradete, ani jinak nemáte poškozenou občanskou pověst.

Na druhou stranu být ministrem je asi docela dobré bydlo.

Debilně si myslím, že dobré bidlo je předpoklad, jak rozpohybovat i docela malou pirátskou loďku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 15.11.2021 9:07 | karma článku: 24,95 | přečteno: 412x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01