Pozadí výroků a skutků dnů dnešních

Dnes bylo oznámeno, že policie odkládá kauzu Vrbětice. Dobrá, dobrá, chápu to tak, že se už nic dalšího nezjistí.

Dnes bylo oznámeno, že policie odkládá kauzu Vrbětice. Dobrá, dobrá, chápu to tak, že se už nic dalšího nezjistí, nevyšetří. Veřejnost se dozvěděla, že za výbuchem mohou ruští agenti. Věřím tomu. A že ministr Rakušan nemůže říct jména těch dvou, kteří vypadali na snímcích jako dva strejcové - a ne jako agenti. Novináři se mají ptát jinde, není to dotaz na jeho ministerstvo. No ale stejně bych se rád dozvěděl to, co zatím zodpovězeno nebylo. Kolik toho bylo zničeno (kusy, metráky, tuny), komu ten vojenský materiál patřil (jaká byla hodnota takto zničeného střeliva) a jak je možné, že byl ten muničák tak hanebným způsobem hlídán.

Nebo ta schůzka svolaná prezidentem ohledně zamýšlené důchodové reformy. Která samozřejmě reforma není, když se mění pouze parametry a nic nového, natož aby něco překvapivě promyšleného, přineslo. Domníval jsem se vždycky, že z takovýchto jednání se dělá zápis, který zúčastněné strany podepíší, aby na příští schůzi bylo na co bez problémů navazovat. Že na hradě není jediná (sličná) zapisovatelka dohodnutého a schváleného, tomu nevěřím. Fakt je, že oficiální, podepsaný zápis neexistuje. Hnutí ANO prohlásilo, že pokud bude zvoleno, že parametry pro odchod do důchodu změní, nebo zruší. Tento výrok současné vládní opozice vzedmul obrovskou vlnu pohoršení v řadách vládnoucí pětikoalice. Nechápu proč. Zákony (jakékoliv) si pětikoalice zatím protlačí dosavadní pohodlnou hlasovací 108 většinou ve Žvanírně i přes obstrukce opozice. Pořád slyším, jak všechno správně, promyšleně (levně), koncepčně současná vláda dělá, řeší a rozhoduje, tak přeci nějaký výrok opozice o rušení jejich zákonů není na pořadu dne. Protože vláda, která správně, promyšleně (levně), koncepčně řeší, rozhoduje a vládne - musí být zákonitě znovu zvolena. Nebo vládne nesprávně, nepromyšleně (draze), nekoncepčně, nic neřeší a pak se tedy oprávněně rozčiluje (obává) a budou se tedy parametry jinou vládou měnit.

Delší dobu sleduji pád preferencí strany TOP 09. Možná, že by byla škoda, kdyby tato strana skončila v politickém nenávratnu. Přišla by tak i dvojčata Pekarová Adamová o své předsednictví ve Žvanírně. Což by ale tak velká škoda nebyla.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 29.4.2024 14:59 | karma článku: 29,82 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,85

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01