Já těch šest milionů tomu Chvilkaři upřímně přeji !!!

Co to je šest milionů. Nic. Kdyby aspoň malá skupinka lidí prozřela a pochopila souvislosti naší současné covidové doby, tak by bylo vyhráno a nebylo by třeba zabývat se nějakými šesti miliony.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Co to je šest milionů. Nic. Kdyby aspoň malá skupinka lidí prozřela a pochopila – ostatně o Velikonocích by to bylo docela vhodné, nebo se dá také říct, že prozřela a pochopila obecné souvislosti naší současné covidové doby, tak by bylo vyhráno a nebylo by třeba zabývat se nějakými šesti miliony. Nemuselo by se zdůrazňovat, že jeho shromáždění byla vždy pečlivě zorganizována, tak pečlivě, že vypadala uvěřitelně spontánní. Že podél trasy pochodů byly vždy občerstvovací stánky, bylo si dokonce i kam odskočit.

Lidská povaha je už jednou taková, že je věčně nespokojena s tím, co je a žene se vždy za tím lepším nebo aspoň za tím, co za to lepší pokládá. Proto vznikají společenské otřesy, ano i války a jiné hrůzy, ale není zbytí, nikdy se lidstvo nespokojí s tím, co je, ale chce vždy víc    (z tohoto pohledu to má sečten i kapitalismus, ostatně jako všechny dosavadní řády, otázkou je jenom kdy a jak).

Při hledání té cesty vpřed za lepším se vždy najdou osobnosti, které vzbuzují dojem, že oni jsou ti praví, aby tu cestu vpřed zajistili. Někteří jsou více-méně úspěšní, někteří hodně a někteří nikoliv (zde bych poukázal na Cimrmanův význam objevu důležitosti slepých cest).

Osobnosti mající určité charisma jsou ve správné době na správném místě a říkají pro tu chvíli správná slova. Mohou získat mnohé sympatie, sympatie většího počtu lidí, kteří s ním názorově souhlasí. Získání sympatií lidí v dnešní době s sebou nese i získání leckdy nemalých finančních prostředků na podporu jeho sympatií.

Většina těchto novodobých „kazatelů“ velice rychle ve svém kazatelském řemesle se ovšem ke kýženým výsledkům nedopracuje. Dějiny je vymažou jako nevýznamné osobnosti už za několik roků, většinou ještě za jejich života. Společnost pochopí, že to byl pokus, který nikam nevedl a nestálo za to do něho investovat sympatie a důvěru (peníze).

Debilně si myslím, že to poznání za těch šest míčů stálo. Obzvlášť, když jsem na to poznání nepřispěl ani sympatiemi, ani korunou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 5.4.2021 19:06 | karma článku: 28,66 | přečteno: 895x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01