Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Testujem .... a ???

Testujeme nejvíce ze všech, otestujeme vás za týden všechny.Budeme mít rychlé testy. Nedá mi to sděleních kolem COVID nepřemýšlet – v souvislostech.

Když se Vám udělá blbě tak, že nemůžete normálně fungovat a doktoři uvěří vašemu stavu natolik, že jej vyhodnotí jako podezření na COVID – vypíší Vám žádanku a Vy jdete na test. Pokud je zjištěna vaše positivita, tak vás hygiena vyrozumí o tom, že jste v karanténě a s Vámi i ty které nahlásíte. Nikdo se neptá jak dlouho je vám blbě, jak dlouho jste byli s dalšími lidmi, které spolu berete do karantény. Prostě den COVID je den, kdy vám positivitu sdělí hygiena. Ode dne COVID jste na 10 dní doma, protože jste podstoupili test. Pokud nemáte problémy většího rázu, kdy s tím doma nevydržíte a průběh Vás nezavede do špitálu pro pomoc, tak za 10 dní můžete kamkoliv – a nemusíte již na žádný test, protože jste to zjevně přežili a jak se říká rozschodili.

Vámi označeni v karanténě mají dvě možnosti.A je zcela jedno jestli májí příznaky nebo ne. Možnost jedna je bez testu a 14 dní karanténa a nebo 10 dní karanténa, pokud se necháte otestovat. Jak již bylo uvedeno výše, pokud jste s dotyčným v osobním kontaktu po čas, kdy je mu blbě a není otestován, tak se vám to do karantény nepočítá, protože až test je „den COVID“. Tedy je to na vašem uvážení jak se cítíte a jak o věci jako celku přemýšlíte.

A to je celý….celá COVID story ve vaší bublině. Nikdo nehledá, kde jste to mohli chytit, kde je ten začátek. Jde jen o snahu, aby to nedostal další.

Pokud už jsem si stačil o virech něco načíst, tak jsou to potvůrky, kterým se neporučí a jak jim někdo začne poroučet a organizovat je , tak ony se podle toho zařídí a vymyslí si svou vlastní variantu. Zdálo by se, že tedy pokud si jich nebudeme všímat, tak je to přestane bavit. Tak to nefunguje. Ovšem každý extrém jen vytáhne z obou konců více než je zdrávo a než člověk zvládne. A je jedno, než jako osoba třeba ujedete kilometrů na kole a nebo společnost při řešení neřešitelného. Na kole když pojedete do nekonečna tak jistě zkolabujete. Přeneseně, když budeme masivně testovat na COVID tak taky musí dojít ke kolapsu. Na kole máte dva dobré předpoklady že kolaps nepřijde, jedním je trénink a druhým je dodání tělu energie, což spolehlivě zabrání kolapsu z nedostatku energie. U COVID se ví, že na něj není lék a jediným řešením je izolace jeho nosiče do doby, než vir člověka opustí. Tedy jistě dojde ke kolapsu systému, protože žádný systém není schopen se postarat o všechny s v jeden čas.

Tedy pokud otestujeme všechny bez a rozdělíme skupinu na dva tábory, tak nastane situace, kdy budu v daný okamžik vědět, že mám skupinu positivní a skupinu negativní. Ovšem nikde není psáno,  že ti negativní nebudou jednou taky positivní. Ano v těch negativních je skupina, která je k viru netečná a zjevně jej nedostane asi nikdy, pokud mu ho ovšem v malém množství nenaočkujeme. Pak ho dostane v umělé podobě a bude věřit, že mu to nerozhodí jeho přirozenou imunitu.

A co positivní ? Ti podle doporučená hygieny o karanténě by se měli nechat zavřít do místnosti a mít oddělenou toaletu a s dalšími osobami se nestýkat a mít hygienicky sterilní místo pro předání stravy. Jo když bude mít problém pár lidí v kraji, tak toto prostředí jistě zajistí infekční oddělení příslušné nemocnice. Pokud to má tedy je positivně testováno nyní cca 9tis lidí tak už asi všem dochází, že to doporučení hygieniků je nereálné a to i vzhledem k tomu, že mám za to, že standardem postižené domácnosti bude jedna toaleta a samostatný pokoj pro každého v domácnosti asi taky nebudou mít všichni.

Co s tím ? Vše je o lidech a jejich přístupu. Positivně testovaný člověk má zodpovědnost vůči sobě a svému okolí. Zvolený politik v systému veřejného zdravotnictví má zodpovědnost vůči zemi, kde je mu moc na dobu mandátu svěřena. Oba si musí uvědomit jedno, že větru a dešti neporučí a že život člověka je konečný. Oba se mohou snažit sebevíc a stejně nakonec smrt – tak jako tak přijde. Ten positivně testovaný velice brzy zjistí, že se mu s COVID moc prima nežije a bude se ho chtít co nejdříve zbavit. Politik mu v tom může pomoci tak, že po čas jeho neschopnosti se živit mu s tou obživou pomůže.A v případě vážných problému zprostředkuje pomocnou ruku v podobě lékařské péče, jako průvodce v nemoci , nikoliv jako záruku vyléčení, když není léku. V případě COVID, kdy víme že na něj není medicína - lék, že je to jen o času a případně náhodě, kam se to zlomí, tak myslím není třeba aktivně vyhledávat další potenciální pacienty, když se ví, že část to nedostane nikdy, část nebude mít žádné příznaky, které budou potřebovat lékařskou péči a pak bude část, které lékaři pomohou tou nemocí projít a no a i kdyby se všichni a hlavu postavili , tak na ten COVID ale spíše s tím COVIDem někdo umře, protože každý den na světě někdo umřít prostě musí ať s COVID nebo bez něj. To je zákon života.

A uzavírat ekonomiku myslím není třeba pokud by se ten COVID vzal za opačný konec. Ne aktivně vyhledávat positivní, ale aktivní positivní vytrasovat kam až to jen půjde tak jako třeba v Techtle mechtle. No a na Seznamu by místo kolonek Nakažený,Nemocný, V nemocnici a podlehlo by mohlo třeba být -Nejvíce nemocných prošlo tímto zařízením, tímto obchodem a nebo jelo tím či oním dopravním prostředkem. Jistě by si člověk tuto informaci vyhodnotil a myslím si, že by se uvedených míst vyvaroval.

Takto veskrze chaotická nařízení, že zavřeme takové a makové provozy čehokoliv bez toho, aby se prokázalo,že to je opravdu místo nakazy k ničemu positivnímu nevedou.

Ono je to celé dáno i tím, kde žijem a jak jsme si už zvykli, že máme pocit, že naše problémy má řešit někdo jiný – u nás politik a za nás. A politik to přijal a vlastně i proto do politiky dnes jde. Aby mohl sdělovat řešení a dobro. Tedy tu dát zdarma to tu zas ono. A velice rychle jsme si na to zvykli, že ten názor těch co nám vládnou je ten co máme vlastně žít. Takže pak místo toho abychom byli v době pandemie zdrženliví a o sdělení přemýšleli tak pár lidí „hurá“ vyrazí vlakem s Jančurou do Chorvatska, protože se to podle politiků může. Pár lidí jde „ hurá“ za zábavou, protože se to může. A pak se stane to, že lidi přestanou přemýšlet a stanou se poslušným davem.

O to nakonec i politikům jde. Ovšem jak přijde na „lámání chleba“ tak se jeden nestačí divit za zmatky, které systém produkuje a nezvládá podstatu…dnes i z důvodu toho, že politik je produktem vůle většiny a pak platí „ Komu není z hůry dáno v apatice nekoupí“.

Řešení je jen jedno. Osobní odpovědnost každého a rozum v hrsti. A je jedno jestli budete nosit roušku, nebo si stříkat do pusy a nosu dubové kapky nebo kloktat slivovičku. Ale výsledek vám nezaručím ani já ani vás ošetřující lékař a už vůbec ne jakýkoliv politik i když bude doktorem všeho. Na konci je vždy jen smrt. To ovšem neznamená, že nejde oddálit, jde ale musíte chtít a poslouchat zejména sebe a snažit se pomoci radou a příkladem svým blízkým – často úkol nadlidský .

Prima neděli všem                                             Oto Kaděrka

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oto Kaděrka | neděle 11.10.2020 12:17 | karma článku: 16,14 | přečteno: 552x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Analýzou atentátu dojde asi ještě k většímu rozdělení

Nejsem negativista, to potvrdí ne jeden co mne zná. Ovšem tím jak se politickému establishmentu podařilo rozdělit politiku na správnou a správnou a tím zcela rozdrbat společnost jako takovou nevěřím, že dojde k poučení a změně.

18.5.2024 v 8:29 | Karma: 8,92 | Přečteno: 91x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Normalizační daňový kapitalismus

Pro pána Jána co je to za hloupost si řekne nejeden z vás. A já s ním musím souhlasit, protože ty tři slova v nadpise k sobě prostě logicky nepatří. A jak by řekl Galileo „přece se točí“. Za mne jde jen o to jak dlouho.

10.5.2024 v 10:32 | Karma: 20,37 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 31,06 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1946x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 688x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Palestinští vězni leží spoutaní nazí a v plenách, prozradily zdroje z nemocnice

21. května 2024  14:01

Palestinští vězni jsou při pobytech v nemocnici v Izraeli drženi připoutaní na lůžku s páskou přes...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39,  aktualizováno 

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

  • Počet článků 324
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik