Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koronaneschopenka

Tak nám toho přibývá a kdo to všechno platí – lidi zlatí. Kdo platí tu informační pandemii tu hlavní zmiji.My si jí platíme a nic pro to neděláme, aby to tak nebylo.

Nepopírám, že máme jako obyvatele Země problém. Ostatně , když jsem se před měsícem poprvé setkal s informací, že se objevila neznámá chřipka tak jsem si našel informace o „španělské“ chřipce, která mimo sestru mé babičky vzala na věčnost na tehdejším území českých zemí ve dvacátých letech minulého století  až 70 tisíc lidí a na celém světe až 100 milionů, což byl až 20% z celkově nakažených . Tedy nějakou patálii s tím měla až půl miliarda lidi na světě. Ano za tu dobu jistě zdravotnictví někam pokročilo a taky lidstvo pokročilo. Lidstvo pokročilo v tom, že jedinec jako člověk přenechal svou existenci společnosti – v ohledu svého zdraví pak lékaři. Sejmul tedy ze sebe odpovědnost spojenou s koncem. Raději nepíši se smrtí, protože to slovo je dnes se životem až zapovězené. Já svůj pobyt zde beru jako dočasný. Je dobré si uvědomit, že smrt je součást života, žije se pak tak nějak lehčeji. Vždy je jistě těžké tu skutečnou smrt žít v praxi, ale to je pak o osobní síle každého jedince.

No a o to teď jde. Jde o to aby lidi nepanikařili, protože, když začnou panikařit všichni, tak to bude mít opačný efekt, tedy se s tím koncem bude potýkat lidí víc.Kdo si myslí, že se nepanikaří, je na omylu. Hlavním šiřitelem paniky je náš informační pokrok, kdy se sleduje sledovanost  a neověřuje se, nepřemýšlí se a hned se sděluje - abych byl první, o to jed především. No a v porovnání se světem jsme na to u nás v české kotlině – jak se řekne – kadeti. Plašení našich politiků, kdy se na poli boje s koronavirem vlastně bojuje o voliče je toho důkazem.

Včerejší sdělení nadvlády Vlády nad našimi životy je ztělesněním arogance moci. Já jako zaměstnavatel – z pohledu naší Vlády jeden z hlavních zdrojů nedostatku peněz – jsem do datové schránky dostal již ve středu materiál s názvem „Informace MPSV ke koronaviru a pracovněprávním souvislostem“. Hned jsem si říkal, proč mi to píší, to nebude „jen tak“. A včera „buch“ . Desítky tisíc lidí posílá Vláda do karantény na 14 dní. Těch 14 dní je důležité číslo – pro mne jako zaměstnavatele. Po dobu těch 14 ti dní všichni zaměstnavatelé v zemi budou své zaměstnance platit ze svého jako by byli nemocni. Zde je potřeba si uvědomit rozdíl mezi zaměstnavateli, že jsou na jedné straně jsou ti soukromí, tedy živnostníci a podnikatelé, kteří vytváří hodnoty a odvádějí daně a pak je zaměstnavatelem stát, který své zaměstnance platí z daní vybraných od těch prvně popsaných.Ty druhé to nic nestoji, protože to mají od těch prvních :-)

Já bych očekával, že v situaci, která hraničí s panikou, kterou žádný ze zaměstnavatelů nevytvořil by Vláda, která tento stav zkonstruovala až vykonstruovala na sebe převezme veškeré nároky – včetně těch finančních. Tím, že zmíněný dopis je zapracován do paragrafů Zákoníku práce a to v předstihu tak Vláda včerejším sdělením neriskuje nic. Naopak na bedrech zaměstnavatelů se plácá po zádech tím, jak věc „zvládá“. Prd. Jen ukazuje na neštěstí jiných svou sílu – sílu moci. Nikoliv řešení. Vládá si pro mne sama vystavila takovou koronaneschopenku, potvrzení neschopnosti pochopit co se děje a jak z toho ven.

Třeba zakáže létat letadlům přímo, ale neřeší lety nepřímo. Chrání nás před setkáním s těmi co se potkali s Italem, ale nechrání nás před Italem, který je na cestě za nějakou pěknou blondýnou. Prostě populistická řešení zastřešena naší bezpečností. To je jistě politicky dobře hratelná mince. Třeba, že se rozjela lichva s rouškami nikoho nezajímá.

Já se ptám, kde jsou všechny ty party kolem nás podnikatelů, které se zaštiťují naší prací pro jejich vlastní působení. Kde je komunista Dlouhý v čele Hospodářské komory, kde je odborářský boos Středula ? Od nich bych čekal , že se zastanou soukromých zaměstnavatelů. Kdeže, ti z jara nikdy slyšet a vidět nejsou. Ti mají hlavní mediální žně na podzim, když „vytáhnou“ do boje za vyšší mzdy.

Ano vše souvisí se vším. Ovšem nevím proč to máme v zemi , kde DPH je jedním z nejvyšších na světe - v zemi , kde zaměstnanec ani neví, kolik zaměstnavatel za každého z nich zaplatí, že jej může zaměstnávat ve formě daní, máme zase být těmi, kdo zaplatí výmysl v podobě karantény.

Ale mohu se mýlit...

Pěkný den svatého Tomáše …. Nevěřícího ve vzkříšení… já ale věřím v to, že jednou líp bude, ale NE z ANO, to jsem si zcela jist.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oto Kaděrka | sobota 7.3.2020 18:32 | karma článku: 17,13 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Analýzou atentátu dojde asi ještě k většímu rozdělení

Nejsem negativista, to potvrdí ne jeden co mne zná. Ovšem tím jak se politickému establishmentu podařilo rozdělit politiku na správnou a správnou a tím zcela rozdrbat společnost jako takovou nevěřím, že dojde k poučení a změně.

18.5.2024 v 8:29 | Karma: 8,92 | Přečteno: 91x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Normalizační daňový kapitalismus

Pro pána Jána co je to za hloupost si řekne nejeden z vás. A já s ním musím souhlasit, protože ty tři slova v nadpise k sobě prostě logicky nepatří. A jak by řekl Galileo „přece se točí“. Za mne jde jen o to jak dlouho.

10.5.2024 v 10:32 | Karma: 20,37 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 31,06 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1946x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 688x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 324
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik