Laver cup

Včera se udála veliká věc nejen v mezinárodním tenisu. První ročník turnaje nazvaný Laver cup vyhrál výběr Evropy proti výběru světa. To ovšem není To důležité. Podstatné na tom všem je to, proč ten turnaj vznikl a jaké vyslal .. 

poselství směrem do budoucna. A také k dalším ročníkům něčeho, z čeho snad vznikne krásná a dlouhá tradice. Její započetí právě v Praze se nejspíš zapíše do historie tenisu zlatým písmem i pro samotný průběh této výjimečné akce. 

Setkaly se zde legendy tenisu ... z éry minulé a z éry současné. Jejich vzájemná konfrontace, sdílený respekt, to že je člověk mohl vidět na jednom místě vedle sebe hřálo u srdce. A v centru toho všeho Rod Laver a Roger Federer, až neskutečný hráč a člověk, jehož tenis dává tušit, že se narodil stran „profese“ právě pro něj. On z úcty k tenisovým legendám s nápadem tohoto turnaje nazvaným po zmíněném hráči tenisové historie přišel a také ho s entuziasmem sobě vlastním zrealizoval. Tím dal možnost prožít radost a ještě něco více fanouškům v hledišti a u televizních obrazovek. Vyslal tím také poselství všem lidem, jak důležitá a nezbytná je v životě pokora a schopnost jít si důsledně za svým cílem.

Každý kdo viděl při závěrečném ceremoniálu Roda Lavera, musel toto vnímat. Je to dnes starý pán, který v tenise dokázal něco, co nikdo před ním ani po něm, přesto se v jeho očích dala vyčíst mírnost, slušnost a pokora, která v kontextu s tím, čeho dosáhl, jakoby rostla nikoliv naopak. A i to byl nevyslovený vzkaz lidem celého světa, který bychom si měli připomínat s poděkováním R. Federerovi, co tímto turnajem zahájeným v Praze nejen pro tenis a jeho fanoušky udělal.

To že ho svým utkáním dotáhl k vítězství pro Evropu, pro něj jistě byla zasloužená odměna a symbolika toho všeho v leckom asi způsobila nejen mrazení v zádech. Obrovský zážitek, děkujeme …  

Autor: Jan Jurek | pondělí 25.9.2017 7:36 | karma článku: 17,39 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Jan Jurek

Pozdě ale přece

7.5.2024 v 13:59 | Karma: 7,56

Jan Jurek

Pokec se spolužačkou

3.1.2024 v 13:51 | Karma: 13,54

Jan Jurek

Dokonalý manžel …

29.12.2023 v 12:16 | Karma: 14,62

Jan Jurek

Nevlastní syn

27.12.2023 v 12:50 | Karma: 22,97