Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ženy z politiky ven!

Všimli jste si, že svět se sune do kopru přesně od chvíle, kdy se do politiky nakýblovaly ženy ve velkém? A to nás předkové varovali, že kam čert nemůže, nastrčí babu. Nebo Běda mužům, kterým žena vládne.

Anebo Francouzi se svým Cherchez la femme. Jak nám mazali med kolem roušek, že jen ženské kvóty zajistí v politice její kultivaci. No tak politiku bychom tedy kultivovanou už měli, dokonce multikultivovanou. Prý „nejvyspělejší země jsou ty, které mají vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice – mají nejstabilnější demokratický systém a nejvyšší kvalitu života.“ Aspoň místopředsedkyně Senátu Horská to říkala. No tak určitě. Třeba Švédsko dokonce vydalo feministický manuál pro zahraniční politiku, jako klíč k míru a prosperitě. Tak za Olofa Palmeho, než ho zastřelily (ten ypsilon tam nemám náhodou, rozumíme si!), to byla fakt mírová a prosperující země. A dneska, když je ve Švédsku političek plech, ženy osahávají jak balíky na třídičce v Amazonu a znásilňují, museli zrušit i hudební festival, kde to jelo ve velkém. To je tak, když si migranti rozevření mírové švédské náruče vyložili jako rozevírání stehen. Už ta prosperita a mír míří i sem, kde ještě pořád držíme politiku v duchu Gottwalda, co schovával svou Martu radši na půdě, Jiřina Švorcová byla pouze ženou za pultem a v parlamentu seděly jen zasloužilé dojičky. Přesto se to i u nás docela rozjíždí.

Začalo to někde billboardem vévéček Kluky pusťte k vodě, volte naše holky, kde pózovaly Kočí, Klasnová a Peake v plavkách, což mužské voliče hrubě zmátlo a „naše holky“ to dotáhly až do vlády. O půl roku později nafotily dokonce sexy kalendář. Vidět Kočí v kalhotkách a černých punčochách nebo Klasnovou se psem mezi nohama, to bylo na Starém bělidle mokrých snů! Následně nám hlavně Kristýna Kočí ukázala, co dokáže v politice blonďatá bestie, její zákulisní politika pohledem z rozkroku doslova fascinovala i divadelníky. Zdá se mi, že hlavně mužští pornovoliči tím ovšem značně vychladli. Laura Janáčková, pózující jen v kombiné na sofa na billboardu do Senátu za ANO pod heslem Láska, sex a politika, už ve volbách propadla. Bylo nutno přitvrdit, takže Pirátka Krausová zabodovala až videem na pornhubu s okurkou.

Ve světě to ovšem ještě funguje, taková Melanie Trumpová, která už v přípravce na první dámu Ameriky nafotila i snímky v rouše Evině stejně jako Sarkozyho Carla Bruniová, by mohly vyprávět. Na tuhle strunu zatím nezabrnkala slovenská prezidentka Čaputová, jako módní ikona je však již proslulá. Když sladí barvu roušky s kostýmkem i květinami právě pokládaného věnce k hrobu neznámého sluníčkáře, je neodolatelná. Kdyby jen tu pusu neotevřela! Ještě s ní naprosto souhlasím, když na facebooku prohlásí, že „úloha včiel je nezastupitelná“, ale po osvobozujícím verdiktu soudu ohledně Kočnera a Zsuzsové v kauze Kuciak napsala, že je šokována a že „si zaslúžime vidieť aj vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí si vraždu ich detí objednali a sprostredkovali“. Ať už si myslíme o mafiánu Kočnerovi cokoli, když prezidentka, sedící na jednom pilíři moci, podřezává motorovou pilou jiný pilíř moci – soudní, není to pěkný pohled. A to i kdyby vyšlo najevo, že soudci v tomto případě učinili spravedlnosti za dost (peněz).

I u nás nastoupila jiná generace žen, ale taky to není žádná hitparáda. Jen z poslední doby: po nástupu Markéty Pekarové Adamové jsou volební preference TOP 09 zavěšeny proklatě nízko. Bývali Čechové statní machové nebo co. „Sklízíme plody patolízalství prezidenta, premiéra a ministrů na letišti“, prohlásila k cestě předsedy Senátu Vystrčila na Tchaj-wan. Dřív jsme na konci léta bojovali o zrno, dnes žneme plody na jakési letištní ekozahrádce, zřejmě záhonku Václava Havla. Miroslava Němcová z ODS šla ještě dál a k Vystrčilově  tchaj-wanské špacírce prohlásila, že „Česká politika potřebovala jeho cestu jako sůl“. Já vím, pohádku Sůl nad zlato napsala Němcová Božena, tak ji připomněla zase Němcová Miroslava.  A přitom, o co jde? Politický chlapeček Vystrčil si odskočil na cestu, aby vykonal nutkavou potřebu, a teď se rozhlíží, kdo ho pochválí, jak se pěkně vylulal. Což politické mámy pochopitelně rozněžňuje. A sůl do očí Číny bylo opravdu třeba nasypat, i když jejich velvyslanec vyhrožuje tvrdou odplatou. Třeba, že Vystrčil může navždy zapomenout na lístky na Slávii. A možná i čínský velvyslanec hodí na Jardu Tvrdíka 5G síť.

I v současné vládě ženy zasévají dračí sémě estrogenu.  Taková ministryně Maláčová, když na konto příspěvku důchodcům 5000 Kč prohlásí, že „to je podle mě taková hloupá, plytká diskuze, kde na to vezmeme“, by měla dostat řád Bílé lvice. I když si říkám: Jen sypej, sypej, ptáčkům senioráčkům, Janičko, mé důchodcovské volátko je také prázdné, přeci jen bych se jako inženýr ekonom občas nad osnovou má dáti-dal plytce zamyslel. Zvlášť když ve státní kase už je vítr o síle orkánu, který tam rozfoukala ministryně Schillerová, a ten uragán odnáší (stejně jako manželky po rozvodu) auta, chaty a domy. Už asi vím, proč se manželkám říká „drahá polovička“. Tohle bude fakt drahý. Tak co, paní ministryně Dostálová, jako místopředsedkyně Rady vlády pro udržitelný rozvoj – udržíme ten „rozvoj“ financí nebo ne?

Další z významných žen této země, hlavní hygienička Rážová, má covid (na vteřinku vážně – přeju brzké uzdravení), což, jak kdosi na internetu nepěkně poznamenal, je totéž, jako když se ministryně financí dostane do exekuce. Nebo, dodávám, když ministryně práce visí na sociálních dávkách či si ministryně obrany prostřelí nohu. Když jsme u těch ministryní obrany, u bývalé německé ministryně obrany von der Leyenové, prý to prostřelení nohy hrozilo, tak jí při kontrole u vojsk dali do ruky pro jistotu místo kulometu jen načerno obarvenou násadu od koštěte. Prý ve střelbě koštětem na cíl zasáhla čistou desítku, kterou jí tam ovšem proděravěl prstem zezadu v terči jeden podlézavec. I když si tam počínala hodně bundesvérázně, stejně na tom koštěti doletěla až do křesla šéfky EK. To jsou kariéry.

Když se u nás ministryní obrany stala Karla Šlechtová, vypadalo to trochu, že obranu řídí její pes Rambohafík, zatrůněný na hrobě neznámého vojína. Když zapírala tajemství, že jsme věděli předem o útoku Trumpových tomahawků na Sýrii, i když to v té samé chvíli ministr zahraničí Stropnický hrdě veřejně potvrdil, šlo to s ní z kopce. „Fuck! Opravdu? Já fakt nechápu! Buď jsem naprosto blbá, anebo všichni okolo mě jen lžou… Děvkou nikoho v politice fakt nebudu“, prohlásila daleko později.  Laskavý čtenář si sám zvolí, jestli je správně A nebo B. Nebo případně C, tedy že A i B je správně. Děvkou v politice tedy chvályhodně není, zrovna jako bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová, která prý naletěla Babišovi na sliby a musela o tom napsat knížku, aspirující nyní na cenu Magoranesia litera v soutěžní sekci Pozdní prozření. A když ministryně spravedlnosti Benešová kritizuje justici, konkrétně, že známkově soudce Výborný není vůbec výborný, ale nedostatečný a podjatý, je to jak s tou prostřelenou nohou.

I já jsem prozřel. Stejně jako Helena Válková v roce 2019 v parlamentu na konferenci Proč to tak trvá (teda jako to dosažení kýžené rovnosti žen s muži) „nebojím se přiznat, že jsem se, pokud jde o zavedení kvót, mýlila. Dnes už vím, že bez kvót to nepůjde“.  I já se mýlila, kvóty odmítajíc, teda, co to kecám, mýlil - odmítaje. Dnes jsem již dávno hrdým prosazovatelem ženských kvót v politice. Kvóty pro zastoupení žen v politice musí být, a to nula. Nedá se nic dělat. A ještě si stejně budeme muset ohlídat, aby nám v politice neřádily nějaké Jany Nagyové, převlečené za Nečase. Konečně, drahé dárky od Diora nebo Cartiera můžete dávat mužům taky, že. Přiznejme si, pánové: zkusili jsme to, nevyšlo to, pojďme od toho. Volební právo ženám zatím navrhuji na zkoušku ponechat, ale jestli se to neosvědčí, taky pryč. I Masaryk se mohl mýlit, když ho před sto lety prosadil, stejně mu to ženské volební právo určitě nahučela do hlavy jeho Charlotta. Prostě, běda mužům, kterým žena připálí i čaj.

Bundeswehr pálí. Takhle to dopadá, když se armády chopí žena.

 

Ačkoli tak jindy nečiním, protože „chytrému napověz, hloupého trkni“, tady udělám výjimku. Článek je pouze satirou a jeho autor chová ženy v úctě. Dámy považuje za bohyně, které ho vedly životem převážně moudře, a to jak třeba po pracovní stránce (i když braly trojnásobné platy, co on, nezáviděl), tak ve společenském i soukromém životě. Zouvá si boty misogyna s ulehčením, dost ho už tlačily.  Snad mu tohle „klopýtnutí“ odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR odpustí. Amen.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Prouza | neděle 6.9.2020 9:18 | karma článku: 44,11 | přečteno: 7482x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma: 44,11 | Přečteno: 9755x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma: 45,58 | Přečteno: 8559x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma: 35,93 | Přečteno: 1767x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma: 19,59 | Přečteno: 526x | Diskuse| Videoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik