Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chovancova privatizace bezpečnosti: Policie nestíhá, trestat se má v práci

Ministr vnitra M. Chovanec v nedělní Partii navrhl, aby firmy "za trest" propouštěly zahraniční pracovníky, kteří spáchají přestupek nebo porušují veřejný pořádek. Zapomíná na zákoník práce a nabádá tím k jeho porušování. 

Šerifovi v městečku Czechia přerůstá přes hlavu drzost nových návštěvníků, kteří přicházejí z chudších městeček za prací a nedodržují zavedené pořádky. Šerif si ale u nich nestíhá zavést respekt a po místních předácích, pro které noví návštěvníci pracují, chce, aby je trestali oni a vyhazovali je z města místo šerifa. Místní šamanka, která se svými kouzly snaží zlepšovat život obyvatel městečka i proti jejich vůli, jim to ale zase zakazuje. Pěkný zmatek je v tom našem městečku.

V okolí velkých průmyslových zón roste kriminalita, především ta drobná, způsobená velkým množstvím zahraničních pracovníků, kteří do průmyslových zón přišli za prací. Stát nepochopitelně podporuje výstavbu zón v lokalitách, kde již lidé bez práce nejsou a nová pracovní místa se musí obsazovat zahraničními pracovníky. Lokality nejsou připravené na takové zvýšení počtu lidí a nejsou schopné v okolí zajistit bezpečnost. Tragičnost situace a neschopnost vymáhat právo a pořádek podtrhl ministr vnitra Milan Chovanec v nedělní Partii. Několikrát navrhl, aby firmy propouštěly pracovníky, kteří spáchají přestupek nebo se nechovají dle našich pravidel slušného soužití. Je k neuvěření, co dalšího chce stát přenést na zaměstnavatele ze svých povinností, které nezvládá sám zajistit. Zaměstnavatel nemůže dělat soudce, který posuzuje chování pracovníka po pracovní době. Nemůže ani dělat vykonavatele trestu v podobě propuštění hříšníka. To je nápad ministra vlády, ve které s ním sedí ministryně práce, která se naopak snaží co nejvíce ztížit možnosti a důvody propouštění pracovníka. Zákoník práce vyjmenovává konkrétní případy, kdy je možné zaměstnance propustit. To, že pracovník jezdí po práci rychle v obci, večer na ulici rozbíjí lahve a je velmi hlučný mezi ně určitě nepatří. Pokud by jej firma propustila, porušila by zákoník práce a sama by byla trestaná za neoprávněné propuštění pracovníka. Nelze vyhodit zaměstnance z práce jen dle jeho chování ve společnosti, to je již snad dávno za námi. Vymáhání pořádku a trestání lidí, kteří pravidla porušují, je věc represivních orgánů státu, mezi něž firmy a zaměstnavatelé rozhodně nespadají. Řešením je promyšlená politika podpory výstavby nových průmyslových zón tam, kde je to pro snížení nezaměstnanosti vhodné a to v lokalitách k tomu přizpůsobených.

Autor: František Jochman | neděle 5.2.2017 13:45 | karma článku: 21,17 | přečteno: 635x
  • Další články autora

František Jochman

"A teď si vás tu všechny zavřu"

Dle požadavků EU bude v ČR nový trestný čin hanobení životního stylu třídy. Babišův ministr Pelikán navrhuje nový nástroj politické moci snadno zneužitelný k tomu, aby mohl být zavřený téměř každý i za hanobení chování politiků.

12.4.2016 v 18:25 | Karma: 36,54 | Přečteno: 2122x | Diskuse| Politika

František Jochman

Paní ministryně Marksová nám na to chce doma svítit

Ministerstvo práce se snaží upravit podmínky pro práci z domova. Firmy budou muset např. zajistit kontrolu, jestli mají zaměstnanci doma dostatečně rozsvíceno. To je další skvělá ukázka českého byrokratického umění.

30.3.2016 v 20:49 | Karma: 43,45 | Přečteno: 5753x | Diskuse| Politika

František Jochman

Snažit se za těch 226 miliard korun pracovat? Proč bych měl?

Za široký sociální systém a náklady na něj, za nízkou motivaci určitých skupin obyvatel pracovat a vzdělávat se zaplatí každý pracující téměř 60.000 Kč ročně a to je docela dost.

6.3.2016 v 17:15 | Karma: 35,61 | Přečteno: 2410x | Diskuse| Politika

František Jochman

Kdepak ty německé platy jsou … odpovědi pro B. Sobotku

Předseda vlády Sobotka není spokojený s růstem platů, které se nepřibližují německým či rakouským. Se svou nespokojeností se ale musí obrátit na své ministry Valachovou, Bělobrádka a Babiše.

22.2.2016 v 11:56 | Karma: 39,24 | Přečteno: 3361x | Diskuse| Politika

František Jochman

„Finanční správa si navrhla zákon, který je tvrdý,” konstatoval Babiš.

Máme snad věřit tomu, že je v naší republice možné, že „si někdo navrhuje zákon“, jak říká pan Babiš a ministři a poslanci na to jenom koukají?

10.1.2016 v 16:38 | Karma: 31,25 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
V 1998 jsem vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Již při studiích jsem začal podnikat v oblasti rozvojových projektů výzkumu a vývoje. Postupně jsem rozšiřoval okruh široké škály projektů podpor a vybudoval jsem jednu z největších poradenských firem v ČR, která se zabývá finanční podporou pro firmy, obce, školy, neziskové organizace, apod. Projekty jsou zaměřované na oblasti inovací, podnikání, zaměstnanosti, vzdělávání, životního prostředí, apod. a do dnešního dne objem této zprostředkované pomoci pro ČR přesáhl 10 miliard Kč. Žiji v Ústeckém kraji. Jsem předsedou Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje, kde aktivně řeším rozvoj podnikání a ekonomiky ČR. Cítím odpovědnost k odkazu osobností české historie a snažím se společnosti napomoci řešit největší problémy, které naší republiku ekonomicky ohrožují. Obdivuji rozmanitost české přírody, jsem hrdý na krásu českých žen a věřím v dovednosti, um a kreativitu českého národa. Mám rád hru na kytaru, potápím se, jezdím na koni a rekreačně provozuji kickbox.

Seznam rubrik