Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Myslím si, že bez ohledu na politické názory jsou základní preference všech voličů stejné:

chtějí žít v míru,

mít práci se kterou je spojené společenské uznání a ze které se dá důstojně vyžít

a chtějí se cítit bezpečně ve své zemi a ve svém domě.

Smůlu vidím v tom, že tohle jim v dnešní době může slíbit jen naprostý populista...

0 0
možnosti

Máte pravdu! Tento stát, jako i celá Evropská unie, si pěstuje flákače a příživníky. A protože jde o velikánskou armádu voličů, tak se politici bojí tento stav normalizovat... Co s tím?

:-)

3 0
možnosti
Foto

Mám za to, že opravdových flákačů, co se práci vyhýbají, je maximálně jedna třetina ze všech nezaměstnaných (tak to odhadoval váš kolega Vlastimil Tlustý) a k volbám spíše nechodí.

0 0
možnosti

z úřadu práce by se měl stát především zaměstanavatel. Těm 470.000 lidem neposílat peníze jen tak za nic, ale zaměstnat je, se všemi právy a povinnostmi. Včetně testu na alkohol při příchodu do práce. V první řadě je nasadit na úklid měst... Kdyby měli přehazovat na dvoře celý den písek tam a zase zpátky ... by se pak vidělo, jak by si našli jinou lepší práci ...

3 0
možnosti
JL

Svoji pripominku jsem omylem napsal jako pripominku pod prispevek pana Kounovskeho. Zde je jeho otisk.

On, ten z Nemecka vi dobre jak jsou Cesi pitomi. On vi dobre, ze neznaji jiny prijem nez jako zamestnanec. On vi, jak se cesky obcan diva na majetne obcany. On vi, ze se nevzdelavaji jaka je cena hotovych penez. On vi, ze Cesi maji hruzu investovat usetrene penize. On vi, ze..... Mohu zde pokracovat do nekonecna. Posledni co kazdy nemecky (i jiny) podnikatel vi, ze mame politiky, kteri jim se svou investicni a socialni politikou jeste pomahaji. To mluvim, ti z leva a take ti z prava.

Kazdy, ktery chce memu mineni odporovat, pripominam, ze to neni vycteno, ze to neni zadna doktrina a ze vse co jsem napsal, je moje osobni zivotni zkusenost.

2 0
možnosti
PD

Myšlenka dobrá, leč první na co narazíte, že i ten poslední houmlesák má volební hlas stejného významu jako Babiš. Sáhněte někomu na jeho dávky na které je zvyklý a ve volbách se zlou potážete. V našem [a nejen našem] politickém spektru se vždy najde strana, která slíbí všechno všem, ikdyby měla ještě více rozpočet zadlužit.

5 0
možnosti
Foto

Ale no tak, naprostá většina lidí život z dávek odsuzuje, viz http://zpravy.idnes.cz/zivot-z-davek-pruzkum-cvvm-ddl-/domaci.aspx?c=A150403_200324_domaci_hro

nebo si myslíte, že ty dvě tři procenta lidí, co se práci vyhýbají, tak něco ovlivní nebo že někoho zajímají? Beztak k volbám spíše nechodí.

1 3
možnosti
DR

Na vysoké škole jste se nabifloval poučky a nyní jste přesvědčen, že vše znáte a jste schopný dělat i ředitele Zeměkoule. Jedno bych vám ale doporučil. Zkuste někdy žít za ty "skvělé" sociální dávky.

0 4
možnosti

Většina na sociálních dávkách, ať jsou v důchodu invalidním, starobním nebo jen na dávkách v nečinnosti, pracuje na černo a maká mnohem víc, než dostávala sociální dávky a žijí si slušně. Smůlu mají ti, co nemohou nebo nechtějí. Ale jak to rozlišit?

1 0
možnosti
AK

Asi 100 tisíc zaměstnanců (hlavně jsou to ženy, tedy zaměstnankyně) pracuje za minimální mzdu.

Vzhledem k tomu, že z ní nelze uhradit životní náklady, mají nárok na nejrůznější sociální dávky a příplatky.

Bohužel už neplatí, že kdo má práci, je za vodou.

Diskuze o zvýšení minimální mzdy vždy vedou ke sdělením, že potom bude třeba celou řadu firem zavřít a jejich majitele postavit do fronty na pracovní úřad.

Kdyby tomu tak skutečně bylo, musíme konstatovat, že u nás existují stovky firem, jejichž naprosto soukromé a zcela tržní podnikání je založeno na tom, že stát dotuje jejich mizerně placené zaměstnance.

Nevidím nic divného, že se tihle zaměstnanci pohoršují nad nezaměstnanými. To jsou sice stejní chudáci jako oni, ale na rozdíl od nich samých, pracovat nemusí...

I snížení sociálních dávek již bylo v zahraničí vyzkoušeno.

Jeho výsledkem bylo jen zvýšení kriminality a nikoliv pokles nezaměstnanosti.

A pokud je počet volných míst a počet nezaměstnaných v poměru 1:4,6, chápu, že doporučujete, aby se jich 107 tisíc více snažilo.

Zajímalo by mě ale víc, co byste doporučil těm zbývajícím 360 tisícům?

6 0
možnosti

Arogantní dikce Miroslava Kalouska, že zvýšení minimální mzdy nebo větší kontrola zdaňování je cestou k likvidaci živnostníků, je falešná! Pokud to myslí vážně, měl by urychleně zjednat nápravu, aby podnikatelé mohli svým dělníkům platit více a nemuseli okrádat stát na daních! Ale na to asi nemá, co?

0 0
možnosti
VH

Zdá se, že podle Vás OSVČ nepracují. Alespoň číslo 3,7 mil. pracujících je evidentně nezahrnuje (je to počet zaměstnanců, neboli závislých osob).

0 0
možnosti
VH

Přečtěte si to vždy po sobě. Jistě byste pak nepsal nesmyslně, že 56 mld. se rovná téměř letošnímu rozpočtu (když jste měl pravděpodobně na mysli deficit).

0 0
možnosti
Foto

1) Omezit dávky by asi nepomohlo, když jsou lidé, co neberou ani korunu dávek, a přesto práci nemohou najít nebo jim to trvalo. Pokud člověk ztratí práci, tak má nárok na dočasnou podporu, na tu si odváděl a získat pak sociální dávky je velmi těžké. Zjednodušeně - pokud se o vás může postarat rodina, tak nedostanete nic.

2) Firmy poptávají a nemají lidi - přestal jsem tomu věřit, když několik známých se v takovýchto firmách o práci ucházeli, splňovali všechny podmínky, a přesto je nevzali, tak to asi nebude tak horké.

3) U veřejných prací byl problém v tom, proto i tak rozhodl soud, že tam mohli jít i lidé po dvou měsících evidence, což je fakt krátká doba. Kdyby bylo v zákoně, že tam budou posílat lidi až po roce evidence, jak to beztak úřednice v mém kraji dělaly, tak by to bylo v pořádku. Nebo posílat jen lidi, co berou dávky. Vždyť tam byli posláni i lidé (osobně o některých vím), co nebrali ani korunu dávek, jen jim stát platil zdravotní pojištění. Ti to brali fakt jako nucenou práci zadarmo.

Řešením je asi více kontrol, tedy více úřednic a možná i méně benevolence lékařů, kteří také napíšou člověku cokoli, aby nemusel jít do práce.

5 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
V 1998 jsem vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Již při studiích jsem začal podnikat v oblasti rozvojových projektů výzkumu a vývoje. Postupně jsem rozšiřoval okruh široké škály projektů podpor a vybudoval jsem jednu z největších poradenských firem v ČR, která se zabývá finanční podporou pro firmy, obce, školy, neziskové organizace, apod. Projekty jsou zaměřované na oblasti inovací, podnikání, zaměstnanosti, vzdělávání, životního prostředí, apod. a do dnešního dne objem této zprostředkované pomoci pro ČR přesáhl 10 miliard Kč. Žiji v Ústeckém kraji. Jsem předsedou Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje, kde aktivně řeším rozvoj podnikání a ekonomiky ČR. Cítím odpovědnost k odkazu osobností české historie a snažím se společnosti napomoci řešit největší problémy, které naší republiku ekonomicky ohrožují. Obdivuji rozmanitost české přírody, jsem hrdý na krásu českých žen a věřím v dovednosti, um a kreativitu českého národa. Mám rád hru na kytaru, potápím se, jezdím na koni a rekreačně provozuji kickbox.

Seznam rubrik