Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cesky Pepa si to predstavuje tak, ze nemecky Helmut bude dvacet let setrit, za uspory koupi taxika, za volantem se budou ob den stridat a vydelek si rozpuli, protoze oba stejne pracuji.

0 0
možnosti

Ano musím souhlasit s tím, že naši vědci, až na výjimky, vymyslej to, do čeho by člověk nerad "šláp". Osobně si myslím, že pokud by se "ČSAV" dnes AV ČR + její ústavy se snížila na 1/5 současného stavu a prostředky nechaly v 1/3, byly by výsledky podstatně lepší. Dnes dík zázračné kombinace kláves ctrl "C" a "V" nebo "myši" lze výsledky vědeckých výzkumů klonovat. Ale ten, kdo by šáhnul vědcům na peníze, tak bude hrobař vědy. Vědci se chovají přesně podle zjištění prof. Parkinsona. V období klidu si jdou po krku, ale případě, že se jim chce šáhnout na finance a nepsaná privilegia, tak se jak ovce uzavřou do stáda a "vlka" jsou připravena ukopat kopýtky.

PS kontroluje někdo to, co naši slovutní vědci překládají svým financiérům jako je AV ČR, GAČR, TAČR aj. Já bych řekl, že ne a že 90% vědeckých zpráv zůstává v archivu a naprosto nevhodné k dalšímu použití Rv

1 0
možnosti

Já bych to neřešil.Za chvilku tady bude vládnout Konvička s Okamurou a ti mají jednoduchý recept na všechno.Čeká nás blahobyt....;-)

0 2
možnosti

Kéž byste měl pravdu, ale v tom případě byste asi musel smysluplně pracovat;-D

0 0
možnosti

J59i46r72i 67V47r86a74b55e80c

22. 2. 2016 13:28

Kdyz chteli Nemci aby cesti ridici co jezdi po Nemecku dostavali minimalni plat 8,5€/hodinu ,tak ty Ceske firmy pekne rvali ,aby nemusely platit.

1 0
možnosti

Nějak nechápu, jak autor článku mohl vystudovat vysokou ekonomickou. Takovéto představy o makroekonomice bych přisuzoval možná nějakému politologovi, nikoli ekonomovi.

Jak tady přede mnou napsal pan Baloun, tak řemeslník nebo prodavač v Kauflandu je v Německu placen za stejnou práci se stejnou "přidanou hodnotu" mnohem víc, než ten samý zaměstnanec v Česku.

Mzdová hladina totiž vychází i z cenové hladiny v konkrétní zemi a nikoli jen z produktivity práce.

2 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že spousta věcí u nás je jej a jen z dovozu, tak my "movitější" jezdíme nakupovat spoustu věcí do "Reichu" neb to tam výjde lacinějš a bohužel i kvalita je mnohdy zcela někde jindeRv

1 0
možnosti

Hezky jste okecal proč to nejde,ale stále nechápu proč má v jedné firmě,např.Kaufland,Český zaměstnanec 11 000 a v Německém 27 000 + dětské přídavky od státu za stejnou práci...Já na stejné pozici pracoval, i bez těch vyčtených hloupostí o přidané hodnotě vědě atd..(ostatně kdyby to byla pravda tak v Německu už žádné firmy nejsou)v Čechách za 18 000,- a teď v Německu za 48 000,- Proč ?

2 1
možnosti

Jednim z duvodu muze byt ze:

Ten Kaufland v Nemecku nema nikde otevreno 24 hodin denne. Tim padem neplati zamestnance Nic nedelajici v noci CI o nedelich a svatcich. Tim padem muze ze zisku platit zamestnancum vic.

1 1
možnosti

Ja bych clanku jen podotkl.

Chces mit plat jako v Nemecku, pracuj jako v Nemecku. Treba si toho zamestnavatel vsimne a zvysi ti ho.

2 2
možnosti

Anebo pracuj rovnou v Německu. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
V 1998 jsem vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Již při studiích jsem začal podnikat v oblasti rozvojových projektů výzkumu a vývoje. Postupně jsem rozšiřoval okruh široké škály projektů podpor a vybudoval jsem jednu z největších poradenských firem v ČR, která se zabývá finanční podporou pro firmy, obce, školy, neziskové organizace, apod. Projekty jsou zaměřované na oblasti inovací, podnikání, zaměstnanosti, vzdělávání, životního prostředí, apod. a do dnešního dne objem této zprostředkované pomoci pro ČR přesáhl 10 miliard Kč. Žiji v Ústeckém kraji. Jsem předsedou Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje, kde aktivně řeším rozvoj podnikání a ekonomiky ČR. Cítím odpovědnost k odkazu osobností české historie a snažím se společnosti napomoci řešit největší problémy, které naší republiku ekonomicky ohrožují. Obdivuji rozmanitost české přírody, jsem hrdý na krásu českých žen a věřím v dovednosti, um a kreativitu českého národa. Mám rád hru na kytaru, potápím se, jezdím na koni a rekreačně provozuji kickbox.

Seznam rubrik