Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"A teď si vás tu všechny zavřu"

Dle požadavků EU bude v ČR nový trestný čin hanobení životního stylu třídy. Babišův ministr Pelikán navrhuje nový nástroj politické moci snadno zneužitelný k tomu, aby mohl být zavřený téměř každý i za hanobení chování politiků.

Česká republika se pomalu stává policejním státem. Dostáváme do situace o sto let zpět, kdy může být zavřený téměř každý za svůj nevhodný názor. Jako za císaře pána a potom i v dalších letech si nebudeme moc v hospodě ani zanadávat. Nově totiž bude trestné i hanobení životního stylu určité třídy. Podle důvodové zprávy ministerstva spravedlnosti k novele trestního zákona se tato třída chápe jako skupina lidí s podobným vzděláním, životním stylem a příjmy. Vzhledem k vágní definici, co je už hanobení a co jenom zanadávání si, je to velmi nebezpečný nástroj k libovolné šikaně obyvatel. Určitě se toto nové ustanovení nebude používat hromadně, ale je to další represivní nástroj proti lidem, kteří budou se svými názory nepohodlní. Že není správné hanobit náboženství, politický směr, rasu, etnikum, apod. je přirozené, protože např. rasa sama o sobě není nic negativního. Společnosti vždy primárně vadí nevhodné a obtěžující projevy chování určité skupiny lidí a nyní může být poukazování na tyto negativní jevy zneužito policií a soudy.

Budete například kritizovat životní styl nezaměstnaných lidí v ubytovně naproti Vás žijících pouze ze sociálních dávek a to bez ohledu na jejich etnickou či náboženskou příslušnost. Prostě Vám jen vadí, že v noci hlučí, pijí, oslavují, protože ráno do práce nevstávají a Vy nemůžete spát, ale vyspat se potřebujete, protože ráno do práce musíte. Rozčílíte se na takové chování a pokud už to bude podle soudu hanobující, dopustili jste se trestného činu hanobení třídy (nezaměstnaných na ubytovně) za jejich životní styl. Takových příkladů na různé třídy a jejich životní styly si určitě vymyslíte sami dost. Vzhledem k napětí v Evropě se určitý životní styl určité třídy sám nabízí, proto možná ten tlak z Evropské komise k umlčení možných negativních názorů.

Ale je tu ještě jeden důležitější příklad … politici. I politici, kteří s takovými návrhy přicházejí, jsou totiž dle dikce novely také třída, protože mají podle parametrů zákona podobné vzdělání (většinou VŠ, kde dávají diplom na chodbě), příjmy (poslanecké tabulkové náhrady na nákup bytu) a životní styl (ráno v obleku do parlamentu, mávání rukou a pak udřenej ze šichty do pražských kaváren kout politické obchody).

Navrhovaná novela se tak snadno může stát zbraní proti nechtěné = "hanobující" kritice politické reprezentace jak české, tak i evropské. Vzniká nám tu nový nástroj politické moci, který je snadno zneužitelný k perzekuci občanů za své názory. Aby se nesmělo nahlas říkat tak jako v jednom českém filmu „Císař pán je vůl“ 

Autor: František Jochman | úterý 12.4.2016 18:25 | karma článku: 36,54 | přečteno: 2122x
  • Další články autora

František Jochman

Chovancova privatizace bezpečnosti: Policie nestíhá, trestat se má v práci

Ministr vnitra M. Chovanec v nedělní Partii navrhl, aby firmy "za trest" propouštěly zahraniční pracovníky, kteří spáchají přestupek nebo porušují veřejný pořádek. Zapomíná na zákoník práce a nabádá tím k jeho porušování.

5.2.2017 v 13:45 | Karma: 21,17 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

František Jochman

Paní ministryně Marksová nám na to chce doma svítit

Ministerstvo práce se snaží upravit podmínky pro práci z domova. Firmy budou muset např. zajistit kontrolu, jestli mají zaměstnanci doma dostatečně rozsvíceno. To je další skvělá ukázka českého byrokratického umění.

30.3.2016 v 20:49 | Karma: 43,45 | Přečteno: 5753x | Diskuse| Politika

František Jochman

Snažit se za těch 226 miliard korun pracovat? Proč bych měl?

Za široký sociální systém a náklady na něj, za nízkou motivaci určitých skupin obyvatel pracovat a vzdělávat se zaplatí každý pracující téměř 60.000 Kč ročně a to je docela dost.

6.3.2016 v 17:15 | Karma: 35,61 | Přečteno: 2410x | Diskuse| Politika

František Jochman

Kdepak ty německé platy jsou … odpovědi pro B. Sobotku

Předseda vlády Sobotka není spokojený s růstem platů, které se nepřibližují německým či rakouským. Se svou nespokojeností se ale musí obrátit na své ministry Valachovou, Bělobrádka a Babiše.

22.2.2016 v 11:56 | Karma: 39,24 | Přečteno: 3361x | Diskuse| Politika

František Jochman

„Finanční správa si navrhla zákon, který je tvrdý,” konstatoval Babiš.

Máme snad věřit tomu, že je v naší republice možné, že „si někdo navrhuje zákon“, jak říká pan Babiš a ministři a poslanci na to jenom koukají?

10.1.2016 v 16:38 | Karma: 31,25 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
V 1998 jsem vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Již při studiích jsem začal podnikat v oblasti rozvojových projektů výzkumu a vývoje. Postupně jsem rozšiřoval okruh široké škály projektů podpor a vybudoval jsem jednu z největších poradenských firem v ČR, která se zabývá finanční podporou pro firmy, obce, školy, neziskové organizace, apod. Projekty jsou zaměřované na oblasti inovací, podnikání, zaměstnanosti, vzdělávání, životního prostředí, apod. a do dnešního dne objem této zprostředkované pomoci pro ČR přesáhl 10 miliard Kč. Žiji v Ústeckém kraji. Jsem předsedou Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje, kde aktivně řeším rozvoj podnikání a ekonomiky ČR. Cítím odpovědnost k odkazu osobností české historie a snažím se společnosti napomoci řešit největší problémy, které naší republiku ekonomicky ohrožují. Obdivuji rozmanitost české přírody, jsem hrdý na krásu českých žen a věřím v dovednosti, um a kreativitu českého národa. Mám rád hru na kytaru, potápím se, jezdím na koni a rekreačně provozuji kickbox.

Seznam rubrik