Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ale bydlíte tam co Raška

Před několika lety jsme s kamarády navštívili Slovensko. Vůbec nechci říci, že dovolená se nepovedla, ale prostřední část se stala doslova tragikomickým zážitkem. V tomto příběhu chci především upozornit na to, že internetové odkazy a skutečnost mohou být až ukrutně rozdílné.

Přejdu rovnou k oné události, která změnila naší dovolenou z pohodové cesty na hororový zážitek. S partou přátel jsme se rozhodli, že podnikneme již tradiční cestu na Slovensko. A Slovensko = Vysoké Tatry. Protože většina z nás ještě studuje, tak finanční stránka je to hlavní, na co se díváme. Na internetových serverech nás zaujal Eurocamp FICC, který nabízel velké množství služeb, od neokoukaných a důmyslně řešených bungalovů, přes nezapomenutelný zážitek v místní restauraci až po tenisové či fotbalové hřiště. 
Takové lákavé nabídce nemohl odolat nikdo z nás, a proto se přesouváme směrem Tatranská Lomnica. Lomnice je úchvatné městečko, připomínající horská střediska v Alpách, ale my máme namířeno asi dva kilometry na jih. Nejprve míjíme jeden menší kemp s většinou míst pro stany a až po tom se z naprosté pustiny klube Eurocamp FICC. V tu chvíli již tušíme, že není něco v pořádku. Stojíme s autem na odbočovacím pruhu a všichni nevěřícně kroutíme hlavami. Odbočujeme k recepci a nedůvěřivě vcházíme do veliké haly. Zatuchlina, kterou všude cítíme nám dává varování, že tu již hodně dlouho nikdo nebyl. Je tam alespoň recepční. Po delší době váhání se všichni rozhodneme zkusit ,,bouchnout" aspoň jednu noc. Na nic dalšího se neptáme, protože zjišťujeme, že tady stejně nic nemají, a odcházíme se ubytovat. Cestou míjíme betonovou hlavní třídu s různou nabídkou služeb. Bohužel u všech prodejen je napsáno ,, z technických důvodů zavřeno". Tady spíše ,, zatvoreno". Jen tak mimochodem, zatím jsme kromě recepční nepotkali živáčka. Vedle silnice je i bazén a disco bar. Tato zařízení, jak se dovídáme z letáku, fungují po celé prázdniny. Poslední plakát je ale z léta 2003. Jedna z mála pozitivních mušek, jež potkáváme, je nově vybudované hřiště na plážový volejbal. Hned naproti se nacházejí tenisová hřiště a hřiště na fotbal. Tyto plochy jsou však k nepoznání a tak se zase vracíme k smutné náladě. 
Konečně chatky. Z dálky je vidíme. Zajímavě prostorově řešené a pěkné. Jen z dálky. Prvních několik pěkně opravených chatek míjíme a dostáváme se k té stovce bungalovů, jenž neviděly pořádnou opravu bezmála třicet let. Pro jistotu připomínám, že v celém širém okolí je jenom jedno auto, a to je to naše. Už chybí jenom balík slámy a tak známá muzika, abychom si připadali, jako v hororu. Ubytování je v naprosto žalostném stavu. Opadaná omítka, na každém okně několik hnízd, pokálená veranda, rozbitý vchod a všudypřítomný zápach. Vnitřek chat je oproti vnějšku procházka růžovým sadem, jenom se nemohou otvírat okna a pobyt na záchodě je nezapomenutelným dobrodružstvím. A hle. Najednou potkáváme prvního člověka. Nebojte se, je to jenom údržbář. Ptáme se, proč nám neteče teplá voda. Prý se to musí odtočit a pak všechno poběží, jak má. Měl pravdu. Zhruba po půl hodině je voda teplejší a my můžeme vlézt do sprchy. Taky se poptáváme na další obyvatele kempu. Domorodec nám vysvětluje, že by v areálu mohlo být tak sto lidí. Moc mu nevěříme, ale jestli je nesežral medvěd nebo sám údržbář s recepční, tak se mohou třeba vrátit až na večer. Slovák se rozloučil, ale ještě než odešel, tak stačil říci, že bydlíme tam, kde bydlel i Raška. Věřím, že kdyby sem přijel Jiří Raška znova, určitě řekne ,, za 37 let se tady nic nezměnilo". 
Večer odjíždíme za zábavou do nedalekého Popradu, protože zjišťujeme, že ani jedna ze tří restaurací nefunguje. V provozu by snad mohl být jen pánský noční klub, který je vybudován z nedalekého velkého bungalovu. Z Popradu se vracíme v nočních hodinách. Najednou se v kempu objevilo asi pět automobilů. Tak přeci jen nezmizeli v Tatrách.

Ihned ráno se balíme a jedeme směrem na jih, do Štúrova. Z dálky nás vyprovázejí hejna vlaštovek, která naplnila Eurocamp FICC až k prasknutí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Svoboda | pondělí 11.7.2011 18:09 | karma článku: 10,56 | přečteno: 1487x
  • Další články autora

Jiří Svoboda

Jak mně zkoušející profesoři zachránili život

Byla krásná, jak zapadající slunce nad perknovským obzorem. Dlouhé vlnité vlasy jí vlály ve větru tak přirozeně, jako by si právě zaplatila ten svěží vánek. Velké oči, dokonalá špičatá prsa, deroucí se ven skrz těsnou podprsenku. Jemná, štíhlá, po fialkách vonící Berenika.

24.2.2014 v 11:51 | Karma: 8,06 | Přečteno: 669x | Diskuse| Poezie a próza

Jiří Svoboda

ČSSD utrpěla vítězství…

... jediným vítězem je tak Miloš Zeman. Takže se snažte milí politici. Přestože nám všem známá Strana práv občana Zemana u předčasných voleb neuspěla, může se současný prezident radovat, jakou bramboračkou skončili letošní volby. Zdánlivě nesourodé strany a hnutí však mohou překvapit. Ovšem ne, se svým předvolebním programem a svými sliby. Na což bychom ale měli být, tak nějak zvyklí.

27.10.2013 v 9:45 | Karma: 11,53 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Zákon o fotovoltaice, aneb kopni si do Zelených…!?

Jedna diskuze jako druhá. Stále a pořád dokola.„Zelené nebudu volit, kvůli nim je drahá elektřina.“ „Kolik jsme prodělali na fotovoltaice.“ „Zelení schválili podporu fotovoltaiky, podnikatelé si namastili kapsy, utekli a my to teď musíme platit.“ „Ty ohromné solární elektrárny jen hyzdí krajinu.“A tak dále, a tak dále. Vcelku mě zajímalo, proč jedni útočí na Stranu Zelených a Zelení se, se svým těžko slyšitelným hláskem, jen tiše brání?

20.10.2013 v 14:19 | Karma: 18,38 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Vhodit volební lístek KSČM do kanálu, nebo do urny?

Ano. Samozřejmě. Určitě. Každopádně. Jakýkoliv bohulibější způsob naložení s volebním lístkem komunistické strany, bude rozhodně lepší, než jeho samotné vložení do hlasovací urny. A to hlavně proto, že komunisté již z podstaty věci, nemohou své sliby splnit.

9.10.2013 v 14:38 | Karma: 17,97 | Přečteno: 790x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Znáte Honzu Pospíšila? To je přeci ten, který vám rozdává miliony

Tento chlapec (?!) údajně rozdává deset milionů korun zcela zadarmo. Ten otazník a vykřičník v závorce je tam zcela záměrně. On je totiž takový Honza Pospíšil prozatím jen imaginární bytostí, s účtem u České spořitelny a ZUNO Bank.

3.10.2013 v 22:08 | Karma: 9,17 | Přečteno: 1624x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Letouny F-16 budou v létě, doufá Šmyhal. Fiala jedná s lídry o pomoci Ukrajině

28. května 2024  8:40,  aktualizováno  19:32

První desítky tisíc kusů munice ráže 155 mm dorazí na Ukrajinu v červnu, řekl před jednáním lídrů...

Vrátíme věk odchodu do důchodu, přes 65 let nejede vlak, řekl Babiš

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  19:30

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Silné bouřky udeřily hlavně na východě, řidiče v autě uvěznil strom

28. května 2024  15:59,  aktualizováno  19:20

V úterý odpoledne se od Svitavska po Náchodsko vytvořil pás velmi silných bouřek, ty se ještě...

Papež se omluvil za urážku homosexuálů. Máme místo pro každého, vzkázal

28. května 2024  18:54

Papež František se v úterý omluvil za hanlivý výraz, kterým před týdnem označil homosexuály. Úřad...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1770x
Snílek, drsňák, romantik i egoista. Člověk, který hledá své místo, v dnešní globalizované společnosti. Muž mnoha tváří i zájmů. Ne, to mi opravdu nepřísluší, říkat či psát, kdo skutečně jsem. To mohou posoudit jen druzí. V diskuzích vystupuji jako Twister01