Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč volit Kadla

Vážení voliči, chtěl bych Vám přednést, proč volit pana Schwarzenberga, který si familiérně nechává říkat Karel. Karel kamarád všech. Někteří jdou ještě dál a říkají mu lokajsky kníže. Nic proti nim, přijdu si potom skoro jak v baladě ze středověku.

Karel. Abych byl trendy a cool, také jsem se rozhodl mu tak tedy říkat. Pokusí se vás sice uplatit koncerty, ale to je v pořádku! Nikdo v dnešní době přeci neodmítne malou pozornost. Navíc, ti umělci na koncertech jsou přeci vzor a reprezentanti všech občanů našeho národa, tak proč se rozhodovat dle svého vědomí a svědomí, když stačí přejímat názory druhých. Kdo má více umělců, ten je zkrátka kabrňák.

A přátelé, všichni čteme noviny. A když ne noviny, tak aspoň občas projedeme nějaký ten zpravodajský server. A sakra, když už jsme uvěřili umělcům na koncertech, ať vezme čert i vyváženost žurnalismu! Co je psáno, to je dáno, v novinách je vždycky pravda, že ano? Raději nebudeme pátrat, kdo je vlastníkem. Koneckonců, německému vlastníkovi nikdy nesejde na tom, aby měl k českému prezidentovi tak nějak svým způsobem blízko. Nakonec, co je česká suverenita v dnešním světě. Masaryk i všichni bojovníci českého národního obrození byli přeci břídilové a zvolením pana Karla můžeme vše konečně navrátit do správných kolejí. Pokud souhlasíte s likvidací ideálů, za které žili obrozenci, rozhodně volte Schwarzenberga. Všichni bychom zde s panem Karlem pak mohli třeba přivítat sudetské Němce, byla by to další příležitost k parádnímu koncertu!

Jednu z dalších věcí, co oceňuji, je Karlova transparentnost. Byla prezentována na pravdivých reklamách TOP09 již v před volbami v roce 2010. Bilderberg je přeci jen trapná diskusní skupina, ve které jsou čirou náhodou nejmocnější lidé světa. A vůbec, o nepříjemnostech nebudeme raději mluvit! Stejně tak bych raději nemluvil o Kosovu, protože narkomafie jsou tam vymyšlené, zmíněná země je spořádaným státem duhy, míru, lásky a jednorožců, takže ho pan Karel musel jednoznačně podpořit. Bod, proč ho volit. A druhý za to, že krom švýcarského občanství má dokonce i české.

Ano, ano, jak já všem těm voličům Karla Kalouska rozumím. Zástupce skvělé vlády, u které jsou vidět výsledky - kvalitní církevní restituce a exkluzivní druhý důchodový pilíř. A představitel zahraniční politiky, ve které je též vidět mnoho zdarů (stejně jsme ta velvyslanectví nepotřebovali). A představte si, jak by se všechno ještě snadněji odsouhlasilo s povolným Karlem v roli prezidenta. Rok a půl nynější noblesní vládní garnitury s jeho prezidentováním by dokázalo zařídit skvělou budoucnost na hodně dlouhou dobu.

Doufám, že jsem přinesl pár vynikajících argumentů, proč za prezidenta volit obraz Karla Schwarzenberga, který vznikl v myslích určitého počtu obyvatel republiky. Navíc jsem předchozími řádky ukázal ještě lepší věc! To, jaký je Karel po rozplynutí obrazu - samozřejmě, ještě skvělejší. Jen ta dýmka mu zůstane stejná…

Autor: Jiří Bejlovec | neděle 20.1.2013 20:30 | karma článku: 31,77 | přečteno: 1548x
  • Další články autora

Jiří Bejlovec

Pan europoslanec Ransdorf je nevinen!

Exkluzivně přináším e-mail, který celou kauzu kolem europoslance Ransdorfa odstartoval. Dopátral jsem se tak díky pečlivé detektivní práci k prapůvodu celého problému a musím říci: Pan Ransdorf je nevinen!

8.12.2015 v 11:08 | Karma: 24,22 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Politika

Jiří Bejlovec

Voda v ČR by měla být strategickou surovinou

Na Slovensku se před dvěma týdny zachovali inteligentně a označili vodu za strategickou surovinu. Kéž bychom měli i u nás zákonodárce, kteří dokážou v tomto směru myslet do budoucna a inspirují se našimi východními sousedy. Pitná voda se bude stávat s časem čím dál tím více rozhodujícím zdrojem, o to více mě překvapilo, jak málo se k tomuto kroku SR kdokoli v našem státě vyjadřoval.

6.11.2014 v 15:30 | Karma: 18,57 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Jiří Bejlovec

Bouře ve sklence vody

Jak všichni víme, v současnosti ještě stále média probírají sprostá slova použitá prezidentem Milošem Zemanem v rozhlasovém pořadu Hovory z Lán. Osobně musím vše označit za pseudoudálost. Neříkám, že není důležité, jak lidé hovoří, právě naopak, ale abychom řešili v mediálním prostoru zmíněnou situaci takto široce, to mi nepřijde úplně standardní.

5.11.2014 v 18:33 | Karma: 28,64 | Přečteno: 850x | Diskuse| Politika

Jiří Bejlovec

Pražákům bude hej!

V Praze je sestavována koalice, která bude v následujícím období vládnout. Pokud se nic nezmění, bude složená ze zástupců ANO, ČSSD, Trojkoalice (Strana Zelených, KDU-ČSL a STAN), podporovaná navíc Piráty. Ponechám teď stranou to, že jde o dost širokou spektrum, snad taková šíře nebude na škodu a shoda bude panovat v dlouhodobé míře. A záměrně ponechám stranou i koaliční vyjednávání, která zástupci jmenovaných subjektů vedou, chci se zaměřit na priority, které by měly být prosazovány, když si projdeme jejich odpovědi ze stránky volebnikalkulacka.cz.

21.10.2014 v 13:04 | Karma: 8,49 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Jiří Bejlovec

Babišova normalizace

Pokud se zamyslíte, původní normalizace v minulém století v některých bodech připomíná to, co by šlo označit za dnešní Babišovu normalizaci. A ač nechci v článku hodnotit, mám zájem rozvinout myšlenku o některých podobnostech (a naopak rozdílnostech) ve chvíli, kdy hnutí ANO Andreje Babiše získává vliv napříč naší republikou. O tom, jaký problém bude až příliš rychlý vzestup jmenovaného subjektu z hlediska personální, snad v jiném článku, ale nyní mi jde o ústřední motiv představy státu (verze „bude líp“) hnutí ANO.

14.10.2014 v 19:50 | Karma: 18,40 | Přečteno: 790x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 813x
Jsem vysokoškolský student a člověk milující svobodu, spravedlnost a možnosti demokracie. Stále ještě věřím v optimistickou budoucnost. Politiku dělím na dobrou a špatnou pro Českou republiku a její obyvatelstvo. Nemám rád lidskou hloupost a zmanipulovatelnost, což jsou krásné, ale těžko definovatelné pojmy.

Seznam rubrik