Zlatý řez

Kdo pochopil zlatý řez nalezl střed všeho, ač je to k nevíře, síla jeho středu je silou Boha v otázkách i odpovědích.

Pochopením zlatého řezu se dá pochopit vesmír a jeho složení. Kdo si dá práci a uvědomí si o čem zlatý řez je, dojde k poznatku, že zlatý řez je poznatkem takovým, že Bůh dává naději na jeho poznání. Kdo zažil poznání Boha? Moc lidí to nebude, přesto někteří přesto. Tito lidé nemluví o Bohu jako o ničem jiném jako o zlatém řezu aplikovaného na něco tak dokonalého co samo předčí samu kvalitu jeho. Je to kvalita vytvářející kvalitu sama ze sebe. Je to pochopení bez pochopení, kdy zlatý řez je klíčem k Bohu a jeho systému stejně jako vše co tvoří. Nejde popsat slovy čím je pro člověka zlatý řez. Pro jednoho může být jen číslem, pro druhého může být symbolem a další který chápe víc, se udá k tomu, že řekne: Chápu Boha jako zlatý řez. Kdo má pravdu? Pravda je někde uprostřed a není to zlatý řez, je to skutečný střed, který je tvořen středem skutečným, zatímco zlatý řez jej pouze imituje abychom jej pochopili. Co je tedy zlatý řez? Je to pochopení Boha na nejvyšší úrovni, že být v jeho středu, je být s ním všude, kde je a to je výzva, kterou by jako člověk neměl opomíjet. Být všude a zároveň v něm, je jako pochopení, že není nikde a přesto všude.

Rozhovor:

V čem spočívá kouzlo zlatého řezu?
Kouzlo zlatého řezu spočívá v poznatku, že střed, kterým je tvořen je natolik dokonalým, že není středem, ale je poznatkem středu. Kdo pochopí tato slova, nebude potřebovat číst dál.

Jak  může být střed mimo střed, je to nějaké vyšší poznání středu, které mi uniká?
Není to jiné poznání středu, je poznání samotné středu, který se projevu jako střed tím, že buduje střed tam kde je.

Je tedy skutečný střed asymetrií a proto se projevuje takto?
Je to poznání vyšších věcí, které člověka dovedou ke středu všeho. Kdo zažil jen jediný den s Bohem, dojde k pochopení středu tím způsobem, že jej najde jako střed, i když středem nikdy nebude. Střed totiž nejde uchopit, je to dynamický prvek, který má určitý význam pro jeho tvůrce. Proto střed zobrazený zlatým středem je symbolika středu, který se projevuje dynamicky tím, že jej prožijete jako střed.

Je tedy zlatý řez poznáním skrytého tak, že člověk nemůže pochopit jeho význam?
Může jej pochopit a bude středem pokud jej pochopí tak jak se projevuje zlatý řez. Je to alfa a omega světa, která je tvořena nejhlubším poznání hmoty, která projevuje stejně jako zlatý střed. Kdo tedy pochopil hmotu, došel do středu ať skutečného nebo pomyslného, který je tvořen zlatým řezem.

Děkuji za rozhovor, myslím že bude podmětný pro vysvětlení této problematiky. I já děkuji, a ptám se tě jako přítel přítele. Pochopil jsi o čem se tu psalo?

Ještě bych měl dotaz, týká se zlatý řez jen hmoty, nebo působí i v duchovních otázkách?
Jeho poznání je poznáním hmoty, je to poznání natolik silné, že lidé kteří jej najdou dojdou na konec svého snažení a s klidem si řeknou, že již mohou umřít jako lidé, kteří Ví.

Myslím, že na opak pro ně začíná život v dimenzích o jakých se jim nezdálo.
Tyto dimenze ovšem nejsou na tomhle světě, je to poznání natolik silné, že lidé, kteří takové poznání udělají již na zemi žít nemohou.

Autor: Jiří Herblich | pondělí 12.9.2022 11:57 | karma článku: 5,95 | přečteno: 220x